Deli z drugimi

Težavni svatje in kako jih spraviti v red?

gostje-poroka-porocni-gostje

Z zaročencem sta v načrtovanje svoje poroke do zadnje podrobnosti vložila več mesecev truda, zato si zagotovo želiš, da bi vse potekalo gladko. Žal pa gre lahko med samo poročno slovesnostjo in zabavo marsikaj narobe. Povabila sta le svoje najdražje, a se vseeno lahko zgodi, da nekateri svatje postanejo nekoliko težavni. Pripravili smo nekaj nasvetov, ki vama bodo pomagali preprečiti neprimerno obnašanje gostov.

Omeji serviranje alkoholnih pijač

Čeprav sta na poroko povabila bližnje družinske člane in dobre prijatelje, znajo biti kot svatje nepredvidljivi. Eden izmed najbolj pogostih razlogov za neprimerno obnašanje nekaterih poročnih gostov je prekomerno uživanje alkohola. Če bodo imeli na voljo neomejeno količino alkohola, je zelo verjetno, da se bo kakšen izmed njih začel neprimerno vesti.

alkoholne-pijace-koktejli-svatje

Da vajini svatje ne bi postali napiti kot žolne, se poskusita izogniti obilici žganih pijač in vsemu, kar spominja na pivsko igro. Na dosegu roke naj bo vedno voda, pa tudi druge brezalkoholne pijače. Če načrtujeta zabavo, ki se bo zavlekla pozno v noč, ne pozabita na nočne prigrizke.

Zaposli najmlajše goste

Odrasli, ki malo preveč spijejo žal niso edini težavni svatje. Ne glede na to, kako prikupni so otroci, jih poroka zna spraviti s tira. Zaradi spremembe njihovega vsakodnevnega urnika in vsega zaužitega sladkorja, ki je v poročni torti in ostalih slaščicah, znajo postati nekoliko bolj živahni in nemirni.

Lahko samo upaš, da bodo starši poskrbeli za lepo obnašanje svojih otrok, vendar se na to ne moreš zanašati. Če bo na poroki več majhnih otrok, zanje najemi varstvo, ali pripravi aktivnosti, pri katerih se bodo zabavali in tako ne bodo imeli časa za norčije in razgrajanje. Posebej lahko pripraviš tudi mizo za otroke, na kateri bo namesto rož in drugega okrasja posoda, polna igrač in zabavnih iger.

otroci poroka porocno slavje svatje

Svatje in reševanje težav

Ne glede na to, kako previdno bosta ravnala, lahko kakšen izmed vajinih gostov malce podivja. Na srečo se vama z njim ni treba neposredno ukvarjati, saj morata kot mladoporočenca uživati v svojem dnevu.

To zoprno nalogo prepustita raje strokovnjaku, kot je poročna načrtovalka (v primeru, da sta jo najela) ali pa nekdo, ki je zaposlen na vajini poročni lokaciji. Večina jih ima izkušnje na tem področju in znali bodo rešiti nastalo situacijo. Za pomoč lahko prosita tudi nekoga izmed bližnjih, recimo enega od staršev ali dobrega prijatelja.

poroka nevesta zenin svatje