Deli z drugimi

Zabavne poročne igre

zabavna-porocna-igra-poroka

V organizacijo vajine poročne zabave sta vložila veliko časa, denarja in živcev, zato si zagotovo želita, da bi gostje v njej uživali. Povabila sta ljudi iz različnih krogov, zato se jih večina med seboj najbrž ne pozna. Če ne bodo ravno sedeli za isto mizo, je bolj malo verjetno, da bodo eden z drugim sploh spregovorili kakšno besedo. Pri tem, da bi se malo sprostili in se med seboj spoznali, lahko pomagajo poročne igre. Če bosta imela na poroki animatorja, naj za vodenje družabnih iger poskrbi on, če ne, pa za pomoč prosita enega izmed vajinih gostov.

Si ti tista oseba, ki sta jo ženin in nevesta zadolžila za pripravo iger na poroki? Zate imamo nekaj svežih idej, ki bodo popestrile vaš večer.

Ime poročne igre: Kako dobro poznaš mladoporočenca?

Pripomočki: papir in pisala.

Navodila za igro: Ta igra na poroki v obliki kviza je zabavna, pri njej pa sta v središču mladoporočenca. Sestavi seznam z 10 do 20 vprašanji (lahko tudi več) o obeh polovicah poročnega para (recimo, katera je njena ali njegova najljubša glasbena skupina, hrana ali letni čas) ali pa o njuni zvezi (kdaj sta šla prvič na zmenek, kje sta se spoznala …).

Bodoča ženin in nevesta naj ti že prej dasta odgovore na vprašanja, da boš vedela, kaj pričakovati. Na glas preberi vsako vprašanje, gostje pa naj spotoma na papir pišejo svoje odgovore. Na koncu preberi še pravilne odgovore. Vsak prinaša po eno točko, zmagovalec pa je tisti, ki zbere največ točk.

nevesta ženin poročne igre

Ime poročne igre: Iskanje parov

Pripomočki: Slike mladoporočencev, škarje in kuverte.

Navodila za igro: Mladoporočenca prosi, da ti najdeta nekaj njunih skupnih fotografij (prepričaj se, da imata več kopij, saj jih ne bosta dobila nazaj v enem kosu), ali pa jih poišči na spletu in natisni. Potrebovala boš polovico manj fotografij, kot je gostov (če je povabljencev 30, boš potrebovala 15 fotografij). Fotografije prereži na pol, nato pa vsako polovico daj v ovojnico. Ovojnice premešaj in jih ob prihodu razdeli gostom. Ti morajo pozneje najti polovico fotografije, ki se ujema z njihovo.

Ime poročne igre: Modri nasveti

Navodila za igro: Poročnemu vabilu dodaj lep prazen listek, na katerega naj povabljenci napišejo svoj nasvet za srečen zakon. To je lahko recept, pesem, smešna zgodbica in tako naprej. Na poročni zabavi naj te nasvete nekdo prebere, medtem naj preostali skušajo uganiti, kdo je to napisal.

gostje poroka poročne igre

Ime poročne igre: Imeni bodočih mladoporočencev

Pripomočki: Papir in pisala.

Navodila za igro: Gostom najprej razdeli papir in pisala. Iz črk imen mladoporočencev (lahko tudi iz priimkov in nadimkov, odvisno od dolžine imen) naj skušajo sestaviti čim več novih besed. Zmaga oseba, ki je sestavila najdaljši seznam. Bonus točke lahko daš tudi tistemu, ki je sestavil najdaljšo besedo, ali pa ima največ besed, povezanih s poroko.

Ime poročne igre: Dve resnici in ena laž

Pripomočki: Bujna domišljija

Navodila za igro: Vsak izmed gostov pove tri izjave o sebi: dve resnični in eno izmišljeno. Nato preostali gostje z dvigom rok glasujejo, katera trditev je po njihovem mnenju laž. Presenetilo te bo, kako težko je uganiti pravilno. Ta igra bo gostom, ki se še ne poznajo dala nekaj dobrih iztočnic za začetek pogovora.

igre na poroki slavje ženin nevesta veselje

Ime poročne igre: Oponašanje mladoporočencev

Pripomočki: Papirnati listki, dva seta kartic s številkami od 1 do 10 (za ocenjevanje).

