Deli z drugimi

Zimska poroka: 7 pravil za popoln poročni dan

nevesta zenin porocna obleka zimska poroka

Večina porok se odvija spomladi in poleti, vendar se vse več parov odloča za svatbo izven poročne sezone. Zimska poroka? Zakaj pa ne? V tem času je povpraševanje manjše, zato je večina ponudnikov poročnih storitev in lokacij na voljo, in vidva imata prosto izbiro ter več možnosti za rezervacijo sanjske poročne lokacije. In ali sploh obstaja kaj bolj romantičnega, kot je pogled na zasneženo pokrajino?

Za vaju imamo nekaj nasvetov, ki vama bodo pomagali ustvariti pravljično zimsko poroko.

Zimska poroka in eksperimentiranje z barvami

Ko pomisliš na barve, povezane s prazničnim obdobjem, ti na pamet najbrž prve padejo naslednje tri: bela, rdeča in zelena. Zimska poroka lahko vključuje tako barvno shemo, vendar to sploh ni nujno. Nobenega razloga ni, da ne bi izbrala bolj živih in svetlih barv. Na primer: s kombiniranjem živo rumene, oranžne in limeta zelene barve lahko ustvarita tropsko pravljico. Mogoče se ti zdi, da to ne gre skupaj z zimsko poroko, a bodo te barve v prostoru pričarale zabaven in nepričakovan ambient.

Obleci se v stilu, …

Pozabi na staromodno pravilo, ki pravi, da je izbira tkanine tvoje obleke odvisna od letnega časa poroke. Nič ni narobe, če izbereš obleko iz svile ali pa brez naramnic. Zimska poroka pomeni najverjetneje, da se bosta odločila za poročno slovesnost v zaprtem prostoru.

nevesta zenin poroka gore porocna obleka

… vendar naj ti ne bo mraz!

Pomisliti moraš, da boš nekaj časa preživela tudi zunaj (tudi, če je to samo sprehod od avta do poročne lokacije ali cerkve). Če boš nosila glamurozne čevlje z visoko peto, v katerih bi lahko na ledu padla, s seboj prinesi zimske škornje ali superge. Vanje bodi obuta na poti, ko pa prideš na samo lokacijo, se preobuj v petke. Med obvezno zimsko opremo seveda spada tudi plašč, ki te bo zaščitil pred mrazom.

Na zabavi naj bo prijetno, …

Obstaja veliko načinov, s katerimi lahko naredita prostor, kjer se bo odvijala poročna zabava, udoben in prijeten. Ker pozimi sonce zaide že zelo zgodaj, lahko že kmalu po začetku zabave prostor krasijo sveče, ki bodo ustvarile romantično vzdušje.

Da bi bilo to še bolj prijetno, dodaj še nekaj bogatih, mehkih tekstur. Na primer: okrog vsake serviete zaveži žameten trak ali pa prostor dopolni z okrasnimi blazinami in pregrinjali iz ženiljske preje.

… vendar ne prevroče.

Res, da je zunaj mraz, vendar vam bo na plesišču hitro postalo vroče. Če opaziš, da se gostje na plesišču začenjajo znojiti, prosi upravnika lokacije, naj nekoliko zniža temperaturo v prostoru. Še ena možnost: če ima vajina poročna lokacija več termostatov, nastavita tistega, ki je v plesnem prostoru, na nekaj stopinj nižje.

nevesta zenin zimska oprava poroka

Svoje goste razvajajta …

Zimska poroka pomeni lahko tudi nekoliko drugačna poročna darilca. Obstaja veliko z zimo navdihnjenih načinov, s katerimi se lahko zahvalita svojim gostom za njihovo prisotnost. Zagotovo jim bodo všeč darilca, ki so v duhu prihajajočih praznikov.

Če bo vajina zimska poroka pred božičem jim lahko na primer podarita okraske za božično smrečico, na katere so napisana njihova imena. Lahko jim pripravita tudi nočni prigrizek, ki je primeren letnemu času, recimo kakav z maslenimi piškoti ali vroč jabolčni sok z ingverjevimi razpokančki.

… in jih ne pustita stati zunaj na mrazu.

Če obstaja možnost, da bodo vajini gostje na poročno lokacijo prispeli pred vama, se s tamkajšnjim osebjem dogovorita, naj jih spustijo v prostor. Poskrbita, da bodo na toplem tudi medtem, ko bosta vidva zaposlena s poročnim fotografiranjem.

nevesta zenin zimska poroka skornji

Brrr….si z mislimi že v toplih krajih? Poglej si te nasvete in načrtuj popolne medene tedne!