Deli z drugimi

Medeni tedni: 4 ideje za čisto posebne počitnice

medeni tedni morje par

Če tvoji idealni medeni tedni ne vključujejo lenobnega poležavanja na plaži, imamo zate nekaj posebnih idej, ki ti bodo zagotovo bolj všeč.

Če besede ”medeni tedni” v tebi zbudijo predstavo o neskončno dolgem bifeju v nekem franšiznem resortu polnem turistov, potem se sprosti. Namreč ni potrebe, da so medeni tedni takšni! (Kar pa ne pomeni, da ne obstaja mnogo čudovitih tropskih resortov, kamor je prav tako lepo iti). Če iščeš kreativne počitniške ideje, ki bodo popestrile začetek vajine poroke, imamo v sledečem spisku zate pripravljenih nekaj prav posebnih.

Poglej si naše ideje za medene tedne, spakiraj prtljago in se čim prej odpravi na pot! Vsi vemo, da so medeni tedni tako ali tako najboljši del poroke.

A post shared by Bride.si (@bride.si) on

Ostanita kar doma

Če vama je od poroke ostalo malo denarja, ali pa sta po velikem dogodku izgorela in utrujena že ob misli na preskakovanje z aviona na avion na poti na drugi konec sveta, so počitnice v domačem okolju želo vabljiva možnost. Premisli: kdaj je bilo zadnjič, da sta si s partnerjem vzela popolnoma prosto in se samo sprostila doma? Filmski maratoni, dostava hrane iz vajini najljubših restavracij, čas za poležavanje v postelji brez vsakodnevni obveznosti… to so pravzaprav sanjski medeni tedni! Popestrita ta čas s posebnimi aktivnostmi, ki jih običajno ne početa. Denimo skupnimi penastimi kopelmi, kuhanjem v dvoje in sporočilci. Če pa imata nekoliko več denarja, lahko najameta hotelsko sobo v lastnem mestu – dobila bosta občutek, da sta na počitnicah brez visoke cene in zamudnega popotovanja. Poizkusita restavracije, v katerih še nista bila, pojdita na izlete, karkoli! Saj bistvo ni v tem, kam gresta, ampak da si skupaj privoščita oddih. Medeni tedni so način razmišljanja.

Medeni tedni in prostovoljstvo?

Medeni tedni so popoln čas za to, da se osredotočita drug na drugega – vendar ni treba, da so v celoti posvečeni le vama. Danes obstaja mnogo potovalni agencij, ki vama lahko priskrbi izkušnje v daljnih krajih, ki vama bodo spremenile življenje: od (varne) skrbi za ogrožene leve v Zimbabveju do pomoči revnim otrokom v Belizu. Takšni medeni tedni vama bodo omogočili, da raziskujeta eksotične kraje ter hkrati spreminjata svet na bolje. S partnerjem se pogovorita o nepozabni izkušnji, ki vaju bo močno povezala in dala ton vajinemu bodočemu skupnemu življenju. Poleg tega bosta zgradila izjemne spomine, ki bodo precej bolj posebni kot pa s kakšnih počitnic v zaščitenem resortu.

A post shared by Bride.si (@bride.si) on

Povabita še prijatelje!

Če si s partnerjem rada mislita ”več nas je, bolj bo veselo”, pomislita na medene tedne, na katere povabita tudi skupino vajinih najbližjih prijateljev! Seveda to ni za vsakogar, a za nekatere skupno epsko popotovanje ne bi bilo popolno brez skupine najboljših prijateljev. Pomisli na to kot na podaljšek tvoje poroke, zabavo po zabavi. Le eno pravilo, ki si ga je potrebno zapomniti: s partnerjem poskrbita, da dobita zadosti prostora in nekaj zasebnosti – saj gre še vedno za vajine medene tedne! Ali pa še bolje – s prijatelji se za nekaj dni odpravita na počitnice potem ko bosta že zaključila z medenimi tedni le v dvoje.

Razmišljaj izven okvirov

Ne vrti se vse okoli dragi resortov in razkošni hotelov, ko pride do medenih tednov. Ti in tvoj partner imata tudi preprosto možnost, da se enostavno izgubita! To je ena naših najljubših idej za drugačne medene tedne. Kampiranje (ali glampiranje) je denarnici in okolju prijazna možnost za tiste, ki si želijo medene tedne brez distrakcij (denimo interneta). Premisli: če lahko skupaj preživita v divjini, lahko preživita karkoli, kar vama bo na proti prineslo zakonsko življenje. Če nimata svoje lastne opreme, razne organizacije in podjetja ponujajo najem koč v prelepih naravnih okoljih. S partnerjem lahko za nekaj dni popolnoma izgineta iz civilizacije in se posvetita le drug drugemu. Le ne pozabita na razpršilo proti žuželkam!

Za prav posebne medene tedne si preberi članek Medeni tedni po navdihu filma Mamma Mia!

A post shared by Bride.si (@bride.si) on