Deli z drugimi

Spomladanska poroka: 11 cvetočih in lahkotnih idej

spomladanska poroka ideje cvetje prstan

Nekaj še posebno prikupnega je v spomladanskem velikem DA. Drevesa in cvetlice brstijo, sonce sije vedno dlje in vse se zdi kot novo. Spomladanska poroka že sama po sebi pomeni eleganten in romantičen stil. Poudarek je na svežih in lahkotnih elementih, ki odsevajo veselje letnega časa. Če načrtujeta poroko ravno na pomlad, si oglejta nekaj najlepših poročnih idej, kar smo jih uspeli izbrskati.

Spomladanska poroka: sezona

Spomladanska poroka se odvija od zgodnjega marca do srede junija. Pomladni meseci so bili vedno zelo popularna izbira za poroko po vsej državi. V zadnjih letih dobivajo tudi močno konkurenco v jesenskih mesecih (posebej prevladuje oktober).

Prizorišče

Pomlad je znana kot letni čas prerojenja, saj po dolgi (in pogosto tudi trmasti, vendar odvisno od tega, kje živita) zimi, vse zopet postane zeleno in sveže. Če načrtujeta poroko ravno na pomlad, lahko lepoto in prerojenje narave proslavite s svati na botaničnem prizorišču.

Nekatera naša najljubša prizorišča so rastlinjaki, arboretumi in vrtovi. V spomladanskem času bodo vsa ta prizorišča polna cvetlic in rastlin, ki neumorno cvetijo in ponujajo popolne kulise za poročno fotografijo.

A post shared by Tasha Schalk (@redwallphoto) on

Barvna paleta

Tradicionalno so spomladanski poročni odtenki predvsem pastelne ali pa lahkotne, razigrane barve. Ko pomisliš na cvetenje, katere barve se ti prikažejo? Rožnata, rumena, vijolična in zelena so samo nekatere, ki nam padejo na pamet. Dober recept za kreacijo uravnotežene barvne palete je, da najprej izbereš dve glavni barvi, ki jima dodaš nevtralne barve (bela, siva, črna, kremasto bela, itn.). Tako boš ustvarila očesu najprijetnejše kombinacije.

Če pastelne ali živahne barve niso zate, te popolnoma razumemo. Če imaš raje bogatejše barve, na primer rdečo, slivovo vijolično ali smaragdno zeleno, izberi eno kot glavno barvo in potem manj opazno dodaj kakšno nevtralno ali utišano pastelno barvo kot je francosko modra, vijolična mauve ali žajbljevo zelena, da dosežeš zadovoljivo sredino. Spomladanska poroka po navadi ne kliče po pretemnih barvah, ki so bolj značilne za zimo in jesen.

Dekoracija

Če vprašaš nas, bi morale cvetlice zagotovo igrati pomembno vlogo. Spomladanska poroka je sinonim za cvetje. Cvetličnemu navdihu sledi s cvetličnim vzorčastim platnom in porcelanom ali pa prizorišče s pomočjo cvetlic spremeni v lasten skrivni vrt – kaj praviš na cvetlične kulise v ozadju obreda, cvetlične lestence in cvetlične stene? Naj te ne skrbi, če tvoj proračun ni tako razkošen.

Osredotoči se na cvetlično dekoracijo tam, kjer bo najbolj opazna, na primer na osrednjo dekoracijo ob sprejemu, in investiraj v veliko zelene barve, ki bo poudarila cvetlično dekoracijo.

Se še spomniš, ko smo omenili, da se lahko poročiš na botaničnem prizorišču? Če si bosta za poročno prizorišče izbrala cvetoč vrt ali rastlinjak, bo potrebne manj dekoracije zahvaljujoč že prisotnim cvetlicam, rastlinam in drugim podrobnostim, ki ustrezajo prostoru. To vama bo dalo več manevrskega prostora, da proračun preusmeriš v druge pomembne zadeve, na primer v koktajl bar po meri ali v najem tistih starinskih oblazinjenih stolov, o katerih si vedno sanjala.

A post shared by Wilkie Blog (@wilkieblog) on

Tiskovine

Drug način, kako lahko tvoja spomladanska poroka vključuje cvetoče rože je, da jih upodobiš na poročni tiskovini. Cvetlični akvareli so nam najljubši vse odkar so pred nekaj leti postali moderni in izgleda, da se bodo obdržali še dolgo. Ne moreš zgrešiti niti z bolj neopaznimi možnostmi, na primer s komaj vidnimi zelenimi podrobnostmi na snežno beli podlagi.

Če poročnih vabil in vsega, kar sodi zraven, ne želiš prepredenega z raznobarvnimi cvetlicami, ti predlagamo prikupne ovojnice s cvetlično notranjostjo, ki ravno dovolj opozori nase, da je elegantno, inovativno in ne preveč vsiljivo. Druge majhne podrobnosti, ki jih obožujemo pri poročnih tiskovinah so tudi čipke, bele črte, lovorovi venci in kaligrafija.

