Deli z drugimi

Kako vključiti starše v načrtovanje poroke, če živijo daleč stran?

Mama in oče sta pri načrtovanju poroke lahko v veliko pomoč, a kaj če živita na drugem koncu države? Sledi tem napotkom, kako vključiti starše v proces organizacije. Cenila bosta tvoj trud za sodelovanje in ti se lahko počutiš manj obremenjeno, načrtovanje poroke lahko postane celo zabavno.

Načrtovanje poroke: sporazumevanje je ključnega pomena

Svetujemo ti, da staršema sproti sporočaš novice o pripravi poroke, da se ne bosta počutila izključeno. Pokliči ju po sestanku s svojim organizatorjem, pošlji jima slike cvetličnih aranžmajev in video predstavitev lokacije poroke. Lahko ju celo pokličeš preko Skype-a med pomembnimi dogodki kot so pokušanje torte ali pomerjanje oblek. To jima bo dalo občutek, da sta prisotna pri vseh pomembnih odločitvah.

Načrtovanje poroke: s starši ostani v digitalnem stiku

Komunikacija ne sme biti omejena na klice in SMS-e. Obstajajo nova spletna orodja in aplikacije, ki bodo sodelovanje na dolge razdalje močno olajšala. Uporabniki lahko digitalno organizirajo sedežni red, razporeditev prostora, sezname ponudnikov storitev, časovnice in sezname gostov – vse na enem mestu in zastonj.

Priporočamo, da sestaviš skriven Pinterest seznam zase in za svojo mamo. Tako lahko vidi tvoje načrte in navdihe ali celo sama najde nekaj idej.

vkljuciti starse nacrtovanje poroke mama
Fotografija: Nick Karvounis

Načrtovanje poroke: razdeli naloge

Mogoče starša komaj čakata, da bosta s tabo razdelila nekatere odgovornosti med načrtovanjem poroke. Določi naloge, ki jih lahko izpolneta tudi na daleč, kot je recimo pošiljanje vabil ali rezerviranje prenočišč za goste.

Druge naloge lahko prilagodiš interesom svojih staršem. Če je tvoja mama ustvarjalna, lahko izdela DIY dekoracije, ki jih lahko pripelje s seboj. Oče, ki se spozna na finance, ti lahko v Excelu pomaga načrtovati proračun. Za bolj osebno nalogo lahko očetu naročiš, naj izbere pesem za ples očeta in hčerke. Morda te bo presenetil in izbral kaj sentimentalnega, kot je pesem, ki ti jo je nekoč predvajal v avtu na poti v šolo.

vkljuciti starse nacrtovanje poroke mama oce
Fotografija: John Mark Smith

Načrtovanje poroke: vprašaj za mnenja

S toliko odločitvami, ki jih moraš narediti za svoj veliki dan, se je lahko počutiti preobremenjeno. Olajšaj si del bremena tako, da pri vsaki odločitvi – vse od glasbene spremljave za prvi ples do izbire vina, vprašaš za mnenje starše. Skupaj lahko tudi raziščeta ponudnike, glasbene skupine, rože ali vzorce na vabilih in pogrinjkih.

Načrtovanje poroke: načrtuj izlet

Če si ne moreš predstavljati, da bi poročno obleko kupila brez mame, organiziraj nakupovalni vikend. Lahko ji razkažeš tudi lokacijo poroke ali pa te ona preseneti ter organizira predporočno zabavo. Če spremeniš organizacijo poroke v zabaven izlet, boš gotovo deležna lepih spominov, ki bodo trajali do konca življenja.

Bo tvoja mama prevzela sedežni red poročnega slavja? Če želiš, da bi se vsi na tvoji poroki razumeli, si preberita kodeks za poročni sedežni red.