Deli z drugimi

Tast in tašča: 8 tem za pogovor

tast tasca zaljubljena srecna

Če si srečnica, ki ima tesno razmerje s svojo bodočo družino ali jih poznaš že vrsto let, potem pogovor za mizo zate ne predstavlja nobenega problema. Če pa s tastom in taščo nisi tako prijateljska kot bi si želela, je na čase lahko težko začeti temo pogovora. Neprijetne tišine zapolnijo pripombe o vremenu ali povzetki nedavnih športnih dogodkov. Če s partnerjem še nista tako dolgo skupaj, da bi imela priložnost stkati trdne vezi s tastom in taščo, se lahko znajdeš pred neprijetnimi pogovori pri skupnih kosilih. Mora čutiš, da nimaš toliko skupnega s tastom in taščo? Tast in tašča ne vlagata energije v vaš odnos? Ob takih situacijah se lahko zdi nadaljevanje pogovora prava naloga. Če si se našla v opisu smo zate pripravili 8 tem, o katerih se lahko pogovarjaš s svojo bodočo družino. Teme nikakor niso dolgočasne, vseeno pa so dokaj nevtralne, da bo pogovor stekel kot po maslu.

Izogibaj se tem, ki bi lahko ustvarile negativno vzdušje! Od raznoraznega pritoževanja do poglobljenih pogovorov o politiki, kjer ugotoviš, da ste na čisto drugih koncih spektra. Teme, ki se jim moraš izogibati, bi lahko bil naslov obširnega članka, ki pa se mu bomo posvetili raje kdaj drugič.

tast in tasca nevesta fotografije otrostva zenina

1. Tast in tašča skrivata najboljše zgodbe tvojega partnerja iz otroštva

Kateri starši pa ne pripovedujejo radi zgodb o svojem otroku? Povprašaj svojo novo družino po zabavnih anekdotah, ki se jih tvoj partner morda niti ne spomni. Lahko boš pokukala v družinsko zgodovino – morda boš tudi ti prišla na plano s kakšno dobro zgodbo!

2. Njihovo otroštvo

Ni nujno, da vas starostna razlika oddalji! Povprašaj jih po njihovih zgodbah iz otroštva, po najljubših družinskih spominih in pusti jim, naj obujajo spomine, kako je bilo včasih vse drugače.

3. Vprašaj za nasvete

Eden od boljših načinov, kako se zbližati z moževo družino, je, da jih vprašate za nasvet. To je lahko karkoli od tega, kako tvoja tašča začini piščanca za večerjo, do tega, ali tvoj tast meni, da bi vidva morala obdati svoj vrt z ograjo. Ali še bolje, vprašaj po nasvetih o zakonskem življenju! Če sta tast in tašča poročena že dolgo časa, ju vprašaj po skrivnosti srečnega zakona, po nasvetih za soočanje s konflikti in po čemerkoli, kar sta se naučila na skupni poti od poroke dalje.

4. Interes, ki vam je skupen (in morda tvojega partnerja ne zanima)

Ne priporočamo, da kar brcneš svojega partnerja iz pogovora, ampak če je tvoj tast navdušen nogometni navijač in tvoj partner pač ni navdušenec nad športom, potem verjemi, da tast že vrsto let išče nekoga, s katerim bi se lahko pogovarjal o nogometu. Če navijata za isti klub, še toliko bolje! Če ugotoviš, kateri interes druži tebe, tasta in taščo, potem vas bo to tudi zbližalo. Lahko gre za TV serijo, knjigo ki tvojega partnerja ni tako zagrabila ali hobi, ki tvojega partnerja nikoli ni navdušil, čeprav sta si starša tega želela.

tast in tasca mlada zaljubljena

5. Ljubezenska zgodba tasta in tašče

Vidva sta se ravnokar poročila, zato je vajina ljubezenska zgodba šele pri prvih poglavjih. Kaj pa tvoja tast in tašča? Opogumi ju, da vas popeljeta v preteklost z zgodbo, kako sta se spoznala in se zaročila ter o vseh njunih spominih, ki so naredili njun poročni dan res pravljičen. Presenečena boš, česa vsega se boš naučila.

6. Ali ste vedeli?

Vsi poznamo kakšno naključno dejstvo. Ali ste vedeli, da ima som liho število brkov ali da sloni ne morejo skakati? Naključna dejstva so lahko precej smešna (ali ste vedeli, da je bil papež Janez Pavel II častni član akrobatske košarkarske ekipe Harlem Globetrotter?) in lahko da boš zvedela, kaj uporabnega (ali vsaj zabavnega).

7. Družinski rituali in tradicije

Tudi če v kratkem ne bo praznikov, pogumno pokukaj v rituale in tradicije družine, v katero se boš poročila. To je lahko karkoli od tradicionalne pice enkrat na teden do torte, ki jo postrežejo na rojstnodnevnih zabavah. , kot tudi načini, kako preživljajo praznike vsako leto.

8. Nedavni dosežki

Če je tvoja tašča pred kratkim osvojila nagrado ali je tvoj tast ujel največjo ribo na letnem tekmovanju, ju malo povprašaj o tem! Pokaži resnično zanimanje za njune strasti in hobije. Pogovor lahko preko tega potem navežeš na nekaj, v čemer sama uživaš in ju tako seznaniš s svojimi hobiji. Ne postavljaj le ti vprašanj. Poudari stvari, ki se ti pri tebi zdijo zanimive, in pusti, da se ti tudi onadva približata z vprašanji.

Preberi si tudi 10 stvari, ki se ti bodo zgodile v prvem letu zakona! Tast in tašča morda ne predstavljata največjega izziva na poti.

zenin mati predporocne priprave