Deli z drugimi

Velikonočna poroka: kako stopiti srca vajinih svatov

velikonocna poroka prstana gnezdo

Prelep spomladanski čas po navadi povezujemo s svežimi začetki in novim življenjem. Ravno zato je to najprimernejši in najlepši del leta, da začneta svoje skupno zakonsko življenje. Velikonočna poroka je idealen čas, da povabita in zbereta vse najbližje prijatelje in družino na enem mestu. Srca navdušenih svatov se bodo topila ravno tako kot slastni čokoladni pirhi.

Kako drage (ali poceni) so poroke okoli velike noči?

Obdobje okoli velike noči je še izven sezone, kar pomeni, da vama bo najbrž uspelo dobiti kar dobro ceno za poročno lokacijo. Podobno kot božič je tudi velika noč pomemben čas, ko se zbere vsa družina, zato bodo vajini najdražji zelo veseli novice. Poleg tega bodo lahko (v primeru, da bodo v destinaciji ostali dlje časa) načrtovali svoj prvi dopust po novem letu v času, ko hoteli in apartmaji niso tako dragi.

nevesta zenin druzice svatje zabava poroka druzenje

Velikonočna poroka: najboljše poročne lokacije

Spomladanski čas s seboj prinese tudi obljubo daljših dni in toplejšega vremena. Resnici na ljubo pa je vreme lahko zelo muhasto in niha od bleščavega sončnega vremena do oblačne sivine in dežja. Zato za poroko v času velike noči priporočamo predvsem prizorišča, kjer se vse dogaja pod eno streho. Kljub temu, da ste pod streho pa imate še vedno razgled na prebujajočo se naravo.

Temo cvetočega vrta lahko enostavno vpelješ z izbiro barvne palete nežne zelene v vseh naravnih odtenkih.

porocna dekoracija stoli sopek svecano lokacija

Velikonočna poroka: cvetlice

Pomlad je čas, ko v vsej polnosti zaživijo najrazličnejše cvetlice. Najbolj spomladanske od spomladanskih so sveže narcise, ki so še za nameček v tem času precej poceni. Za dramatične barvne tone bodo poskrbeli tulipani, ki dobijo poseben starinski šarm, če jih postaviš v rabljena emajlirana vedra. Pa še čudovite dišeče hijacinte! Hijacinte izgledajo čudovito v lončkih, same po sebi ali v družbi drugih cvetlic v šopku in so popolna namizna dekoracija.

porocne cvetlice spomladi hijacinte

Koliko čokolade?

Trdno smo prepričani, da je na velikonočni poroki potrebno toliko čokolade, da zdrži še velikonočno nedeljo in še dlje. Predlagamo, da imata na poroki posebno mizo s sladkarijami, ki bo obložena z najrazličnejšimi čokoladnimi pirhi in zajčki, sladkimi mandlji in mehkimi rožnatimi in belimi sladkornimi penicami.

Tudi za darila za poročne goste imamo nekaj idej. Tudi tukaj ne sme manjkati čokolade in nič ni bolj velikonočnega od majhnih čokoladnih pirhov. Tudi čokoladni zajčki bodo super dodatek na velikonočno obloženi mizi.

velikonocna poroka zajcek cokoladna jajcka

Velikonočna poroka in zabava

Za najmlajše poročne goste se nam zdi fantastična ideja razburljivega velikonočnega lova na pirhe z mlečno čokolado, pralineji ali luštkanimi lisastimi prepeličjimi jajci. Na seznam otroških aktivnosti lahko dodaš tudi barvanje pirhov ali izdelovanje velikonočnih klobučkov.

Otroška miza voscenke krede igrace

Velikonočna poroka: barve

Za spomladansko poroko kar mrgoli možnih barvnih kombinacij. Lahko se odločiš za izbor dopolnjujočih se barv in premešaš čudovite sladkorne pastelne odtenke ali pa se pustiš očarati slastnim in živahnim barvam sorbeta. Lahko pa se odločiš tudi za nevtralno in pomirjujočo barvno shemo mehkih sivih in rjavkastih kombinacij, kremaste in bele barve ter nežnih zelenkastih odtenkov.

Obožujemo tudi »duck egg blue«, mehko zelenkasto modro barvo, ki se prepleta s svežo belino porcelana. Tej lahko dodaš še vedno moderno nežno rožnato »rose quartz«, ki bo atmosfero pri mizah za zajtrk raznežila in pomirila. Kar se tiče oblek za družice, predlagamo mešanico barv, ki te spominjajo na pirhe, na primer nežno vijolično, svetlo modro, dojenčkasto rožnato, breskvino, nežno limonino rumeno in mentolovo barvo. Na ta način boš popolnoma zadela velikonočno temo.

velikonocna poroka pastelne barve

Velikonočna poroka: primerna hrana

Velika noč je čas, ko se preživlja čas z bližnjo družino in se skupaj nekaj dobrega poje. Zato priporočamo nekaj preprostega. Prinesita svojo najboljšo mizo, pokrijta jo z najljubšim prtom, ki je v družini že več generacij, na mizo postavita najboljšo posodo in pribor…Še toliko bolje bo, če ne bo vse usklajeno!
Spomladi je na voljo toliko dobrih svežih živil, zato je najbolje, da postrežeš predvsem s krasnimi sezonskimi sestavinami.

Glavne jedi naj bodo babičine najljubše, narejene po družinskih receptih. Kaj praviš na počasi pečeno jagenjčkovo nogo marinirano z rožmarinom in česnom? Kot priloga naj služi bogat in kremast gratiniran krompir s svežo meto z vrta in veliko vroče sveže zelenjave. Prav tako lahko dodaš cvetačo posuto z morsko soljo in pokapano z nekaj kapljicami limoninega soka.

porocni obred catering natakar-kanape prigrizki hrana

Zvečer, ko bodo gostje spet lačni, si lahko omisliš samopostrežne sendviče s slanino in klobasicami. Poleg ravno odrezanega svežega kosa poročne torte lahko ponudiš še skodelico vroče čokolade.

Kakšna torta bi bila primerna za velikonočno poroko?

Čas okoli velike noči je odličen, da očaraš svoje goste. Še vedno obožujemo skoraj gole torte, vendar smo se do ušes zaljubili v ročno poslikane poročne torte. Odloči se za tri nadstropno torto. Zgornje nadstropje je lahko v barvi rdečega žameta, obloženo s sladkimi gozdnimi sadeži, srednja plast je lahko iz mehkega rumenega limoninega kolača, ki stoji na spodnji torti sinje modre barve s slastno čokoladno sredico.

porocna torta pomladna pet idej

Na katero glasbo plešejo velikonočni zajčki?

V času velike noči se cela družina zbere skupaj, zato naj bo glasba res primerna za vse. Ustvari glasbeni seznam, ki ti ne bo pustil oditi s plesišča, saj bo vsaka nova skladba boljša od prejšnje. Če je to sploh mogoče?

Če si brez idej, ti lahko predlagamo s kakšno skladbo: »Chocolate« skupine 1975, »Sweet Like Chocolate« od Shanks & Bigfoot, »What’s a girl to do« od Bat for Lashes in seveda nekaj mora biti tudi za starejšo generacijo, na primer karkoli od skupine Hot Chocolate ali pa Easter Sunday Morning kot bi ga zapel Nat King Cole. Nikar pa ne pozabi niti na Rok’n’ band in njihov hit Jagode in čokolada!

glasba kitara porocna zabava

Za dodatno inspiracijo preleti še Bride.si priročnik za velikonočno poroko!