Deli z drugimi

Romantičen zmenek: 50 zabavnih idej za zmenke

romantičen zmenek piknik

Iščeš kreativne ideje za naslednji romantičen zmenek? Poglej si naše nasvete za zabavne in totalno unikatne zmenke. Zmenki so zelo pomembni ne le za medsebojno spoznavanje, temveč tudi za skupne izkušnje skozi razmerje. Na začetku dobra ideja za zmenek pomaga prebiti led in se povezati s tistim, ki ti je všeč. Četudi je to film, hrana, ali kraj, je pomembno imeti kar se da lepo in prijetno izkušnjo ter nadaljevati s spoznavanjem. Redni zmenki lahko vajino razmerje pomagajo ohranjati sveže in vez med vama trdo. Hkrati ohranjajo tudi romantiko, katere pomanjkanje je velikokrat razlog za razhode med pari.

Prvi romantičen zmenek

Dobro pomisli na kraj, ko boš planirala prvi zmenek. Ne izbiraj glasnih prostorov, saj tako vajin pogovor ne bo tekel dobro. Naj bo na začetku vse preprosto. Lahko izbereš tudi kakšnega izmed svojih najljubših krajev. Izberi na primer kavarno. Večina jih ima atmosfero, ki je kot nalašč za intimne pogovore, ki so to, kar želiš na zmenku. Lahko ostaneta pol ure ali pa 3, kakor želita. Večerja, verjetno ena izmed najpogostejših idej za romantični zmenek. Lahko sicer vzame malo več časa, a vseeno vzpostavi idealno ozračje za očesni stik in pogovor. Pojdita na kuharski tečaj. …Ali morda na pokus različnih vin. Če nisi ravno izkušena na področju klepetanja, ti bo takšna dejavnost že sama po sebi pomagala ustvariti temo za pogovor. Pazi, da ne izbereš nečesa, ki vključuje vodiče in njihovo govorjenje, saj tako ne bosta imela dovolj časa, da bi se posvečala drug drugemu.

Če bo prvi zmenek uspešen, se dogovorita še za drugega. Kako presoditi, če to hočeš? Vprašaj se:” A bi še rada videla to osebo?” Eden izmed odličnih napotkov za drugi zmenek je, da tej osebi pokažeš, da si si zapomnila podrobnosti, ki ti jih je zaupala o sebi. Lahko je to že restavracija, ki jo je omenila.

romantično pustolovščina avantura

Zabavne ideje

Načrtovanje zabavnega romantičnega zmenka doda radost k vsakemu razmerju. Postavita vse ostalo na stran in uživajta v skupnih dejavnostih in hobijih. Tako bosta ustvarila večjo medsebojno intimnost. Seveda zabava pomeni vsakemu človeku nekaj drugega. Izberi nekaj, kar bo ustrezalo obema. Kaj vaju nasmeji? Sprosti?

Piknik – planiraj piknik, ki je zelo romantična in starinska varianta zmenka.

Doživetje – pojdita kolesarit ali v hribe. Narava sprosti še tako napetega človeka.

Karaoke – tudi, če ne znaš peti. Pomembno je, da se imata lepo skupaj in se maksimalno zabavata.

Pojdita na tečaj izdelovanja loncev. Tudi ta dejavnost je lahko romantična. Pomisli le na film Ghost!

Poceni ideje

Na zmenku ne rabiš zapraviti celega premoženja. Ni pomembno to, koliko denarja nameniš za zmenek, ampak sama kvaliteta zmenka in čas, preživet skupaj. Doma si oglejta film. Naročita pico ali kaj drugega. Telovadita skupaj – joga za pare je odlična ideja, ali recimo skupen obisk fitnesa. Pojdita na jezero ali k reki. Hranita račke ali glejta sončni zahod. Plaža je tudi super romantična.

nevesta ženin potovanje letališće spontano

Romantične ideje

Če hočeš zanetiti romanco, ali jo le ohraniti, ni pomembno le kaj delata na zmenku, temveč tudi kako se do osebe obnašaš. Romanca nastane z majhnimi pozornostmi in ljubeznivostjo – komplimenti, rahli dotiki ali že to, da si zapomneš, kaj ima tvoj partner rad – na primer njegov najljubši sladoled ali najljubša roža. Pokaži mu, da ti veliko pomeni in da ceniš čas, preživet z njim.

Romantične ideje zanj ali zanjo so:

Večerja. Pojdita na večerjo v kakšno tiho romantično restavracijo, ali jo skuhajta kar doma.

Ples.

Pojdita na kakšen dober stand-up. Smeh je ključen dejavnik pri ohranjanju romantike. Smejanje skupaj pomaga ohranjati vezo, ki jo imata.

Skupna masaža.

Vikend nekje drugje – smučanje, drugo mesto

Rože in sveče so romantične, a tudi hamburgerji in nogometna tekma so lahko prav tako romantični, odvisno kaj vama je ljubše. Pomembno je ravnovesje med tem, kar rada počneta s partnerjem in med tem, da si upaš tvegati poskusiti nekaj novega, za kar misliš, da bi tvojemu partnerju bilo všeč.

Prisrčne ideje

Torej, tvoj partner želi početi nekaj srčkanega. Verjetno se sprašuješ, kaj to pomeni. Mi imamo zate ideje.

