Deli z drugimi

Razvrstitev družic ali kdo bo stal poleg neveste?

Imaš kup najboljših prijateljic, ki vse želijo stati ob tvoji strani na tvoj veliki dan? Nisi prepričana, če bi morala razvrstitev družic glede na višino, pomembnost ali celo barvo las? Res je lahko nerodno, če moraš svoji najboljši prijateljici iz otroštva reči, da bo morala stati nekaj mest stran od tebe, saj želiš na svoji desni strani imeti svojo najboljšo prijateljico iz univerze. Razporeditev po barvi obleke, las ali česa drugega je tako lahko prijeten izgovor, ki bo potešil vsako prijateljico in še fotografije bodo izgledale super!

Ne glede na to, koliko družic imaš (in verjemi mi, nimaš omejitev), se lahko izkaže težavno najti smiselno razporeditev. Seveda najbrž želiš, da so razvrščene estetsko, a po drugi strani nočeš nobene prizadeti s tem, da bi jo namerno postavila na konec vrste.

Zato imaš tu nas pri Bride.si! Pri razvrstitvi družic imaš več možnosti a je res, da so nekatere bolj nepristranske od drugih. Spodaj lahko poiščeš tisto razporeditev, ki najbolj ustreza tvoji skupinici družic.

Razvrstitev družic po višini

Če si mahnjena na urejenost ali ne prenašaš nepravilnih razporeditev, je to zate najboljša izbira, saj vedno izgleda lepo. In največja prednost: izognila se boš temu, da bi bila katera prizadeta, saj na višino ne moreš vplivati. Družice preprosto razvrsti po višini, od najnižje do najvišje ali od najvišje do najnižje (to prepuščam tebi).

razvrstitev druzic poroka modra obleka
Fotografija: Omar Lopaz

Razvrstitev družic po barvi obleke

Še en način, da se izogneš prizadetim čustvom. Če tvoje družice niso oblečene enotno, jih lahko preprosto razporediš glede na barvo oblek ali njihov vzorec. Če so nekatere v vzorčastih oblekah, druge pa v enobarvnih, jih lahko razporediš izmenjujoče. Če nosijo obleke različnih odtenkov iste barve lahko ustvariš ombré učinek.

Razvrstitev družic po ”pomembnosti”

Ta razporeditev se lahko izkaže za precej zahtevno (od tod narekovaji) – kako neki tiste, ki jih imaš rada, razporediti po pomembnosti? Poleg tvoje priče lahko začneš s sestrami, nadaljuješ s svakinjami, sestričnami in končaš z najboljšimi prijateljicami. Seveda lahko dodaš še koga, kakor ustreza tebi. Pri tej razvrstitvi je potrebna mera pazljivosti – nočeš, da bi se katera počutila odrinjeno ali zapostavljeno.

razvrstitev druzic poroka nevesta fotografiranje
Fotografija: Nathan Dumlao

Razvrstitev družic po poznanstvu

Zelo verjetno boš imela med družicami tebi drage osebe iz vsakega obdobja tvojega življenja, od sester in prijateljic iz otroštva do kolegic s faksa. Preprosto jih postavi glede na to, kako dolgo se že poznate – najnovejše prijateljice na konec. Gotovo se boš izognila vsaki zameri.

Razvrstitev družic po starosti

Razporeditev po starosti, od najstarejše do najmlajše, je še en dober način postavitve, saj je starost nekaj, o čemer se ne da razpravljati. Najstarejša družica lahko stoji najbližje tebi, najmlajša na zunanjem koncu vrste.

Voila, pet načinov postavitve in v vsakem primeru boš ti umirjena ter družice vesele! Bo med tvojimi družicami tudi pripadnik moškega spola? Preberi si 5 stvari, ki jih moraš vedeti