Cvetlice

Če bosta imela spomladansko poroko, verjemi, da boš kar razvajena kar se tiče poročnega cvetja – in to je mišljeno na najboljši možni način! Ne le, da lahko prosto izbiraš med cvetjem, ki je dostopno vse leto (hortenzije, vrtnice, lilije, orhideje in dalije), srečo boš imela tudi z bolj zaželenim cvetjem, vključno s potonikami, ki so drage in redke, kadar ni njihova sezona. Drugo spomladansko cvetje so še tulipani, hrušice, vetrnice, narcise, španski bezeg, hijacinte, teloh in mak.

Sodeluj s poročnim cvetličarjem in skupaj ustvarita aranžmaje, v katerih bosta res poudarila lepoto cvetlic. Za bolj formalne poroke se raje odloči le za nekaj tipov cvetlic in točno določene namizne cvetlične aranžmaje. Če si želiš bolj brezskrbnega poročnega videza, potem se ne sekiraj preveč glede aranžmajev, če niso čisto popolni ali enaki. Namizni aranžmaji, ki izgledajo malce nedokončani, bodo dali občutek, kot da so jih ravnokar odtrgali na vrtu.

Za unikaten aranžma se lahko poigraš z različnimi posodami, ki jih napolniš s cvetjem. Tudi vrtni elementi se posebej lepo skladajo z vizijo spomladanskega poročnega stila. Namesto tradicionalnih vaz naj cvetličar raje uporabi cvetlične lonce, lesene košare, pocinkana vedra ali celo ljubke zalivalke v vintage stilu.

A post shared by Lauren O & Co (@laurenoandco) on

Oblačila

Spomladanska poroka je precej prijetna kar se tiče obleke. Odvisno je od tega kje se bosta poročila, vendar najbrž ne bo tako mrzlo, da bi morali biti ves čas zaviti v težke plašče, ne bo pa tudi prevroče. Navsezadnje pa bo ravno prizorišče tisto, ki bo določilo pravila oblačenja.

Dolgi rokavi na poročni obleki so pravzaprav lahko zelo lepi, še posebej so primerni za poroke na zgodnjo pomlad. Rokavi nudijo še nekaj dodatne topline v hladnih temperaturah. Poročna obleka z rokavi izgleda moderno in obenem elegantno. Za bolj sproščen stil ti priporočamo poročno obleko iz lahkotnega materiala, ki se bo premikal s teboj, na primer tkanini organza ali til.

Za konec pa še opozorilo, da ne pozabiš na muhasto mater naravo. Vsi vemo, da spomladi pade obilica dežja in čeprav se zdi dež na poročni dan velika neprijetnost, ni treba, da uniči tvoj veliki dan – le malo boš morala načrtovati. Pripravi se za vremensko nesrečo in se založi s prikupnimi dežnimi škornji, dežniki in celo usklajenimi dežnimi plašči za svoje poročne svate. Verjemi, da boste tako oblečeni, posneli edinstvene poročne fotografije.

Kaj pa moška obleka ali smoking? Klasična črno-bela kombinacija je vedno v modi, vendar to ni edina možnost. Za bolj sproščene poroke imamo raje nežno sive, svetlo rjave ali modre obleke. Vse to bo poudarilo svež občutek spomladanske poroke in fotografije bodo izgledale božansko. Če bo tvoj ženin nosil smoking, lahko stil popestri z mornarsko modro barvo namesto črne.

Torta in sladica

Zagotovo te ne preseneča, da so cvetlice najpopularnejša izbira za dekoracijo spomladanskih poročnih tort. Poprosi svojega poročnega cvetličarja naj nekaj cvetov prihrani za peka. Z njimi bo okrasil poročno torto – vrtnice, zlatice, potonike, dalije in vse kar je zeleno bo dobra ideja.

Če ti prave cvetlice ne ustrezajo, imaš na voljo tudi cvetlice iz sladkorja ali gumi paste, kar je ravno tako čudovito na pogled pa tudi za okus. Nadstropja z naborkom cvetlic, trakovi, sladkorna masa fondant poslikana s cvetjem in gola ali napol gola torta so še druge prekrasne možnosti!

Če si želiš alternativnih idej za sladice imamo nekaj idej. Makroni, miniaturne pite in mini tortice na palčkah so odlična ideja za podobo poročne vrtne zabave. V zmrzline, pite in sadne tablice lahko vključiš še sveže sezonsko sadje.

Darila za svate

Spomladanska poroka na nek način narekuje cvetlično obarvana darila za svate. Miniaturne lončnice so lahko prikupna (in lahka za vzdrževanje) darilca za svate, lahko pa poročnim gostom podariš le komplet semen rastlin ali zelenjave, ki jih imaš najraje.

A post shared by PrideEvents (@prideadl) on

Za dodaten navdih si poglej poročne trende letošnjega leta!