Deli z drugimi

9 načinov kako navdušiti ženina za poročno načrtovanje

poroka porocno nacrtovanje zenin nevesta soncnice

Kljub našim skupnim željam, da v 21. stoletju moderniziramo čim več področij, načrtovanje poroke še vedno ostaja ženski teritorij. A čedalje več žensk si želi v poročno načrtovanje vključiti svojega ženina. Kako ga do tega pripraviti, če je bolj tradicionalen, sramežljiv ali nezainteresiran? Zelo pomembno je, da pri odločanju ne prevzameš vseh delov načrtovanja poroke. Ne pozabi, da je to tudi njegov dan, zato sklepaj kompromise.

via GIPHY

Sodelujta že od začetka

V poročno načrtovanje svojega ženina vključi že na začetku. Predlagamo ti, da ustvarita seznam, kaj morata in česa ne rabita narediti. To je dober način, da ga namerno prosiš za pomoč, pri čemer se bo počutil cenjenega in zaželjena.

Bodi odprta za njegove predloge

Svojemu ženinu postavljaj odprta vprašanja in poslušaj njegove predloge. Drugače povedano, ne prosi ga za privolitev v nekaj, kar si se ti že odločila in od njega ne zahtevaj, da se bo v vseh pogledih strinjal in ti rekel ”da”. Če bo začutil, da njegovo mnenje res šteje in ti je pomembno ter ga ne sprašuješ le zato, ker se ti zdi, da ga moraš, si bo dejansko želel sodelovati pri načrtovanju.

poroka porocno nacrtovanje zenin pisarna

Želje načrtujta skupaj!

Odločajta se skupaj ali pa pri določenih stvareh popusti. Mogoče ti v glavnem izbiraš stvari za vajino skupno gospodinjstvo, a do neke mere ga vključi v proces odločanja. Četudi vztraja pri tem, da mu je vseeno, si verjetno želi pomagati izbrati kuhinjske pripomočke, posteljnino, brisače ipd.

Prepusti mu popoln nadzor

Daj svojemu partnerju priložnost, da ima vsaj en dan nadzor nad vsemi odločitvami. Če je ljubitelj glasbe, ga vzpodbudi k iskanju in pregledovanju bendov, DJ-ev ali pa naj pripravi glasbeno lestvico. Če je gurman, mu prepusti načrtovanje jedilnega menija in ga prosi, naj to ostane skrivnost, tako, da bo zate presenečenje, on pa se bo še bolj zavzel. Zelo pogosto bodo ženini veliko bolj zagreti, če je v proces vključen element presenečenja.

poroka porocno nacrtovanje zenin nevesta narava

Vključi ga v različna področja načrtovanja poroke

Če mu ni do načrtovanja zabave, ga bo mogoče zanimalo, kako lahko pomaga pri načrtovanju poročnega obreda (npr. iskanje matičarja) ali pri načrtovanju vajinega potovanja.

Prosi ga, naj ti kaj popravi

Niso ravno vsi fantje spretni mojstri a tisti, ki so, bodo z veseljem sprejeli priložnost, da kaj naredijo ali popravijo. Prepričaj se ali bi bil tvoj dragi pripravljen kaj zgraditi oz. ustvariti za vajino poroko. Lahko gre za čisto preprosto stvar, kot je npr. znak z. napisom ”sveže poročena”.

Izkoristi njegove organizacijske sposobnosti

Če je tvoj dragi tip moškega, ki rad ohranja red in je organiziran, se prepričaj, če bi te njegove organizacijske sposobnosti lahko kako uporabila pri načrtovanju. Če je tehnični tip, poišči mobilno poročno aplikacijo, ki jo lahko oba koristno uporabljata…

poroka porocno nacrtovanje zenin nevesta pijaca

Naj pripravi nekaj za goste

Pozanimaj se, če lahko tvoj partner uporabi svoje znanje in interese ter pripravi kaj posebnega in zabavnega za vajine goste.

Poročno načrtovanje naj bo prijateljska tekma

Ko gre vse narobe, podžgi njegov tekmovalni duh! Mogoče ne bo ravno tako navdušen nad pošiljanjem vabil kot ti, zato ga izzovi na tekmovanje – kdo lahko v 15-ih minutah zapakira več vabil? Zmagovalec določi film, ki ga bosta gledala zvečer.

Med poročnim načrtovanjem se veliko nevest spopada z različnimi konflikti. Zato se pripravi na sledeče prepire, ki te lahko doletijo v tem času!