Deli z drugimi

Velikonočna poročna torta v vseh svojih barvah in okusih

porocni obred porocna torta sladice

Poročna torta je tista, ki se je vedno izredno veselimo, vendar je za veliko noč navdušenja nad sladkimi dobrotami še več. Čudovita poročna torta je odlična namizna dekoracija! Gostje si bodo z veseljem pustili postreči košček (ali dva!) med poročnim sprejemom. Če si iščeš inspiracijo za velikonočno poročno torto, se nam kar pridruži. Tukaj boš našla polno fantastičnih idej za sladkosnede goste!

Preden se dotaknemo izgleda velikonočne poročne torte, se moramo lotiti pomembnega vprašanja, ki se tiče okusa. Zakaj ne bi bilo vsako nadstropje drugačnega okusa, če bo vajina poročna torta večnadstropna? Čokoladna poročna torta je vedno zelo popularna in tudi odlična za čas velike noči.

Všeč pa so nam tudi sveža in sočna limonina torta, klasična mehka vaniljeva torta, odločiš pa se lahko tudi za bolj eksotičen okus. Obvezno se pogovori s svojim slaščičarjem. Če je možno, ga poprosi za vzorec torte, saj vendar želiš, da je torta okusna in hkrati lepa na pogled.

A post shared by LB Bakes (@lb.bakes) on

Pastelno obarvana poročna torta

Pastelne barve so praktično sinonim za velikonočne poroke in če sta izbrala to čudovito mehko barvno paleto, jo lahko zagotovo vključiš tudi v poročno torto. Nadstropja s sladkornim slojem v nežnih odtenkih so prekrasna.

Navdušeni smo tudi nad trendom ročno poslikanih tort, saj so poslikave lahko resnično neverjetne. Če sta oba ljubitelja umetnosti, je to morda dobra opcija. Gole torte po drugi strani vedno izgledajo izredno sveže. Odločiš se lahko za sladkorne pastelne rože ali sezonskim napisom za torto.

Dekoracija velikonočne poročne torte

Torte prekrite s pinjencem in okrašene s svežimi cvetovi ali sadjem so v popolnem elegantnem spomladanskem duhu. Eden ali dva velika cvetova na samem vrhu torte bosta pritegnila pozornost. Lahko pa jo okrasiš z nešteto majhnimi užitnimi cvetovi. Torta bo izgledala kot resničen in okusen spomladanski vrtiček.

A post shared by Wilkie Blog (@wilkieblog) on


Če iščeta nekaj čisto velikonočnega, potem so čokoladni pirhi obvezen dodatek k sladicam. Nagrmadi jih na vrh torte ali pa jih razporedi po posameznih plasteh. Videli smo celo torte presenečenja, ki so napolnjene z majhnimi čokoladnimi pirhi, in jih gostje lahko opazijo šele takrat, ko je torta razrezana.

Napisi za torte so čudovit način, kako vnesti še kanček individualnosti na svojo velikonočno poročno torto. Dobra izbira so majhne viseče zastavice pa tudi personalizirani kaligrafski napisi. Kot velikonočni dodatek lahko poleg namestite še kakšnega zajčka, piščančka ali ptico, ki se dobijo v mnogih stilih.

Sladke alternative

Če ti tradicionalen stil torte ne ustreza, potem imamo zate še mnogo drugih idej. Prepričani smo, da bodo gosti navdušeni nad torticami v čudovitih spomladanskih barvah in s cvetlicami obloženimi čokoladnimi pirhi. Odločita se lahko tudi za kaj čisto sezonskega recimo za potico ali majhne simnel tortice.

Inovativna ideja, ki vaju bo popeljala v otroštvo, je tudi čokoladno gnezdo polno majhnih velikonočnih pirhov! Takšne individualne tortice so res nekaj posebnega, ki jih lahko ponudiš gostom tudi za na pot na koncu poročne zabave.

Zakaj ne bi pripravila kar velikonočne mize s sladicami, če se še vedno ne moreš odločiti (prekletstvo neodločne neveste)? Tortice, makroni, piškoti, potica in ostali posladki, vsi na eni mizi, kjer si lahko gosti prosto izbirajo svoje najljubše. Sliši se čudovito in okusno, kajne?


Za dodatno inspiracijo si poglej še teh 5 okusnih spomladanskih idej!