Deli z drugimi

50 odtenkov bele: Pravilna izbira belega odtenka za tvojo poroko

nevesta izbira porocna obleka porocni salon

Veliko nevest gre v svoj prvi poročni salon s sanjami o pravljični poročni obleki, a so žal hitro razočarane. Obleka, ki na obešalniku izgleda čudovito, na bodoči nevesti ne izgleda nič kaj lepo. Vedo, da nekaj enostavno ni prav, a ne znajo določiti kaj. Če se je to zgodilo tebi, mogoče ni problem v stilu ali kroju obleke – ampak v odtenku barve. Čeprav je tradicionalna izbira snežno bela obleka, je v resnici tako, da lepo pristaja le peščici žensk. Veliko odtenkov kože namreč izgleda sprano ali dolgočasno ob takšnem odtenku bele. Ampak ne skrbi – obstaja veliko število belih in kremastih odtenkov, ki so prav tako čudoviti. Pravilna izbira belega odtenka bo naredila tvojo kožo in oči sijoče. Torej, kako izbrati pravo belo, slonokoščeno ali kremasto? Če si lahko to privoščiš, najemi stilista, ki ti bo pri izbiri svetoval. Če ne, dobro preuči barvo svoje kože in pusti, da ti ta narekuje izbiro.

porocna obleka bel odtenek sivalni pribor

Odtenki polti

Svetla polt

Če si zelo svetle polti, bo topel odtenek bele s pridihom rumene dodal toploto in sijaj tvoji koži. Čista bela barva bo prikrila tvoj naravni sij in te naredila bledo.

Srednja polt

Če si srednje svetle polti, ki je malce roza ali ima modre podtone, poskusi kremasto-slonokoščene odtenke. Imajo bogato rumen podton, ki bo preprečil, da bi izgledala preveč zardelo, hkrati pa bodo odlično izpopolnili tvojo polt.

Olivna polt

Če imaš olivno polt, ti bo bela z rožnatim podtonom podala svež in sijoč izgled. Tudi barva šampanjca, rumova bela ali svilnata bela so dobra izbira.

Temna polt

Če je tvoja polt temna, bo skoraj vsak odtenek bele izgledal čudovito ob tvoji koži. Edina izjema je rumenkasto slonokoščena barva, ki ne ustreza temni koži z olivnimi podtoni.

nevesta porocna obleka pomerjanje bela cipka

Odtenki bele

Verjamemo, da so te vsa ta imena odtenkov zmedla. Zato ti prilagamo razlago.

Čista ali svetla bela

Najčistejše in najstrožje bele se na nek način kar svetijo, zato so najprimernejše za temno kožo.

Šampanjec

Šampanjec je zelo lepa bela z rahlim rožnatim podtonom. Na slikah in medli svetlobi izgleda skoraj bela, a vseeno doda olivnim odtenkom kože sijaj.

Slonokoščena

Obstaja veliko variacij slonokoščene barve, ki tudi najpogosteje pristaja nevestam. Vsak odtenek te barve primerjaj še s svojim obrazom, da vidiš, kako se sklada s tvojo kožo in očmi. Nekatere imajo kremaste – tople podtone, spet druge rožnate. Odtenek jajčne lupine je eden izmed svetlejših odtenkov slonokoščene barve.

Voščeno bela

To je en izmed temnejših odtenkov slonokoščene s kremasto bež podtonom. Še posebej pristaja večernim porokam.

Sprana bela

Je najtemnejši odtenek slonokoščene barve, ki meji na bež barvo. Ime se nanaša na nebeljeno barvo blaga. Če je lahko izbira belega odtenka glede na tematiko tvoje poroke nekoliko netradicionalna, je ta odtenek super izbira zate.

porocni salon porocne obleke izbira belega odtenka

Mora biti res bela?

Vedno več nevest ne izbira več belih odtenkov za barvo svoje poročne obleke. Ta trend se z leti le še povečuje. Danes se barva obleke ne nanaša na čistost in nedolžnost, temveč na slavje ter veselje in mora odsevati le okus neveste.

Pastelni odtenki so zelo priljubljena alternativa, ki lahko odlično poudari nevestino barvo kože. Prosojno rožnate, ledeno modre in masleno rumene so zelo elegantne izbire. Bledo zlata ali svetlikajoče srebrna sta tudi dve izredno prefinjeni barvi, ki sta primerni še posebej za večerno poroko.

Če si se odločila za belo, se ne potrebuješ omejevati. Izbereš lahko različna blaga in odtenke, da ustvariš lep kontrast. Svila, čipka, všitki – vsi dodatki se lahko kljub različnim odtenkom krasno dopolnjujejo med seboj.

nevesta porocni salon porocna obleka izbira

Katero koli barvo obleke izbereš, se moraš v prvi vrsti v njej počutiti dobro. Prava izbira belega odtenka, ki bo pristajal tvoji koži in navsezadnje tudi stilu obleke, pa se mora dopolnjevati tudi z vsemi dodatki. Preberi si, kako uskladiti poročne dodatke z obleko, da boš na svoj dan zasijala kot prava zvezda.