Deli z drugimi

Civilna poroka: Upravne enote in uradne lokacije (2.del)

nevesta zenin park civilna poroka

Torej, seznanjena si že z dejstvom, da je ena izmed prvih stvari pri prijavi civilnega obreda lokacija. Ta je vsekakor izjemno pomembna in odraža temo vajine poroke, zato smo ti priskočili na pomoč in zbrali vse upravne enote, ki izvajajo civilne obrede.

Oh ta lokacija – upravne enote po Sloveniji

Civilna poroka lahko poteka v tvojem domačem kraju oziroma v katerem koli drugem kraju po Sloveniji. Ker je naša dežela res čudovita, imaš na voljo veliko zunanjih prostor – od vrtov, parkov in romantičnih gradov, pa do kulturnih spomenikov in vil. Večno zvestobo pa si lahko s partnerjem obljubita tudi v katerem izmed kulturnih prostorov, galerij ali gostišč. Omogočen ti je res pester nabor uradnih prostorov za izvedbo civilne poroke, ki smo jih pod posameznimi upravnimi enotami zbrali v spodnjem zemljevidu.

Na zemljevidu so označene vse upravne enote, na katerih lahko prijaviš civilno poroko in imaš kasneje tudi obred. Dodan pa je tudi seznam uradnih poročnih lokacij izven matične enote, ki so na voljo za specifično enoto. Za kar največjo praktičnost smo navedli tudi kontaktne podatke in naslov, da imaš lahko na vsa dodatna vprašanja odgovor v le enem kliku.

Usklajenost tematike s krajem

Lokacija civilne poroke gre z roko v roki s samo tematiko oziroma vzdušjem vajinega poročnega obreda. Prav zaradi tega si je pomembno zastaviti vprašanje: Kakšen obred želim imeti? Odgovorov na to vprašanje je ogromno, zato je dobro, da imaš v glavi precej natančno sliko o svojih željah.

Obred je lahko vsebinsko in tematsko precej preprost, brez raznih dodatnih storitev ali olepšav. Vse upravne enote imajo pripravljen poenoten osnovni govor za mladoporočenca. Seveda pa si lahko obred po želji tudi vsebinsko prilagodiš in mu dodaš bolj osebno noto (po predhodnem dogovoru z matičarjem). To pa je v veliki meri povezano tudi s krajem, ki sta ga s partnerjem izbrala za poroko. Lokacija in njena poročna ponudba namreč dopolnjuje vajine specifične želje dogodka. Primer tega je lahko civilni obred v grajskem okolju, kjer je protokol prilagojen kraju – predstavljaš si lahko čudovite stole oblazinjene z žametom, spremljevalce v opravi grajske gospode, instrumentalno glasbo in celo vožnjo s kočijo.

dekoracija upravne enote poroka okrasje

Sanjska lokacija – najbolj romantični kraji za poroko

Če sama še nisi našla popolnega kraja za civilno poroko, naj ti predstavimo nekaj najlepših slovenskih destinacij za izvedbo civilnega obreda.

Romantično grajsko tematiko vama bo zagotovo nudil Grad Brežice. Viteška dvorana na gradu je en izmed najlepših prostorov v Sloveniji, kjer lahko mladoporočenca skleneta zakonsko zvezo. V jugovzhodnem stolpu gradu pa je tudi uradni prostor Upravne enote Brežice za sklenitev poročne zveze.

Še ena čudovita lokacija je zagotovo Dvorec Zemono, ki vas bo navdušil s čudovitim razgledom, vrhunsko kuhinjo in unikatno arhitekturo.

Prav tako pa ne moremo pa mimo Ferrarijevega vrta v Štanjelu, kjer lahko poročni obred doživita znotraj cvetočega Fabianijevega parka, prepletenega s stopnišči, pergolami in kamnitimi zidovi. Za poročni obred na posestvu boš potrebovala izdajo soglasja za uporabo Ferrarijevega vrta.

upravne enote civilna poroka park stanjel

Vse upravne enote, pri katerih se prijaviš za obred na omenjenih destinacijah, lahko najdeš na našem zemljevidu.

Lokacijo že imaš v mislih, nisi pa prepričana kaj potrebuješ za prijavo civilne poroke na upravni enoti in koliko boš morala odšteti za obred? Ne skrbi, vse potrebne informacije in napotke izveš v prvem delu o civilni poroki.

par zaljubljenost jezero narava