Deli z drugimi

Zimska poroka in 9 najbolj vročih idej za organizacijo

zimska poroka kocija sneg

Zimska poroka v nas vzbudi asociacije povezane na snežinke in borove storže, vendar jih vama ni treba vključiti v poročno dekoracijo. Pripravili smo devet načinov, s katerimi bo vajina zimska poroka resnično nekaj posebnega.

Zimska poroka in barvna paleta

Za zimski letni čas sta najbolj značilni rdeča in zelena barva, a če bosta pri njuni uporabi pretiravala, bo vajina poroka lahko izgledala preveč božično.

Kaj je trenutno “in”: Pri izbiri barvne sheme upoštevajta pravilo manj je več. Srebrna in bela v kombinaciji s kristalnimi detajli bosta vajini zimski poroki dodali kanček glamurja. Za sam obred lahko prostor polepšata z belo preprogo, obrobljeno z belim satenastim trakom, ali pa oltar okrasita s kristalno zaveso, na kateri so še cvetovi bele orhideje.

Če bo poročni obred potekal na prostem, svojim gostom ob prihodu podarita prozorne dežnike, ki bodo ustvarili poseben ambient.

deznik lucke zimska poroka

Zimska poroka in vabila

Ker se zimske poroke večinoma ne odvijajo na prostem, so zanje pogosto prikladna bolj formalna vabila.

Kaj je trenutno “in”: Če bo vajina poročna zabava posebno formalen dogodek, se lahko odločita za poročna vabila iz debelejšega šeleshamerja. Besedilo naj bo ročno napisano s kaligrafijo, pri čemer naj bo črnilo v pariško modri ali čokoladno rjavi barvi, lahko pa tudi v barvi jajčevca. Nekaj posebnega so tudi vabila iz pleksi stekla z belim tiskom. Pošljita jih v kuvertah, ki so na notranji strani srebrne.

Uporaba cvetja na zimski poroki

Rdeča vrtnica, kala in amarilis so cvetlice, tipične za zimsko poroko, a naj vaju ne bo strah izbrati nekaj drugačnega.

Kaj je trenutno “in”: Razmislita o nakupu poročnega cvetja, ki ima bolj polne cvetove, recimo bele hortenzije ali perzijske zlatice. Beli naprsni šopki bodo videti čudovito, tako v kombinaciji z zelenjem, kot okrašeni samo s preprostim belim trakom. Svojemu poročnemu šopku pa lahko dodaš nekaj blišča tako, da peclje oviješ v trak s kristalčki.

zimska poroka bele hortenzije cvetje

Zimski navdih za dekoracijo miz

Sveče bodo prostoru dodale romantično in toplo vzdušje, a gresta lahko še korak dlje.

Kaj je trenutno “in”: Če bi rada prostoru dodala bolj dramatično vzdušje, mize pokrijta z dolgimi belimi prti in nanje postavita vaze iz ledu, okrog njih pa dajta še nekaj sveč. Cvetličarja prosita, da vaze napolni z visokimi belimi vejami in nanje obesi steklene kristale, ki bodo odsevali svetlobo z miz. Tako bo vajina zimska poroka resnično kot iz pravljice.

Pijača

Pozimi se priležejo topli napitki, zato z vročo čokolado in kuhanim vinom na vajini zimski pogostitvi ne moreta zgrešiti. Vseeno pa lahko svojim poročnim gostom raje pripravita nekaj, kar jih bo presenetilo.

Kaj je trenutno “in”: Svatom ob prihodu v majhnih skodelicah za espresso postrezita vročo belo čokolado ali pa jajčni liker v steklenih skodelicah za čaj. 

zimska poroka jajcni liker

Koktajl, v katerem lahko uživajo pozneje, je lahko saketini (japonsko riževo vino in vodka z okusom). Postrežen naj bo v kozarcu s sladkornim robom.

Kakšno glasbo izbrati za zimsko poroko?

Če bosta najela klasičnega pianista, ki vam bo igral med večerjo, bo to zagotovilo eleganten ambient, a lahko izbereta tudi nekaj bolj nepričakovanega.

Kaj je trenutno “in”: Odločita se lahko za a-capella skupino, ki naj zapoje nekaj vajinih najljubših džez in pop pesmi. Tako bodo v prostoru ustvarili prijetno in praznično vzdušje. Če sta ljubitelja klasične glasbe, lahko najameta čelista in ga prosita, da v svoj repertoar vključi Vivaldijevo Zimo.

Zimska darilca za goste

Tradicionalno darilo gostom so konfeti, vendar se dandanes vse več parov odloča za nekaj drugačnega. Sladki priboljški bodo zagotovo pravi hit, a če se vama piškoti ali praline ne zdijo dovolj unikatna izbira, lahko pripravita nekaj drugačnega.

Kaj je trenutno “in”: Svatom podarita zavojčke praženih lešnikov ali brusnic, oblitih s čokolado. Pa še ena ideja, ki bo zagotovo navdušila vse prisotne na vajini zimski poroki: ob koncu večera lahko gostom ponudita vročo čokolado s churrosi (ocvrte sladke palčke, ki izvirajo iz Španije).

churros sladica zimska poroka

Zimska poročna torta

Torta obrobljena z rdečim ali zelenim trakom, ki ima na vrhu vrtnice, izgleda čudovito, vendar lahko slaščičarji, ki so spretni v oblikovanju tičine mase, naredijo nekaj bolj posebnega.

Kaj je trenutno “in”: Zimsko vzdušje bo priklicala klasična bela torta posuta z jedilnim kristalnim prahom v srebrni barvi. Dodatno naj bo okrašena z belim sladkornim trakom iz sladkorne mase, na eni strani pa s slapom jedilnih diamantov.

Poročno potovanje pozimi

Veliko mladoporočencev na poročno potovanje zbeži v toplejše kraje, vendar je lahko zimska poroka popoln uvod v oddih na zasneženi lokaciji.

zimska poroka srce jezero

Kaj je trenutno “in”: Za teden dni najemita kočo na Jezerskem ali na Veliki Planini. Lahko pa se odločita za bolj luksuzno opcijo in se odpravita v hotel v italijanskih ali avstrijskih Alpah. Tam bosta zagotovo uživala v smučanju, vinu, hrani in crkljanju.

Preberi še: kako in kdaj začeti načrtovati medene tedne?