Navodila za igro: Na papirčke napiši nekaj scenarijev, ki so se paru zgodile v preteklosti, na primer »Ana in Andrej se izgubita v Ikei.« Gostje naj se razdelijo v dve skupini in izberejo dve osebi, ki bosta igralca. Vsaka ekipa ima pet minut , da pred mladoporočencema odigra izžreban scenarij. Na koncu ženin in nevesta ocenita njihova nastopa (tako, da dvigneta eno izmed desetih kartic z ocenami).

Ime poročne igre: Spomini na par

Pripomočki: papirnate kartice in pisala.

Navodila za igro: Vsakemu gostu izroči prazno kartico, na katero naj napiše svoj najljubši smešen dogodek, ki ga je doživel s parom (ali z enim od njiju, če ne pozna obeh). Kartice potem poberi in jih preberi v obliki vprašanj (na primer: »Kdo je bil z nevesto in ženinom na tekmovanju v uživanju čilijev? «), preostali gostje naj uganejo, kdo je ta oseba. Zmaga tisti, ki zbere največ pravilnih odgovorov.

poroka igra igranje nevesta zenin

Ime poročne igre: Kdo je to rekel?

Pripomočki: Pred poroko bodočima mladoporočencema postavi nekaj vprašanj o njuni ljubezenski zgodbi (kako sta se spoznala, kako je potekal njun prvi zmenek …). Naredi seznam odgovorov, vendar iz njih izbriši imena in osebne zaimke, da ne bo očitno, kdo je to rekel, npr. »Prva stvar, ki me je pri njej/njem pritegnila, je bil njen/njegov nasmeh.«

Navodila za igro: Vsakemu gostu daj kopijo seznama, oni pa naj poleg vsake izjave napišejo, če je to rekla nevesta ali ženin. Zmaga tisti, ki zbere največ pravilnih odgovorov.

poročne igre družabne igre na poroki

Ime poročne igre: Kdo je kdo?

Pripomočki: Vnaprej pripravljeni seznami, pisala.

Navodila za igro: Pri tej igri so v središču gostje. S pomočjo mladoporočencev sestavi seznam z dejstvi o gostih. Vsak udeleženec zabave dobi kopijo seznama in pisalo, potem pa se pomeša med drugimi gosti in za vsakega skuša ugotoviti, katera trditev drži zanj. Vendar pa ne sme preprosto ponoviti izjav s seznama. Če je ena izmed trditev recimo: »Ta gost je bil včasih igralec v gledališču,« lahko ostale goste vpraša, kje so zaposleni, in če so si vedno želeli opravljati ta poklic.

Ime poročne igre: Igra mladoporočencev

Pripomočki: Papirnate kartice, pisala, dve beli tablici, dva piši-briši markerja.

Navodila za igro: Vsakemu gostu že ob začetku zabave daj pisalo in prazno papirnato kartico, na katero naj napiše vprašanje za mladoporočenca (na primer: Kaj ti gre pri partnerju najbolj na živce? Kako je bilo ime njegovemu/njenemu prvemu hišnemu ljubljenčku?). Ko je čas za igro, naj se mladoporočenca s hrbtoma skupaj usedeta v sredino prostora.

Gostje bodo prebrali vprašanja, ženin in nevesta pa bosta na tablico napisala vsak svoj odgovor. Potem bo nevesta skušala uganiti, kaj je odgovoril ženin, nakar bo on pokazal, kaj je napisal na svojo tablico. Nato bosta zamenjala vlogi.

Iščeš dodatni navdih za organizacijo zabavnega poročnega dne? Potem nikar ne pozabi prebrati tega članka.