Preseneti ga z zmenkom – vsi ljudje imajo radi, če vidijo, da se njihov partner zanje trudi in jim posveča pozornost z majhnimi presenečenji. Ne povej, da imaš nekaj planiranega, tako bo še bolj zabavno in nepričakovano. Lahko je to le večerja, a bo vseeno lepo presenečenje.

Kosilo – skuhaj nekaj, kar še nista nikoli prej poskusila.

Ustvarita skupni vrt.

Natisni in uokviri vajine skupne fotografije. To je odlična ideja za pare, ki so skupaj že dlje časa.

nevesta ženin počitnice potovanje

Zimske ideje

Ko nastopi mraz, imaš pravzaprav dve možnosti – da se skrijeta nekam na toplo, ali pa izkoristita zimo v vseh pogledih! Karkoli bosta izbrala, vzemita tudi nekaj časa za vročo čokolado in malo stiskanja.

Pojdita smučat, drsat ali deskat.

Poglejta si film. Dal vama bo povod za kasnejši pogovor.

Piknik notri – na tla pred televizijo položita odejo, skuhajta večerjo in odprita steklenico dobrega vina.

Pojdita v muzej ali v galerijo.

Začnita skupni blog. Lahko je zbirka vajinih najljubših pesmi, slik ali internih šal ter skupnih interesov!

Kreativne in unikatne ideje

Prepusti se lastni domišljiji. Izberi nekaj takšnega, kar bo tvojega partnerja presenetilo.

Glamping – če ima eden izmed vaju rad naravo, drug pa raje kakšen udoben hotel, se dogovorita za elegantno kampiranje. Še vedno lahko uživata v naravi, a v zelo udobnem okolju.

Bodita ustvarjalna – izdelajta nekaj čudovitega. Naj bo to časovna kapsula ali pa kratek film.

Posvojita žival – delita svojo ljubezen še s kosmatincem, ki jo potrebuje.

Fotografirajta – sprehodita se naokoli in poslikajta vse, kar se vama zdi vredno mesta v albumu. Zabavajta se!

nevesta-zenin-narava-pustolovscina

Ideje za dvojni romantičen zmenek

Zmenki v dvoje so lahko zelo zabavni, a izberi takšnega, ki bo ustrezal obema paroma. Če se imate vedno lepo skupaj in se odlično razumete, nimaš kaj razmišljati – povabi ju, da se pridružita!

Nedeljski zajtrk, kosilo ali večerja – odlična priložnost za pogovor.

Gledališka predstava.

Tekma.

Obisk galerije in muzeja.

Maraton ali dobrodelni dogodek.

Ideje za obletnico

Ko planiraš tak romantičen zmenek, izberi nekaj kar je posebno in praznično – ter tudi nekaj, kar se nanaša na vajino razmerje.

Pojdita morda na koncert skupine, ki jo rada poslušata, ali sta jo mogoče videla na začetku svojega razmerja.

Podoživita svoj prvi zmenek in se vrnita nazaj v preteklost.

Še enkrat se ”poročita” – super ideja za dvojni zmenek s svojima pričama ter deljenje prelepih spominov s poroke.

Kratke počitnice – vzemita si podaljšan vikend in pojdita v hotel, obiščita nov bar in odidita na kakšno predstavo. Ne bo vama žal!

Začnita z novo tradicijo. Izkoristita obletnico za ustvarjanje novih ritualov. Slikajta se vsako obletnico in dajta slike v album. Lahko se tudi medsebojno presenečata s čisto novimi idejami. Poroka je navsezadnje nepričakovana skupna avantura.

nevesta ženin poceni zmenek sreča
Poletne ideje za romantičen zmenek

Ko vreme postane lepo, postanejo tudi izbire za zmenke večje. Lahko odideta ven, se razgibata in ob vsem tem ostaneta še romantična.

Pojdita na sejem, ki se ga prireja v bližini. Nekaj najboljšega je iti na vrtiljak ter se basati s sladkorno peno.

Koncert na prostem ali morda festival – lahko se sprostita, razživita in zaplešeta.

Kratko potovanje – odpeljita se nekam, kamor želita oba. Naj bo spontano. Tako bo vajina zveza dobila svežino, hkrati pa bosta odlično sodelovala.

Pohod, mini golf, kolesarjenje ali sprehod s psom – če sta oboževalca zunanjih aktivnosti so te kot naročene za vaju. Pustita na plan tudi igrivi in lahkotni plati vajinih osebnosti. Manj kot bosta razmišljala, kaj početi, bolj se bosta zabavala.

Romantičen zmenek, tudi če je vajin 15. ali pa 150., je eden izmed najlažjih načinov za ohranjanje zdravega in dolgega razmerja. Daje vama možnost negovati vajino intimnost, komunikacijo in ustvarjati pomembno skupno zgodovino. Ti elementi so ključni za katerokoli razmerje, zakonsko ali le partnersko zvezo. Navsezadnje je razmerje prioriteta, ni važno, kako zasedeni sta vajini življenji.

Če sta že poročena in želiš svojega dragega presenetiti z romantičnim darilcem, si preberi 8 prisrčnih idej, kot inspiracijo za to kaj mu lahko kupiš.