Deli z drugimi

Skupna predporočna zabava: Fantovščine in dekliščine so iz mode

nevesta zenin skupna predporocna zabava

Vedno več parov se odloča za eno samo zabavo namesto ločene dekliščine in fantovščine. Skupna predporočna zabava je vedno bolj v trendu!

Ti šopki iz trakov in poročne obleke iz straniščnega papirja niso všeč? Bi rada, da ni vsa pozornost na tebi (navsezadnje se ne boš sama poročila)? Imaš več prijateljev kot prijateljic? Želiš, da je tvoj zaročenec zraven? Izgleda, da je skupna zabava kot nalašč zate. Vsaka sprememba pa prinese tudi nekaj posebnosti, ki ni nujno, da so pozitivne. V nadaljevanju bomo našteli prednosti in slabosti skupne predporočne zabave. Kaj prevlada pa lahko presodiš sama.

Skupna predporočna zabava? Večja izbira alkohola!

Skupna predporočna zabava nosi veliko prednost. Če boš imela skupno predporočno zabavo, ti bo tvoj bodoči mož najbrž pomagal razširiti obzorja glede možnosti alkoholnih pijač. Opcij je ogromno: od koktajlov, craft piva, vinske karte, vse do bara z martiniji. Lahko pa pripraviš kar stojnico z Bloody Mary koktajli.

Proti: Lahko bi postalo preveč moško

V sobo zapri kup moških, daj jim neomejeno količino alkohola in kmalu bo zabava izgledala kot prepotentna predigra za fantovščino. Le kaj bi lahko šlo narobe? Vendar verjemi v žensko moč svojih prijateljic! Skupna predporočna zabava je lahko resnično zanimiva v mešani družbi.

Za: seznam za poročna darila bo lahko bolj širok

Skupna predporočna zabava je še vedno dogodek posvečen obdarovanju. Namesto, da imata na seznamu le predmete kot so rjuhe, brisače in kuhinjski pripomočki razširi seznam z »izdelki za moške« kakršna so na primer električna orodja, elektronske naprave, športna oprema in hišni pripomočki (denar je še vedno prepovedan).

Proti: Stara teta Olga ne bo vesela

Si že zavohala postani vonj po mačkah? Tradicionalno je, da je nevesta edini častni gost in da moškim ni dovoljena udeležba. Morda bo nekaj negodovanja in zmedenosti iz starejšega dela družine, ko bodo izvedeli, da bo nasprotni spol tudi prisoten na zabavi (to bo morda povzročilo tudi kakšno odpoved in nenapovedan glavobol). Skupna predporočna zabava vendar ni bila v modi v času tvoje tete Olge.

nevesta zenin prijatelji divjina zabava

Za: Ne boš obsojena samo na žensko družbo

Od žara na vrtu do koktajlov zvečer, skupna predporočna zabava lahko odpre več možnosti, kako se bo zabava odvijala. Mešana družba obeh spolov prinese v večer nekaj raznovrstnosti in razigranosti.

Proti: Več ljudi pomeni več stroškov

»Ali moraš zapraviti goro denarja? To se sliši super!« Tega nihče nikoli in nikdar ni izustil. Razen če se je pri tem škodoželjno nasmehnil. Ne pozabi, da skupna predporočna zabava pomeni daljši seznam gostov, kar pomeni več hrane, pijače, daril za goste in večje prizorišče. Tvoj gostitelj (ali gostitelji) bodo morali odpreti denarnico in poravnati presežek.

Za: Ne boš sama v centru pozornosti

Če boš imela poleg svojega partnerja, boš bolj sproščena. Stres nenehne pozornosti se bo porazdelil na dve osebi. Stres boš lažje prenašala saj bo tvoj dragi s teboj in še pomagal ti bo odpirati (na videz neskončno) veliko daril.

Proti: Ne boš dobivala erotičnega perila ali drugih žgečkljivih daril

Erotično perilo kot darilo je zelo slaba ideja na takšni zabavi. Nihče noče odvijati zapeljivih daril pred svojim bratom ali bodočim tastom.

Za: Proslavila boš svojo vez z zaročencem in tudi z vsemi najbližjimi in najdražjimi

Saj si delita iste prijatelje, zakaj torej naj ne bi bil tudi on prisoten? Kot naročeno se bosta lahko obe družini spoznali in spoprijateljili še pred poroko.

Če si v tem članku ugotovila, da skupna predporočna zabava le ni za vaju, se odloči za dekliščino. V članku Dekliščina: Vse kar rabiš vedeti, ti razkrivamo skrivnosti dekliščine.

nevesta zenin skupni prijatelji poroka porocna obleka