Deli z drugimi

Spomladanska poroka: težave in rešitve na poti do sanjskega dne

pomladna poroka prednosti tezave resitve

Zate smo pripravili priročnik za najlepše cvetlice, najokusnejše jedi in najboljše ideje, kako se soočiti z muhastimi vremenskimi situacijami. Spomladanska poroka spada v najbolj priljubljen letni čas. Temu se res ne moremo čuditi, saj temperature postajajo vedno višje in bolj prijetne, spomladansko cvetje pa se bohoti v najrazličnejših barvah.

Spomladanska poroka: prednosti

Čeprav je spomladanska poroka sama po sebi čudovita, je tukaj vse, kar moraš vedeti, da prirediš res neverjetno spomladansko slavje.

Cvetje

To je letni čas najrazličnejšega cvetja. Vse se dobi zlahka, tudi potonike, tulipane, narcise in hijacinte. Mati narava ima v tem času na zalogi tudi vrsto manj tradicionalnih dekorativnih elementov kot so češnjevi in drenovi cvetovi, mlada trava, zelišča in mah.

spomladanska poroka banket cvetlicna dekoracija

Na izbiro imaš množico rož, ki cvetijo v tem letnem času. Poročni šopek in ostali cvetlični aranžmaji bodo polni svežega cvetja in bodo prijazni do vajinih denarnic. Narcise, ki so ena od klasičnih poročnih izbir, si zagotovo lahko privoščita. Na voljo je mnogo vrst od snežno belih do rumenih kot sonce in igrivih oranžno-rdečih narcis. Spomladanski aranžmaji iz dišečega grahorja, hijacint in španskega bezga imajo izrazito ženstven značaj.

Če ti tvoj značaj narekuje subtilnejšo poročno eleganco, se zgleduj po kraljevskih porokah. Kate Middleton je na svoji spomladanski poroki nosila šopek iz šmarnic (nedvomno zelo popularno spomladansko cvetje), mirte, turških nagljev, hijacint in bršljana.

Večja fleksibilnost

Zabave, ki potekajo čez dan, kot je na primer pozni zajtrk, zgodnje kosilo ali »brunch« se zdijo bolj primerne za sončno spomladansko dopoldne kot pa sredi mrzle in turobne zime. Tovrstne majhne zabave so navadno tudi bolj sproščene in ne tako drage. Daljši dnevi so bolj ugodni tako za dnevne kot tudi za večerne zabave.

Prijetne (ne vroče) temperature

Zaradi spomladanskih blažjih temperatur se možnost poroke na prostem ponuja kar sama. Če ni večina gostov alergičnih na cvetni prah, je lahko prizorišče sredi prečudovite cvetoče narave. Ta prehodni čas je res primeren za zabave, saj vročina še ni zares pritisnila.

zenin nevesta narava sopek porocna obleka

Več možnosti

Krila so lahko krajša, materiali lažji in pravila oblačenja bolj preprosta. Še vedno pa bodo čisto primerne razkošne obleke segajoče do tal in drugi formalni stili.

Jedilni list

Zahvaljujoč vedno toplejšim temperaturam boš z osvežilnimi in živahnimi koktajli zamotila poročne goste in vzdrževala zabavno atmosfero. Sangria iz belega vina s svežimi  limonami in drugim sezonskim sadjem je primeren izbor koktajla za bolj intimno zabavo.

Koktajl »Perfect Pear« (vodka z okusom hruške in St Germain bezgovo žganje v kombinaciji s svežimi jagodami) je popolna kombinacija elegance in zabave, ki poživi zabavo v dvorani s plesiščem pa tudi na bolj sproščenih prizoriščih. Mango, lubenica in drugi martiniji z okusom so prav tako dobra izbira, saj jih lahko uskladiš s svojimi poročnimi barvami.

Glede glavnih jedi na poročnem sprejemu se posvetuj z gostinci, ki bodo skrbeli za catering. Skupaj oblikujte jedilni list, ki bo poudaril letni čas, lahko vključite na primer sezonsko zelenjavo kot so šparglji ali postrežete s prepeličjimi jajci na čajni žlički kot delikatno in posebno predjed, ki namiguje na veliko noč. Uskladi svoj jedilni list z letnim časom, da dobiš najboljše sestavine in seveda najboljši možni meni za svoje poročne svate.

Hrana dekorirana na porocni mizi

Barvni spekter poročnih odtenkov

Na voljo boš imela celo vrsto prelepih barv, vključno z vsemi odtenki rožnate, rdeče, vijolične, rumene, modre in bele. Ne glede na to ali ti ustrezajo standardne spomladanske pastelne barve ali pa bolj živahne barvne kombinacije, te pomlad ne omejuje glede izbire.

Torta

Nežni cvetki izdelani iz riževega papirja bodo delovali zelo realistično in prav tako lepo kot resnične cvetlice, ne bodo pa oveneli v vročini. Popestri prezentacijo poročne torte, tako da bo gostom kar vzelo dih – slavnostne svečke razmeščene okoli ali pa tudi na torti so najbolj neposreden način, kako pritegniti pozornost. Bolj unikaten način bi bilo ozadje z venčki, cvetlična stena ali zavese iz posebne tkanine.

Poleg dekoracije ti predlagamo še kakšno posebno majhno sladico, na primer miniaturne skutine tortice oz. klasični »cheesecake«, belgijske vaflje, sadje oblito s čokolado ali pa kolačke iz temne čokolade okrašene z jagodami.

porocna torta spomladanska tema ideje

Spomladanska poroka: težave in rešitve

Spomladanska poroka na prostem in kaj narediti ko se ulije dež? Kot ob vsakem letnem času ima mati narava kakšno potegavščino v rokavu. Če vemo, kaj se obeta in kako se spopasti s temi preprekami, bo gostom vselej prijetno. Prav tako boš že vnaprej poskrbela, da bo veliki dan potekal nemoteno.

