Deli z drugimi

Združitev prstanov: Bi morala svoj zaročni in poročni prstan združiti?

Veš kaj je to združitev prstanov? V tem članku smo našteli nekaj prednosti in slabosti, ki jih ima združevanje tvojih dveh prstanov v enega samega.

Je združitev – spojitev zaročnega in poročnega prstana – primerna zate? Verjetno ju tako ali tako nikoli ne snameš s prstanca a je res, da ima združitev dveh kosov nakita s tako sentimentalno vrednostjo svoje prednosti in slabosti. Spodaj si preberi ali je postopek primeren zate.

Prednost: Združitev prstanov pomeni zmanjšanje obrabe.

Dva različna kovinska prstana se bosta neizogibno drgnila drug ob drugega in tako hitreje zarjavela. Združiti ju lahko daš v tvoji najbližji zlatarni in tako zmanjšaš obrabo, ki jo vsak dan povzroča drgnjenje prstanov med sabo – tako boš na dolgi rok prihranila denar pri ohranjanju kovine prstanov.

Slabost: Nositi moraš oba naenkrat.

Če se ne moreš spomniti situacije, v kateri bi morala sneti enega izmed obeh prstanov, je to odlično – po združitvi obeh prstanov to namreč ne bo več možno. Na primer, če tvoj življenjski slog zahteva, da pogosto snameš svoj zaročni prstan (če si pogosto umažeš roke pri delu ali delaš na področju, ki od tebe zahteva, da ga snameš iz varnostnih razlogov), moraš razmisliti o spojitvi obeh prstanov v enega, saj bosta od takrat naprej en sam prstan.

zdruzitev prstanov nevesta
Fotografija: Petr Ovralov

Prednost: Ne bosta se premikala na tvojem prstu.

Če si perfekcionistka, je tale razlog kot nalašč zate: če ti gre na živce, ko tvoji prstani niso poravnani drug ob drugem, je njihova združitev prava rešitev zate. Če želiš, da so diamanti na tvojem poročnem prstanu poravnani z diamanti na tvojem zaročnem prstanu – ju spoji skupaj in lahko računaš na to, da se bodo vedno ujemali in izgledali popolno.

Slabost: Če si kasneje premisliš, tvegaš poškodbo obeh prstanov.

Postopek združitve prstanov je definitivno mogoče obrniti in ju spet razdružiti, če si kasneje premisliš. A če se za to odločiš obstaja tveganje, da se v procesu oba prstana poškodujeta. Če želiš zaročni prstan ohraniti kot del svoje dediščine, je to težko izvedljivo, če je spojen s poročnim prstanom.

zdruzitev prstanov porocno cvetje
Fotografija: Sweet ice Cream Photography, Unsplash

Prednost: Prstana se ti bosta bolje prilegala.

Ne samo, da bosta prstana na tvoji roki izgledala bolje, če bosta spojena skupaj. Tudi občutek na tvoji roki bo prijetnejši. Prvič, kamen na sredini prstana se ne bo stalno premikal in udarjal ob tvoje druge prstane. Drugič, z združenjem obeh prstanov tvoja koža ob prstanih ne bo več izpostavljena neprijetnemu občutku, da te nekaj tišči, kar povzroča premikanje prstanov. Čista zmaga.

Te zanima, kaj je potrebno za gravuro vajinih poročnih prstanov? Preberi si vse kar moraš vedeti!