Deli z drugimi

Zimska poroka: Ideje za hrano in pijačo, ki bodo navdušile množico

navdusile-mnozico nevesta hrana lacna

Pozimi ne manjka slastnih jedi in pijač, ki jih lahko postrežeš. Ker se bo tvoje poroke udeležilo veliko ljudi, moraš pripraviti poslastice, ki bodo navdušile množico.

Zimske poroke so kot po pravilu udobni, romantični dogodki. Letni čas, v katerem se odvijajo, pa je le eden izmed razlogov za to. Drugi del je ambient, ki ga ustvarita z boljšo polovico, najsi to dosežeta z okraski in rožami ali z glasbo in hrano. Slednja je eden izmed najpreprostejših načinov, da svojo sezonsko poroko napraviš kar najbolj toplo in privlačno. Za najboljši uvod postrezi zimi primerno toplo hrano in pijačo že od samega začetka tvojega proslavljanja. Da ti bo lažje postreči tako paleto jedi, da bodo gostje zadovoljni, bomo s tabo delili nekatere izmed naših najljubših možnosti za poslastice, ki so kot naročene za tvojo hladno, zimsko proslavo.

Testenine, ki bodo navdušile množico

Tvoja najljubša italijanska jed bi morda bila pretežak zalogaj za pomladno ali poletno poroko, pozimi pa se bodo gostje z veseljem lotili krožnika testenin. Postrezi nekaj polnega, nekaj, kar poživi – ravioli s sirovim nadevom in sezonsko zelenjavo so odlična izbira.

A post shared by Food52 (@food52) on

S’mores za najmlajše

Priljubljena ameriška sladica S’mores je zabaven in interaktiven zimski priboljšek. Dodaj še taborni ogenj in ko se večerja poleže bodo gostje lahko sami pekli svoje marshmallow penice.

Šampanjec za pridne

Za vedro razpoloženje gostov ni boljšega od kozarčka penine. Servirni vozički s šampanjcem so nepričakovan dodatek, zaradi katerega bodo gostje veselo kramljali (in nazdravljali).

Topli koktejli za polnoletne

Topli koktejli so znana oblika predjedi za pozimi, najbolje jih je postreči v količini enega samega požirka in z majhnim kosom ocvrtega sira na vrhu.

Mesni pladenj za mesojedce

Omogočiti gostom, da gustirajo že pred večerjo, je ključno, saj bodo na ta način siti celotno poroko. Mesni ali sirni pladenj omogoča, da se izkažete še s sezonskimi dodatki kot so sveže marelice in začinjen figov kompot.

Viski bar za po polnoči

Viski bar je odličen dodatek za poroko na hladnem. Namesto strežbe zgolj z ledom ali brez je bolje, da si pridobiš veščega mešalca pijač, ki ti bo zagotovil kratek seznam možnosti pijač z viskijem.

A post shared by Sarah (@whiskynomad) on

Se ne boš poročila med zimskimi meseci? Nič hudega! Klikni tu in si preberi ideje za pogostitev na spomladanski poroki.