Deli z drugimi

Prepiri, ki jih ima med načrtovanjem poroke večina nevest

nevesta zenin druzina piknik

Načrtovanje poroke je zelo stresen proces, pri katerem so vama v pomoč družinski člani in prijatelji. Na žalost pa temu ni vedno tako. Velikokrat vzplamentijo številni prepiri. Ker ima glede vajinega dneva vsak svoje mnenje in drugačne želje, lahko hitro pride do nesoglasij. Zate smo pripravili nekaj nasvetov, ki ti bodo pomagali, da boš lažje prebrodila prepire med načrtovanjem poroke.

nevesta druzice poroka porocni vencki prepiri

Družinski prepiri

Misliš, da se ti že ne boš sprla s svojimi družinskimi člani? Pomisli še enkrat. Vajini družini mogoče želita, da bi sledila tradiciji ali pa imajo za vajin veliki dan neke povsem drugačne načrte. Eden izmed največjih izzivov za nevesto je sestavljanje seznama gostov, še posebej, če si zaradi omejenega proračuna želi manjše število gostov. Vsaka družina ima svoje zahteve in mogoče se ti bo zdelo, da tvojega mnenja nihče noče upoštevati. Zapomni si, da te nihče noče namenoma razburiti, ampak ima za vajino poroko le neko drugačno vizijo. Ljudje se radi tesno držijo svojih tradicij, naj bodo te še tako zastarele ali z vidika samega para nepomembne. Včasih je težko reči ne, na primer, če tvoja babica vztraja pri tem, da bi morala imeti cerkveni obred. Pomembno je, da se med seboj odkrito pogovorite in skušate ustvariti kompromis.

 

Problemi s pričama

Ali tvoja priča svoje vloge ne jemlje resno in malo preveč lenari? Ima tvoj zaročenec pričo, ki si želi, da bi bila vajina poroka bolj podobna nori zabavi, kjer bo alkohol tekel v potokih? Vajini priči vama morata pri tem pomembnem mejniku stati ob strani, a si morata zapomniti, da vajina poroka v tem trenutku zanju ni najpomembnejša stvar na svetu. Poskusi se naravnost pogovoriti z njima in jima povej, kako se počutiš. Ne dovoli, da bi se težave nakopičile, saj jih bo pozneje toliko težje rešiti. Najprej se prepričaj, da nisi izvor problema ti. Če si do nekoga neprijazna in sebična, ti bo to zagotovo vrnil. Prepiri bodo tako predčasno pogašeni.

porocna torta kipec neveste zenina prepiri

Zaročenske zdrahe

Z zaročencem nameravaš preživeti preostanek svojega življenja, a bo v času načrtovanja poroke zagotovo prišlo tudi do nesoglasij. Kaj gre lahko narobe? Cel kup stvari! Morda se ti bo zdelo, da pri organizaciji poroke vse delo opravljaš sama, mogoče se ne bosta strinjala glede proračuna in raznoraznih stroškov, se sprla zaradi aktivnosti na fantovščini ali dekliščini, ki se enemu od vaju zdijo neprimerne, potem so tu še razprave zaradi želja ostalih družinskih članov. Stvari lahko hitro postanejo grde. To je sicer dobra vaja za izboljšanje vajinih medosebnih komunikacijskih sposobnosti in potrpljenja, a je vse skupaj izjemno neprijetno. Takrat moraš pomisliti na stvar, ki je resnično pomembna: poročila se boš z osebo, ki jo ljubiš in z njim sklenila vseživljenjsko zavezo. Vse ostalo je le postransko.

Preberi si tudi članek Popolnoma vredu je, če tvoje navdušenje nad poroko ni ogromno.