Deli z drugimi

Kaj narediš, če te prijateljica ne povabi na poroko

najboljsi prijateljici polje cvetlic

Si pričakovala, da te bo prijateljica povabila na svojo poroko, a se to ni zgodilo? Pomagali ti bomo, da se boš s tem lažje sprijaznila. Bodimo iskreni: če nisi bila povabljena na poroko, te je to zagotovo prizadelo. Tega težko ne vzameš osebno in včasih se težko ustaviš pred tem, da bi se odzvala preveč čustveno. To je eden izmed tistih trenutkov, ko moraš globoko vdihniti in si zapomniti, da njuna odločitev najverjetneje ni povezana s teboj. Spodnji nasveti ti bodo pomagali, da se sprijazniš z negativnimi čustvi, če nepričakovano nisi bila povabljena na poroko.

Ne predvidevaj, da te prijateljica zagotovo povabila na poroko

Lahko pričakuješ povabilo od ožjega družinskega člana? Zagotovo. Od ostalih sorodnikov? Najbrž, a mogoče se je tvoja sestrična odločila za intimno slovesnost na oddaljeni lokaciji, zato ne smeš biti užaljena, če si želi imeti ob sebi le ozek krog povabljencev. Kaj pa od oseb, s katerimi nisi v sorodu? Če ti je nekdo povedal, da se bo poročil, ne smeš pričakovati, da te bo tudi povabil na poroko. Mogoče se ti to zdi težko doumljivo, a pomisli na to, da si prijateljica morda ne želi velike poroke ali jo morda omejuje proračun in velikost lokacije.

nevesta družice smeh prijateljica
Photo by Genessa Panainte

Tega ne vzemi osebno

Mogoče sta se s prijateljico sprli in si slutila, da ne boš povabljena, a nisi pričakovala, da se bo to res zgodilo. Ostati moraš mirna in si zapomniti, da je to njun dan. Odločitev, da te ne bosta povabila je bila zagotovo zelo težka in najverjetneje ni povezana s tabo. Mogoče bosta imela majhen obred v ožjem družinskem krogu, ali pa sta se odločila, da bosta povabila samo ljudi, s katerimi sta bila v stiku v zadnjih petih letih. Če se s prijateljico nista slišali že od srednje šole, ji ne smeš preveč zameriti. Preden vzameš nepovabilo kot osebni udarec, pomisli na vse možne razloge, ki so vplivali na njuno odločitev.

Pojdi z dvignjeno glavo naprej

Najhujše je, da se obnašaš, kot da gre tu samo zate. Zapomni si, to je njun dan. Vemo, da si jezna in razočarana, a mladoporočencev ne smeš klicariti in od njiju zahtevati obrazložitve. Že tako imata ogromno drugih opravkov – in ti najbrž tudi. Ne dovoli, da ti to pride k srcu, ampak svojo energijo usmeri raje drugam.

prijateljica na poroki gugalnice
Photo by Bewakoof.com Official

Izogibaj se socialnih omrežij

Socialna omrežja so najslabše mesto za izražanje osebnih zamer. Obstaja velika verjetnost, da boš objavila nekaj, kar boš pozneje obžalovala. Mogoče te ta trenutek mika, da bi objavila nesramen tvit, ali pod njunimi poročnimi fotografijami napisala pasivno-agresiven komentar. Res, da se boš po tem počutila dobro, ampak za koliko časa? Približno minuto. Ne samo, da bo tvoje sporočilo prizadelo par, ampak bo vsem na očeh. Ostani mirna in svoje misli rajši obdrži zase.

Izjema

Bodimo realni – pošta ne deluje brezhibno. Če sta te mladoporočenca obvestila, da si rezerviraš datum, kadar bosta imela poroko, a še nisi bila uradno povabljena, lahko predvidevaš, da je vabilo izgubil poštar. V tem primeru najprej vprašaj prijateljico, ki bo zagotovo na poroki, da na skrivaj razišče situacijo. V nasprotnem primeru lahko direktno pokličeš par (ali pričo oz. enega od staršev) in jih povprašaš.

Si ti tista, ki načrtuješ poroko? Preberi nasvete, kako ohraniti stike s prijateljicami tudi v tem obdobju.