Deli z drugimi

Predporočna nega: 10 lepotnih specialistov, ki jih moraš obiskati

poroka-priprava-urejena-nevesta-manikura-pedikura-salon

V mesecih pred poroko boš imela cel kup sestankov in opravkov, vendar ne pozabi rezervirati terminov za obisk spodaj naštetih salonov. Predporočna nega je izjemno pomembna, da boš na svoj sanjski dan resnično žarela.

1. Dermatolog

Dermatolog ti bo pomagal spraviti kožo v red, ne glede na to, kakšne težave imaš. Predpisal ti bo najprimernejšo negovalno rutino za tvoj tip kože, še posebej če te mučijo akne. Lahko ti bo tudi lokalno vbrizgal kortizol, če se bo dan pred poroko na tvojem obrazu nepričakovano pojavil mozolj.

2. Lasersko odstranjevanje dlak

Si pripravljena zapraviti nekaj denarja za to, da se ti nikoli več ne bo treba briti? Potem se nekaj mesecev pred poroko odloči za lasersko odstranjevanje dlak. Odstranjevanje bo učinkovito po približno 4-6 tretmajih, zato moraš načrtovati vnaprej, če bi bila rada na poročnem potovanju brez dlak.

3. Zobozdravnik

Mogoče bo zvenelo osladno, vendar je na poroki nasmeh tvoj najlepši okrasek. Da bo tvoja predporočna nega popolna, se naroči se pri zobozdravniku za hitro beljenje zob in tvoj nasmeh bo čudovit.

predporocna nega nasmeh nevesta zobozdravnik

4. Lasni podaljški

Bi na poročni dan rada imela bolj bujno pričesko? Potem razmisli o uporabi lasnih podaljškov. Najprej se odloči za vrsto podaljškov: na sponko, s trakom ali s keratinom. Nato pokliči v salon in vprašaj, ali ponujajo pritrditev te vrste podaljškov in podaljške same. Če boš prinesla svoje podaljške je dobro, da jih predhodno pokažeš tudi frizerki, ki ti bo barvala lase in naredila pričesko.

5. Predporočna nega in barvanje las

Če si boš pred poroko barvala lase ali delala pramene je pomembno, da se tega lotiš dovolj zgodaj. Rezerviraj si posvetovanje tri do šest mesecev pred poroko in se s frizerko pogovori o svojih željah. Pametno je, da s seboj prineseš lasne dodatke, ki jih nameravaš nositi. Tako bo frizerka lahko načrtovala postavitev pramenov.

barvanje las predporočna nega

6. Lasna stilistka

Ali naj bodo lasje speti? Spuščeni? Nekje vmes? Obstaja ogromno različnih pričesk in frizerka ti jih bo znala predstaviti. Bodoče neveste za poskusno pričesko običajno obiščejo frizerko nekaj mesecev pred poroko, a za boljše rezultate lahko narediš nekaj več. Frizerko obišči dvakrat, prvič za striženje in drugič za pričesko. Tako bo bolje spoznala tvoj tip las in ti pomagala pri izbiri pravšnje pričeske.

predporočna nega porocna frizura nevesta priceska

7. Predporočna nega obraza

Mogoče ni obvezen za lep izgled, vendar je tretma nege obraza predporočni ritual, ki bi si ga morala privoščiti vsaka nevesta. Kozmetičarko obišči dva ali tri tedne pred poroko, če se boš odločila za kakšen bolj grob postopek, kot je recimo mikrodermoabrazija. Po njej bo najverjetneje tvoja koža še nekaj dni nekoliko rdeča. Če pa načrtuješ samo sproščujočo nego, lahko salon obiščeš tudi nekaj dni pred poroko.

8. Poskusno ličenje

Vizažistka tvojega idealnega make-upa najverjetneje ne bo zadela v prvo, zato ne smeš obupati. Vzemi si nekaj ur za sestanek z njo in ji za navdih prinesi veliko slik ličenja, ki ti je všeč. Prav tako je pomembno, da si natančna: bi rada mat ali sijoč izgled? Bronasto senčilo ali zadimljene oči? Posreduj ji vse svoje želje in povej na glas, če ti kaj ni všeč. Boljše je, da si iskrena, saj bo lahko le tako popravila tvoj izgled. Preberi tudi te nasvete za poročni make-up.

porocni-makeup-licenje-salon-vizazist-nevesta

9. Solarij

Veliko vprašanje: ali naj bom zarjavela ali ne? Razumemo, da si ne želiš izgledati povsem bledo v svoji beli poročni obleki, vendar ni vredno, da bi se zato cvrla v solariju. Namesto tega pojdi v salon, kjer ponujajo tretmaje s samoporjavitvenim sprejem. Tvoje telo bo čudovito bronaste barve, s senčenjem pa ti lahko celo narišejo trebušne mišice. Tako boš pripravljena na nošenje bikinija na poročnem potovanju.

10. Predporočna nega nohtov in manikura

Na manikuro pojdi dan pred poroko, tudi če si nameravaš narediti gel manikuro, ki bo trajala nekaj tednov. Tako bodo tvoji nohti videti lepi in sijoči na fotografijah tvojega prstana.

nevesta manikura nohti salon predporočna nega