Deli z drugimi

Dež na poroki. Ali moram imeti rezervni načrt?

zenin nevesta dezevna poroka deznik

Kratek odgovor? Da. Mogoče se ti zdi, da lahko dež na poroki spregledaš, toda če načrtuješ, da bosta vajin obred in zabava potekala zunaj, boš mogoče potrebovala rezervni načrt. Seveda, možnosti za slabo vreme ni veliko, toda bi se res rada igrala z usodo? Spodaj smo ti našteli nekaj razlogov, zakaj je na dež pač bolje biti pripravljen.

Kako se pripraviti za dež na poroki?

Prva stvar, ki jo pari spregledajo, ko se odločajo ali bodo imeli načrt v primeru dežja ali ne, je blato. Če bo vajina poroka na zunanji lokaciji, se skoraj ne moreš izogniti blatu in drsečim površinam in staviš lahko, da je to perfekten recept za poročno zmešnjavo.

Pri poročnem deževnem planu, kot prvo upoštevaj tla in območje na katerem bo potekala poroka.

porocna-dekoracija-stoli-sopek-svecano-lokacija

Za vsak slučaj imej deževni plan.

Deževni plani za zunanje poroke lahko stanejo celo premoženje. Najem šotora z zunanjimi stenami, tlemi in ventilacijo, s seboj prinese visoko ceno, samo preprost šotor s streho pa v dežju ne bi prinesel največjega učinka.

Potrebovala boš več kot le dežnike in škornje.

Če imaš priložnost, da zabavo preneseš v notranjost, bo to verjetno najlažji in najbolj cenovno učinkovit pristop. V tem primeru bodo dežniki za pomoč gostom pri odhodu in prihodu precej lepa gesta.

Če načrtuješ poroko, ki se bo odvijala le zunaj, bodo tvoje opcije omejene z dodajanjem šotora s stranskimi stenami, tlemi in ventilacijo.

poroka priprava dez na poroki dezniki oltar

Načrtuj čim dlje v prihodnost.

Ker mnoga podjetja, ki se ukvarjajo z izposojo šotorov v deževnih mesecih vidijo velik bum v količini posla, je precej dobra ideja, da šotor rezerviraš čim prej.

Deževni vikendi kaj hitro izpraznijo izposojevalnice in če nisi dobro pripravljena, bodo tvoje možnosti v zadnjih minutah precej omejene. Če se odločiš, da boš šotor najela vnaprej, se prepričaj o možnostih opreme, ki jih izposojevalnica ponuja, saj boš mogoče potrebovala tudi te. Pokukaj med naše ponudnike za izposojo poročne opreme. 

Dokončno se odloči par dni prej.

Dnevi, ki vodijo do tvojega poročnega dne so polni napetih živcev, toda še dodajanje slabe vremenske napovedi ta kup prav hitro poruši. Glede na to, da si bila vnaprej dobro pripravljena, bi morala biti to lahka odločitev.

Pogovori se z odgovornim na lokaciji, izposojevalnico šotora, tvojim poročnim organizatorjem in nekaj bližnjimi zaupniki, preden se dokončno odločiš ali boš tvoj deževni plan tudi uresničila.

Udobje tvojih gostov je faktor, ki ga moraš najbolj upoštevati in to, da si bolj pripravljena, kot bi na koncu morala biti, je velikokrat boljša stvar kot to, da bi bila pripravljena premalo – še posebej, ko pride do dežja.

nevesta-zenin-dez-sonce-poroka-sreca

Vso pravico imaš biti jezna (toda le kratek čas…)

Sonce ali dež na poroki, to je resnica vseh porok. Tvoji gostje se bodo ravnali po tvojem razpoloženju. Če te vremenska napoved jezi, imaš vso pravico, da to jezo in frustracijo spraviš iz sebe. Toda nikar ne dovoli, da ti samo vreme pokvari celoten dan namenjen praznovanju.

Gostje bodo začutili tvoje razpoloženje in celotno vzdušje tako temelji na tebi. Prej, kot se boš znebila negativnih misli, prej boš postala sonce poroke, ti in tvoji gostje pa boste imeli zabavo vašega življenja – obljubimo.

svatba gost dez na poroki

Sprejmi situacijo

Pripravi se na to, da greš s tokom, ter sprejmeš vreme takšno kot je – dež na tvoj poročni dan simbolizira srečo! Če dež prinese še veter in hladne temperature, poskrbi za grelce in ponudi odeje. Prepričaj, da bodo gostom vedno na voljo vroči napitki (kava, čaj, kakav, pozimi lahko tudi kuhano vino).

Poskrbi, da bodo gostje imeli dovolj dežnikov ter dežju primerne obutve. Skupaj z njimi organiziraj igrivo deževno fotografijo, kjer vsak drži barvit dežnik ali škornje. Ali pa se s tvojim možem odkradi ter naredi romantično fotografijo, kjer se skupaj stiskata pod enim dežnikom.