Deli z drugimi

6 stvari, ki jih moraš narediti teden pred poroko

porocni-dan-nacrtovanje-nevesta-zenin

Čeprav je vse že določeno, se prepričaj, da je vse jasno in da bo tvoja sanjska poroka, potekala brez težav. Le še teden dni te loči od usodnega ,,Da’’ in čeprav verjamemo, da si na ta trenutek zelo dobro pripravljena, se še preveč zlahka zgodi, da pozabiš, na kakšno majhno, a hkrati še preveč pomembno nalogo pred poroko. Saj vendar nočeš, da že stojiš pred oltarjem, ko se spomniš, da si gostincu pozabila povedati za alergijo tvoje častne družice?

nevesta zadovoljna dogovor nacrtovanje pred poroko

1. Vse dogovore preveri večkrat

Mogoče se boš počutila nadležno, ampak res se moraš prepričati, da si s poročnimi ponudniki na isti strani. Pokliči vsakega izmed njih ter ugotovi, ali je na obeh straneh vse jasno, nato jih pokliči še enkrat ter potrdi vsak dogovor posebej (če se ti zdi potrebno, jih seveda pokliči še večkrat. Saj veš zaupaj svojim občutkom.) Še posebej pazi na to, da:

  • Lastniku oziroma ponudniku poročne lokacije sporoči končno število gostov. Pri tem ne pozabi na fotografa, glasbenike in vse ostale, ki bodo pripomogli k temu, da bo tvoja poroka zares nepozabna, saj bodo verjetno pričakovali obrok. Vprašaj ga tudi koliko dodatnih krožnikov bo pripravil.
  • Lastniku prostora pošlji tudi seznam prošenj in zahtev za stvari, ki jih vsi potrebujejo za nemoteno delo, kot je recimo dodatna miza za glasbeno opremo ali hladilnik, ki ga bodo potrebovali kuharji.
  • Organizatorju poroke obvezno pošlji urnike ponudnikov in njihove kontakte.
  • Izposojevalnici avtomobila ali limuzine pošlji točne informacije kdaj in kje jih boste potrebovali pred poroko

ženin naprsnik obleka pred poroko

2. Pred poroko razdeli naloge

Verjetno nočeš, da te par ur pred poroko, med urejanjem pričeske, z vprašanji nadleguje cvetličarka. Zato ti iz srca svetujemo, da se temu izogneš tako, da za vsako možno situacijo in problem imenuješ nekoga drugega. Ne pozabi na:

  • Predmete, ki jih bosta potrebovala med obredom: vedno imej nekoga, ki bo poskrbel, da bodo le-ti na kraju obreda ob pravem trenutku.
  • Denar: poskrbi, da bodo vsi dolgovi poravnani še pred obredom, ali pa imenuj nekoga, ki bo za vse skupaj poskrbel po sprejemu.
  • Razna vprašanja: vse poročne ”profesionalce” opremi s telefonsko številko, ki jo lahko uporabijo na dan poroke, vsaj ponavadi le ta pripada organizatorju ali kateri izmed družic.

3. Poročna oblačila naj bodo pripravljena pred poroko

S salonom poročnih oblek oziroma lokalno čistilnico se dogovori, da bodo tvojo poročno obleko polikali in zanjo na splošno lepo poskrbeli. Ne oblači je pred poroko, saj se bo zelo verjetno prav hitro pomečkala. Hrani jo v vreči v kateri si jo dobila ter jo obesi v nekadilski in živalim nedostopen prostor. Prav tako poskrbi, da bo nekdo prevzel ženinov smoking.

poročna obleka družica nevesta podpora pred poroko

4. Naj se tudi pomoči potrebni gostje počutijo udobno

V primeru, da se bodo tvoje poroke udeležili tudi starejši ali bolni gostje, jim bo veliko pomenilo, če bodo videli, da si vesela njihove udeležbe. Zato svojo hvaležnost pokaži z ustreznim prevozom na kraj dogodka ter udobnim prenočiščem. Seveda lahko prosiš za pomoč tudi kakšnega izmed ostalih gostov.

5. Organiziraj si termine lepotilnih tretmajev

Glede na vse delo in podrobnosti, ki jih moraš opraviti v tem tednu, si bo tvoje telo zares zaslužilo počitek. Zato poskrbi, da boš imela pred poroko organizirane termine za manikiro, voskanje, masažo, nego obraza in frizerja. Tako se boš najlažje sprostila, hkrati pa izgledala še popolno! Ne pozabi na svojega dragega, tako boš lahko res prepričana, da bo na vajin usodni dan izgledal najlepše kar se da.Svetujemo ti, da vsakršne eksperimentalne lepotne tretmaje preizkusiš kakšen mesec vnaprej, saj se lahko še prehitro zgodi, da se vse ne izide tako kot bi se moralo. Preveri katerih 10 lepotnih specialistov je vredno obiskati pred poroko.

poroka nevesta lepotni tretma pred poroko

 

6. Vzemi si čas in premišljeno spakiraj

To je eden izmed tistih dogodkov, pri katerih bi morala res skrbeti, kaj boš spakirala. Ne glede na to ali se poročaš pet minut stran ali se odpravljaš na svoje medene tedne že takoj po poročni zabavi, moraš skrbno premisliti kaj boš potrebovala za vsako možno situacijo v prihajajočem tednu.

Vsi namreč vemo, kako je, če pakiraš ob petih zjutraj, ko tvoje misli še vedno niso popolnoma zapustile postelje! Saj veš pozabljen deodorant in neujemajoče kopalke… Imaš vse lepotilne pripomočke? Tisto seksi spodnje perilo, ki si ga dobila v dar na dekliščini? Darilo za tvojega bodočega moža? V popolnost odkljukan seznam, bo namreč pomiril tvoje misli in občutno zmanjšal količino stresa…