Deli z drugimi

6 razlogov, zakaj je dobro vaditi poročni ples s partnerjem

porocni ples zenin nevesta poroka

Si živčna, ker ne znaš dobro plesati? Z nekaj plesnimi vajami se boš pomirila, tvoj poročni ples pa bo prava paša za oči. Obljubimo, da se splača potruditi! 

Poročni ples je ena najstarejših tradicij pri poroki. Če si ga na poroki želiš, a si nervozna, ker ti ples ne gre dobro, ne skrbi – to se da hitro naučiti. Preberi si naše razloge, zakaj se splača vpisati na plesno šolo za nekaj osnovnih vaj.

porocni ples dvig neveste
Prvi ples mladoporočencev
  1. Poročni ples – le nerodno zibanje sem ter tja?

Vse oči so med plesom uprte vate. Si res želiš plesati tako nerodno kot pred leti, ko si s svojo simpatijo plesala na valeti? Morda si res tega želiš, a zelo dvomimo. Super je, če se naučiš nov gib ali dva, da imaš občutek, da pri plesu znaš nekaj novega. Seveda se ti ni treba učiti celotne koreografije, le nekaj osnovnih gibov. To bo dovolj, da narediš na goste vtis, da o plesu nekaj le veš.

  1. Plesna vaja – dobra ideja za zmenek

Medtem ko sta zaposlena z načrtovanjem poroke, dela in drugih obveznosti, si vzemita večer za zmenek in pojdita namesto na običajni kraj v plesno šolo. Tam se bosta prijetno sprostila, z vadbo plesa pa bosta hkrati izpolnila del načrtovanja poroke. Če v plesni šoli še nista bila, bo to prijetna nova izkušnja, s katero bosta popestrila življenje.

porocni ples zenin nevesta povezana
Ples v objemu
  1. Ples vaju bo tesneje povezal

Ko bosta s partnerjem vadila plesanje, bosta s skupnim ritmom začutila tesnejšo povezavo in začutila drug drugega na nov način. Ples vaju bo spominjal na vajino ljubezen in razloge, zakaj sta se odločila za poroko, tako da se bosta ob vsakem plesu ponovno zaljubila.

  1. Ples kot nov način rekreacije

Če si želiš pred poroko izboljšati postavo, fitnes ni edina možnost. Na plesno vadbo pomisli kot na zabavno novo vadbo, ki jo dodaš v svoj življenjski ritem. Napora ob plesu sploh ne boš začutila in se ne boš zavedala, da si telovadila – dokler naslednji dan ne vidiš stopnic in se ti bojo zdele kot nepremagljiva ovira.

porocni ples zunanji ples zenin nevesta
Zunanji ples
  1. S plesom nad stres

Seveda tudi mi razumemo, da je načrtovanje poroke stresna stvar. Čeprav misliš, da si pripravila že vse potrebno, se vedno najde nekaj v zadnjem trenutku. Ko se ti zdi, da imaš dovolj vsega, si vzemi prost večer in s partnerjem pojdita na ples. Ples kot telesna vadba v telesu izloča endorfin oziroma hormon sreče, ki zmanjša stres.

Pokaži poročnim gostom, da dobro plešeš

Ja, to dejansko priporočamo. Mogoče si ena tistih, ki na zabavi nerodno pleše in to poskuša skriti z izgovorom, da je vse skupaj samo šala. No, na poroko pa si daj priložnost, da zablestiš. Lahko se naučiš celotne koreografije ali pa nekaj osnovnih gibov, ki bodo goste prepričali, da si se na poročni ples odlično pripravila. Zdaj pa se zmigaj in se nauči plesati!