Deli z drugimi

Velikonočna poroka: Bride.si priročnik

velikonocna poroka pirhi nasveti prirocnik

Čas okoli velike noči je odlična izbira za poroko! Pomladni čas je sezona novih začetkov, luštkanih živalskih mladičkov, cvetočih rož in sramežljivih sončnih žarkov. Življenje je po hladnih in sivih zimskih mesecih  spet sveže, barvito in polno pozitivnosti. Velikonočna poroka je popolna izbira, da z optimizmom vstopita v novo življenje kot zakonca.

Velikonočna poroka: barve

Majhni pirhi so popolna paleta za velikonočno barvno shemo: čudovite sladke pastelne barve z odtenki modre, zelene, rumene, rožnate in vijolične. Ne omejuj se le na eno barvo, zmešaj in usklajuj, dodaj še malo pikic in cvetličnih potiskov, ki odlično odsevajo pomladni čas.

A post shared by Kinuskikissa (@kinuskikissa) on

Cvetlice

Tulipani in narcise so cvetoče pomladne ikone, vendar pa je aprilu na voljo še mnogo drugih prelepih cvetočih rož. Spomladansko cvetje je vseh velikosti, oblik in barv, zato je v tem času najlažje izbirati cvetje za razkošne namizne aranžmaje. Velikonočna poroka bo še bolj izrazita z različno barvno usklajenimi cvetlicami.

Dodatki in stil

V trgovinah z milijon in eno drobnarijo kot sta Tedi in Jysk lahko najdeš na tone lepih izdelkov, da bo stil vajine velikonočne poroke popoln. Našla boš vse od ljubkih majhnih gnezdec, ki jih lahko napolniš z darilci za svate, na primer z majhnimi čokoladnimi jajčki, do ljubezenskih napisov za poročno torto, rustikalnih vrčev in posod ter ptičjih kletk z raznovrstnimi cvetlicami za neverjetne spomladanske namizne aranžmaje.

Naravno rustikalni stil velike noči kar sam ponuja, da vadiš svoje ročne spretnosti. Brez skrbi, tudi tu ti bomo priskočili na pomoč! Lahko priskrbimo vrvice, trakove, peresa, nalepke, etikete, znamke ali amulete, da bodo ročno izdelana dekoracija in razni dodatki izpopolnjeni do perfekcije. Prebrskaj med našimi ponudniki!

Prizorišče

Izberi prizorišče s čudovito notranjostjo in tudi zunanjostjo! Čudovit vrt poln cvetočih spomladanskih rož v spomladanskem soncu bo popolno ozadje za predporočni sprejem in pijačo. Zgodnji sončni žarki bodo vabili svate na prosto. Verjetno pa vesta, da je april tudi glavni mesec dežja, zato poskrbita, da se bodo poročni svati imeli kam umakniti, če se bo nenadoma ulilo. Če je napovedan dež, lahko za svate pripravita pisane dežnike in škornje, ki bodo popestrili in obarvali poročno fotografijo.

Torta

Ena od tradicionalnih velikonočnih sladic anglosaškega porekla je na primer Simnel torta (lahkotna, napolnjena s sadjem in prekrita z marcipanom). Če jo bosta ponudila kot poročno torto, bo to res nekaj posebnega. Če sadna torta z marcipanom ni po tvojem okusu pa ne moreš zgrešiti s klasično čokoladno torto! Okrasi jo z velikonočnimi jajčki ali prečudovitim spomladanskim cvetjem v pastelnih barvah. Še ena sladka možnost primerna za veliko noč pa je gola torta pokrita s svežim sadjem!

A post shared by Hochzeitswahn (@hochzeitswahn) on

Hrana in pijača

Aprila je na voljo ogromno sezonskih in svežih živil lokalne pridelave, iz katerih lahko nastane prav dekadentna velikonočna pojedina. Sočna jagnjetina je izbira, ki se odlično poda k sezonski zelenjavi, na primer k brokoliju, špinači in mlademu krompirju.

Vegetarijanci se bodo razveselili hrustljavih špargljev in mehkih majhnih prepeličjih jajc, ki se bodo odlično podala k velikonočni poročni temi. Če boste imeli poroko v bližini morja, so lahko na meniju znajdejo morske ribe, ki jih je v tem času res veliko. Ob vseh teh poslasticah pa se lahko osvežite z ohlajeno doma pripravljeno limonado in koktajli iz sezonskega sadja.