Deli z drugimi

Spomladanska poroka in ideje za pogostitev

spomladanska poroka cupcakes cvetlice

Spomladanska poroka ima svoj poseben čar. Dobrote, ki jih prinaša spomladanski letni čas lahko vključiš na svoj jedilni list tako, da le malo spremeniš tradicionalno poročno pogostitev.

Temperature se počasi višajo in cvetovi se odpirajo – ali je sploh še kaj lepšega? Na vsakem krožniku lahko namigneš na pomlad s svežimi sezonskimi sestavinami.

Spomladanska poroka: božanska pijača

Koktajl ustvarjen posebej za vajino poroko je odlična ideja, kako narediti poroko bolj osebno in edinstveno v kateremkoli letnem času in tudi pomlad ni izjema. Z vedno višjimi temperaturami nastopi tudi čas bolj osvežilnih in hladnih koktajlov.

koktajl spomladanska poroka zelena oranzna

Ali ne bi bila za spomladansko poroko preprosto popolna italijanska aperitiva limoncello s kislino limone in močnim alkoholom ali pa bellini, kombinacija šampanjca in naravnega soka breskev. Še ena odlična ideja: s stisljivo dozo, v kateri je mešanica medu in chambord likerja, lahko narišeta monogram na zmrznjene margarite ali zmešane daiquirije (ali na katerokoli pijačo z debelim in penastim slojem). Vseeno natakarjem ne naložita preveč dela. Držita se svojih začetnic imen.

Za brezalkoholne pijače je morda dobra ideja bar z limonado. Limonade različnih okusov – malina, sivka, kivi in še kaj – v velikih steklenih vrčih bodo zelo osvežilne, okusne in ne pozabimo na množico barv, tudi prav prijetno pritegnile pogled med vso poročno dekoracijo.

Izjemne predjedi

Pojedino začnite s sezonsko obarvanimi predjedmi. Spomladanska poroka oziroma pomlad se tradicionalno povezuje z jajci, vendar lahko namesto, da prirediš čisto pravo velikonočno pojedino, na pomlad raje subtilno namigneš preko predjedi. Ideja poširanega prepeličjega jajca serviranega na majhni čajni žlički je krasna. Če želiš poizkusiti nekaj novega se odloči za majhne jajčne sufleje.

spomladanska poroka solata sveza zelenjava

Na spomladanski čas boš goste spomnili tudi s solato. Pusti klasično solato ledenko. Raje se odloči za mlado solato ali solatno mešanico, ki deluje bolj sveže, kot bi bila pravkar pobrana na vrtu. Svežino sezone bodo poudarili tudi sadni elementi v solati. Dodaš lahko nekaj jagodičevja ali pa vključiš mešanico sadnih sokov v solatni preliv.

Spomladanska poroka in vabljive glavne jedi

Naj bodo tudi glavne jedi bolj lahkega značaja. Težka hrana je bolj primerna za zimske mesece. Izberita popularno poročno jed, recimo piščanca ali ribo. Sveže začimbe, kot sta rožmarin in meta,  bodo poudarile lahkotnost spomladanskega časa. Marinade narejene iz citrusov se prav tako štejejo med slastne sezonske možnosti.
losos spomladanska poroka glavna jed
Nekaj spomladanskega vzdušja lahko na poročni mizi pričaraš tudi z dekoracijo krožnikov. Naredi izbor mlade kuhane zelenjave ali konic špargljev, ki so spomladi na vrhuncu sezone. Spomladanske dekoracije se lahko lotiš še bolj resno, in sicer z užitnimi cvetlicami, recimo mačehami in orhidejami vanilje.

Prijetne sladice

Spomladanskih možnosti za sladkosnede je res ogromno. Krasna ideja se nam zdijo majhni kolački petit fours okrašeni z monogramom ali pisani francoski makroni. Jagode, ki so v tem letnem času sveže in najslajše, lahko pomočiš v belo čokolado. Ne glede na to, kaj bo na koncu na polno obloženi poročni mizi, vedi, da spomladansko vzdušje najbolje pričarajo lahkotnejši okusi kot so vanilja, limona in kreme iz jagodičevja.

porocni obred poroka sladice

Še en predlog za okusno sladico: belgijska vafljeva tablica, ki je popolna izbira za večerni poročni sprejem in istočasno primerna tudi za dnevne zabave. Nikakor pa ne pretiravaj. Vafelj naj ne bo v velikosti celega krožnika ampak manjši. Poleg tega daj gostom možnost, da sami izberejo preliv in dodatke. Na voljo imej sveže stepeno smetano, jagodičevje in stopljeno čokolado, oni pa naj sami ustvarijo sladico, ki jim bo najbolj prijala.

Si navdušena nad sladkim? Poglej si teh 5 idej za slastno spomladansko poročno torto!