Dež

Zavaruj se s šotorom, ki bo pokrival poročno prizorišče, ali pa imej plan B, da se vsi lahko umaknete nekam noter, na suho. Če se bodo gostje sprehajali od prizorišča do prizorišča, bodo najeti šotorski hodniki nudili zaščito na poti. Za ostale povezovalne prostore lahko najameš dodaten baldahin ali pa osebo, ki bo parkirala avtomobile poročnih gostov.

zenin nevesta dezevna poroka deznik

Blato

Dež (ali topeči se sneg) in višje temperature lahko spremenijo poročno prizorišče v blatno kopel. Pazi predvsem na svojo obleko in poskrbi, da bo ena od družic med hojo vedno držala tvojo vlečko. Če boš poročno obleko vseeno umazala, ne skrbi, počakaj, da se blato posuši (sušilec lahko proces pospeši) in ga potem spravi z obleke. Če slučajno na tkanini ostane še blata, ga lahko odstraniš z instantnim odstranjevalcem madežev.

Da zavaruješ poročne petke (in poskrbiš za prikupno poročno fotografijo), razmisli o škornjih. Tudi svatom lahko podariš dežne škornje v svojih poročnih barvah. Če boš v vsakem primeru najela šotor, potem se ti splača najeti še tla za celoten prostor. Ta bodo preprečila mokremu spomladanskemu blatu, da spremeni plesišče v blatno drsališče.

Popoldanska vročina

Če bo ravno med poroko vročinski val, lahko za stoli, kjer jih gostje lahko zlahka dosežejo, namestiš sončnike in ventilatorje. Takrat poskrbi za postrežbo s hladnimi pijačami. Tako bo gostom prijetno in ne bodo med čakanjem na začetek obreda umrli od žeje.

Še en prijeten način, kako hladiti svoje goste: kupi ledene obkladke in jih vtakni v posebne vrečke iz blaga z vajinim monogramom. Nato prosi nekoga, da razdeli ledena darilca.  Če bo tudi torta zunaj, naroči takšno, ki bo prekrita s fondant sladkorno maso, saj se bo bolje obdržala v vročini.

pijaca osvezitev svati spomladanska vrocina

Hladni večeri

Kjerkoli bo potekala tvoja spomladanska poroka, bodo spomladanske temperature zvečer in ponoči (še posebej v marcu in aprilu) občutno padle. Svoje vabilo (še posebno na spletu) lahko uporabiš, da svetuješ gostom, posebej tistim, ki ne živijo v istem kraju, kako naj se oblečejo za hladnejšo noč. Če bo del poročnega praznovanja potekal zunaj ali v šotoru, najemita prenosne grelce za čas po sončnem zahodu.

Prikupna podrobnost: za zmrznjene goste pripravi košaro polno toplih in mehkih odej iz kašmirja in v poročni barvi.

Tekmovanje za poročna prizorišča in ponudnike

Načrtovati začni že zelo zgodaj. Določi svoje poročno prizorišče in ponudnike, ki jih nujno potrebuješ, takoj ko določita datum poroke. Čeprav prevoz ne bo prva stvar, ki ti bo padla na pamet, so bele limuzine in podobni avtomobili posebej zaželeni v času različnih plesov in prireditev, zato zase in svoje poročne goste rezerviraj prevoz kar se da zgodaj.

mladoporocenca luksuzni vintage avtomobil

Če se odločita za petkovo poroko ali pa za katerikoli dan razen tradicionalne sobote, boš našla termin pri mnogih ponudnikih, morda pa bodo tudi cene nižje.

Počitniške destinacije

Če se nameravata poročiti na popularni počitniški in žurerski destinaciji, so lahko obiskovalci takih krajev močna konkurenca za proste sobe in letalske karte. Poleg tega se znajo povabiti na zabavo tudi nepovabljeni gostje, ki so v tistem kraju. Morda je bolje, da poroko priredita pred ali po počitnicah in se tako izogneta gneči. Sobe rezerviraj tudi za goste v istem času kot rezerviraš prizorišče in zagotovi mesto vsem povabljenim.

Če se odpravljata na poročno potovanje, prav tako raje zdržita še toliko časa, da se žurerji odpravijo domov. V hotelu preverita tudi ali nameravajo prirejati kakšne zabave v mokrih majčkah ali zabave ob bazenu med vajinim romantičnim pobegom. Še nisi pri medenih tednih? Poglej si nasvete kako in kdaj začeti z načrtovanjem.

medeni tedni plaza nacrtovanje

Malo možnih vikendov

Ena od negativnih strani poroke v tako popularnem poročnem letnem času je, da to verjetno ne bo edina spomladanska poroka, ki jo bodo gostje morali obiskati. Ne glede na to, kako zgodaj bosta razposlala vabila, bo nesrečno izbiranje poročnih datumov privedlo do konfliktov. Zato ti polagamo na srce, da si vzameš nekaj časa, malo preučiš datume, povprašaš in uspelo ti bo najti datum, ki bo ustrezal vsaj večini poročnih gostov.

Pri družini in bližnjih prijateljih preveri, katerih datumov se moraš izogibati, da določiš veliki dan. Takoj zatem pa obvesti vse povabljence, preden bodo imeli že izoblikovan urnik.