Deli z drugimi

Ljubiš svojega zaročenca, a ti zaročni prstan sploh ni všeč?

nevesta zarocni prstan porocna obleka

Končno je napočil veliki trenutek, na katerega si tako dolgo čakala! Pred tabo je pokleknil, iz žepa izvlekel majhno škatlico in te vprašal, če bi se poročila z njim. Tvoje sanje so se uresničile! Rečeš svoj usodni DA in ga vsa v solzah poljubiš, on pa ti na prst natakne zaročni prstan. Pogledaš ga in – ojoj. Sploh ni v slogu, ki si ga pričakovala. Mogoče je prevelik, premajhen, preveč staromoden, preveč trendovski ali nekaj drugega. Če prstan ni v tvojem stilu, ga boš težko nosila do konca svojega življenja. Kaj lahko storiš? Najprej nekajkrat globoko vdihni in izdihni in nato preberi spodnji članek.

zarocna prstana minimalizem

Zaročni prstan nosi vsaj en teden

Se spomniš, ko si si lase postrigla čisto na kratko, ker je bilo to takrat moderno? Sprva ti je šlo kar na jok, ker si mislila, da izgledaš grozno, vendar si nekaj dni pozneje ugotovila, da v resnici izgledaš čudovito? To se lahko zgodi tudi s tvojim zaročnim prstanom. Daj mu priložnost in ga nekaj časa nosi. Kdo ve, mogoče boš ugotovila, da ti je pravzaprav všeč.

Razmisli o tem, kaj ti pri prstanu ni všeč

Si razočarana zaradi velikosti kamna, saj je ta čisto majhen, ti pa si pričakovala prstan z ogromnim diamantom, kot ga ima Kim Kardashian? Premisli, če so tvoje pritožbe razumne, saj večina moških na bančnem računu nima niti približno toliko denarja kot Kanye West. Tvoj zaročenec je kupil tisti prstan, ki si ga je lahko privoščil, zato ne smeš biti preveč malenkostna.

Do zaročenca bodi iskrena in se pozanimaj, če se prstan da spremeniti

Bodi obzirna do čustev svojega zaročenca. Povej mu, da ti zaroka z njim ogromno pomeni in da si želiš, da bi ti bil prstan všeč, a ta ni ravno v tvojem stilu. Naj ne misli, da je z izbiro povsem zamočil: omeni nekaj, kar ti je na prstanu všeč (recimo: diamant je čudovit). Upajmo, da to ne bo prizadelo njegovih čustev, ampak bo razumel, da prstan preprosto ni po tvojem okusu. Če ti je kupil zlat prstan, ti pa vedno nosiš samo srebro, mogoče lahko zlatar zamenja kovino, ki ti ni všeč in uporabi isti diamant.

zarocni prstan dragi kamen

Pogovorita se o možnosti nadgradnje prstana v prihodnosti

Lahko se dogovorita, da ti ob pomembni obletnici (ali ko bo vajino finančno stanje boljše) kupi nov prstan oziroma, da dasta narediti nekaj popravkov na starem.

Razmisli o stvareh, ki so resnično pomembne

Najbolj pomembna stvar pri zaroki ni prstan, ampak dejstvo, da se boš kmalu poročila z moškim, ki ga ljubiš.

Svoj zaročni prstan sedaj imaš in si z njem tudi izjemno zadovoljna… Sedaj pa si preberi še članek Kako nastane najboljša slika zaročnega prstana?

via GIPHY