Deli z drugimi

6 trikov, ki bodo preprečili, da bi ti poročni čevlji utrudili stopala

poroka porocni cevlji nevesta

Vajin prvi ples bi moral biti poln veselja in brezmejne ljubezni, vendar lahko trdi in neudobni poročni čevlji spremenijo srečno vrtenje po plesišču v čisto agonijo. Neveste na svoji poroki ne bi smele izbirati med elegantno obutvijo in udobjem, zato je ustrezna priprava nadvse pomembna! Tako bodo lahko tudi neveste, ki si želijo nositi visoke petke, uživale v svojih sanjskih poročnih čevljih brez bolečih stopal. Če si želiš nositi visoke petke brez trpljenja, si preberi šest nasvetov o poročnih čevljih, ki ti bodo pomagali, da boš na svoji poroki plesala do zore.

via GIPHY

1. Zmehčaj svoje čevlje.

Mehčanje čevljev se ti morda zdi nepotreben korak na poti k udobju na tvoj veliki dan, vendar bodo poročni čevlji, ki so bili že vsaj malo nošeni, veliko udobnejši, kot pa par, ki ga moraš šele vzeti iz škatle. Poizkusi jih obuti doma v časovnih intervalih po 30 minut vsaj en teden pred poroko, da si zagotoviš čim manj boleč obred. Če želiš še posebno raztegniti čevlje, jih poizkusi nositi z debelimi nogavicami. Ker je napočil jesenski čas si lahko prebereš Nekaj preprostih nasvetov za jesensko poroko. Morda boš debele nogavice obula kar za sprehod do oltarja!

2. Podmaži paščke na sandalih z deodorantom

Če je poglavitni problem tvojih poročnih čevljev pašček, ki te žuli na napačnem mestu, poizkusi navlažiti razdraženo kožo pod čevljem z deodorantom. Prav tako kot olje omili trenje med zobniki v strojih, tako tudi deodorant blaži trenje med tvojim stopalom in obutvijo, ki si si jo izbrala.

poroka porocni cevlji cevljar

3. Omisli si par vložkov za čevlje

Lepi poročni čevlji so pomembni. A nakup para oblazinjenih vložkov je še pomembnejši za uspešen dan, kot pa izbira popolnega para petk. Izbira vložkov je neskončna, kar pomeni, da si lahko izbereš par, ki bo najprimernejša rešitev za tvoje tegobe. Če si želiš popolno rešitev, poišči gel ali poln vložek, ki bo podpiral tvoje stopalo po celotni dolžini. Tiste neveste, ki imajo bolj specifične težave, se lahko odločijo za manjše vložke, ki podpirajo stopalni lok, sprednji del stopala ali prste. Morda si želiš cenejše poroke, kot smo jo opisali v Poročno razkošje z nizkim proračunom, vendar je udoben par čevljev veliko bolj pomemben kot razkošen poročni šopek, mar ne?

4. Poročni čevlji bodo udobnejši, če jih podložiš

Preden jih obuješ na veliki dan, se pogovori s svojim čevljarjem o tem, da bi notranjost svojih poročnih čevljev oblekla v tanko mehko blago. Petke s posebno zoprnimi trakci, ki so zapletenih oblik so lahko bolj nosljive z dodatkom nežne mehke tkanine.

poroka porocni cevlji druzica

5. Povečaj širino čevljev z vročino

Segrej svoje petke preden jih prvič obuješ. Če jih postaviš poleg radiatorja ali kot grelec uporabiš svoj sušilec za lase, bo dvig temperature povečal elastičnost materiala in omogočil, da se bodo tvoji čevlji udobno premikali in prilagajali oblikam tvojega stopala, ko jih boš pozneje obula. Kljub temu pazi, da jih ne boš segrela preveč. Na svoj poročni dan si vendar ne želiš ožganih podplatov!

6. Izberi čevlje, ki so nekoliko preveliki

Da bi si zagotovila dovolj gibalnega prostora za svoje prste, naj bodo poročni čevlji nekoliko večji, kot je tvoja običajna obutev. Pomeri čevlje, ki so za polovico do cele številke večji, kot tvoji vsakdanji čevlji. Pred nakupom preveri, da je v njih dovolj prostora za tvoje prste in peto. Vendar tudi ne premalo prostora, saj bi to oteževalo tvoje gibanje.

Sedaj si oborožena z informacijami o najbolj udobnih možnih poročnih čevljih in lahko skočiš na naslednji članek: 6 namigov, da bo tvoja jesenska poroka popolna.