Deli z drugimi

Zaroka je uspela! Kako veselo novico deliti s prijatelji?

zarocena-nevesta-zenin-prstana-zaroka

Zaroka je eden izmed pomembnejših dogodkov v tvojem življenju, zato novice o tem nikar ne deli najprej na Facebooku.

Če si se pravkar zaročila, se zagotovo počutiš kot v devetih nebesih. Rada bi praznovala s svojim bodočim možem, veselo novico želiš povedati svoji mami in nestrpno želiš poklicati svojo najboljšo prijateljico. A ne prehitevaj! Preden oznaniš svojo zaroko, moraš o določenih stvareh še malce premisliti.

Zagotovo te mika, da bi novico kar takoj razglasila celemu svetu, a raje počakaj dan ali dva in naredi majhen načrt. Nič ni narobe, če pokličeš svojo mamo ali prijateljico in ji vsa navdušena sporočiš, da se boš poročila.

Preden pa posnameš fotografijo prstana in jo objaviš na spletu, premisli, če si pripravljena poslušati neskončno število raznoraznih mnenj in pričakovanj o tem, kako bi morala izgledati vajina poroka.

Kmalu po tem, ko vama bodo prijatelji poslali svoje čestitke za zaroko, bosta od njih začela prejemati vprašanja o sami organizaciji poroke (od datuma do barvne tematike). Zato je boljše, da si vzameta malo časa za umirjeno praznovanje in za razmislek o tem, kakšno poroko si sploh želita.

Zaroka: Kako novico deliti s svojo družino

Zaroka je razburljiva in sijajna stvar, zato jo bosta morala svojim najbližjim oznaniti temu primerno. Ni vama treba zganjati celega cirkusa, a je vseeno lepo, če svoje starše povabita na kosilo, ali jim vsaj telefonirata (namesto, da bi jim poslala SMS).

nevesta-zenin-druzina-zaroka

Najprej povejta svojim staršem: Če sta starša pomembni osebi v tvojem življenju, potem poskrbi, da boš za poroko najprej povedala njim. Najbrž si ne želiš, da bi tvoja mama za zaroko izvedela preko Facebooka.

Razen, če imata otroke: Če ima eden izmed vaju (ali oba) otroke iz prejšnje zveze, za zaroko povejta najprej njim. Nato naj pridejo na vrsto še vajini bratje in sestre (če jih seveda imata).

Vse zberita na kup: To seveda ni obvezno, a je vseeno lepo, če na večerjo povabita svoje starše in otroke. Tako boste imeli priložnost za skupno praznovanje in druženje.

Zaroka: Kako novico deliti z ostalimi prijatelji

Po tem, ko sta povedala svojim najožjim družinskim članom in najboljšim prijateljem, je čas, da novico sporočita še ostalim.

nevesta-zaroka-prijatelji

Začnita telefonirati: Pokličita ostale družinske člane in prijatelje, da bi jima povedala za poroko. Mogoče vaju mika, da bi to storila kar preko socialnih omrežij, a bodo veliko bolj cenili vajin telefonski klic. Če je seznam oseb enostavno predolg, pa jim brez skrbi pošlji SMS.

Pojdita na splet: Veliko parov svojo zaroko oznani na Facebooku ali Instagramu. To je odlična rešitev, če želita za zaroko povedati tudi prijateljem, s katerimi si nista pretirano blizu (sicer jih imata rada, a ne bodo prisotni na poroki). Preden objaviš sliko svojega prstana se prepričaj, da si novico že sporočila vsem svojim najbližjim. Lepo je, če to izvejo direktno od tebe in ne na socialnih omrežjih.

Priredita zaročno zabavo: Zaročne zabave so pri nas bolj redkost, a znajo biti precej zabavne, še posebej, če načrtujeta dolgo zaročno obdobje. Za zaročno zabavo bo dovolj že to, da najbližje prijatelje in družinske člane povabita na pijačo ali na večerjo.

Še nisi zaročena? Teh 5 nasvetov bo zagotovilo, da bodo vsi vajini nadaljnji koraki po zaroki enostavni in sproščeni.