Deli z drugimi

Poroka med nosečnostjo: 6 stvari, ki jih moraš upoštevati

poroka med nosecnostjo nevesta zenin sopek

Če si nevesta, ki pričakuje dojenčka, imaš najbrž v mislih precej pomembnejše stvari od tega, kako se boš sprehodila do oltarja. Le kdo ima navsezadnje čas za premišljevanje o sedežnih redih, ko je na poti otrok? To še ne pomeni, da se moraš odpovedati vsem svojim načrtom. Če se sprašuješ o tem, kako naj poteka poroka med nosečnostjo je tu nekaj odgovorov, ki ti bodo zagotovo pomagali.

Način, kako praznuješ svojo poroko je odvisen od tvojih želja in proračuna, ne glede na to, ali si noseča ali ne. Stara pravila pravijo, da bi morali pari, ki pričakujejo otroka, opustiti misli na velike poroke in imeti hiter in minimalističen obred, a to pravilo je zastarelo. Vrzi ga skozi okno in praznuj tako, kot si želiš!

Poroka med nosečnostjo lahko povzroči nekaj družinske drame, a ne pusti, da bi te to zaustavilo. Povabi le ljudi, s katerimi si resnično želiš praznovati in upaj, da bodo pustili svoja negativna mnenja doma in s teboj delili srečo na vajin veliki dan. Če si predstavljaš majhno in intimno poroko, skrči seznam gostov in napolni zasebno sobo svoje najljubše restavracije. Če si želiš veliko zabavo z živo glasbo in do neba visoko torto, si privošči točno to!

poroka med nosecnostjo porocni salon nevesta
Prijateljica pomaga pri izbiri poročne obleke

Ne glede na to kakšen tip poroke načrtuješ, je tukaj nekaj nasvetov, ki bi jih morala upoštevati vsaka nevesta z nosečniškim trebuščkom:

Pomakni pomerjanje svoje poročne obleke na čim poznejši dan.

Tvoje telo se bo spreminjalo vsak dan, zato odlašaj s prilagajanjem tvoje poročne obleke dokler ne boš čim bližje svoji velikosti na poročni dan. To je še posebej pomembno, če je tvoja obleka bolj oprijeta.

V program svoje poroke vključi premor.

Nosečnost je težko delo in lahko zahteva tako fizični kot psihični napor. Namesto, da samo čakaš dokler ne zmoreš več stati na nogah, vsake nekaj ur načrtuj premor. Pomagal ti bo, da se lahko spočiješ in zbereš misli ter poskrbiš zase in za svoje potrebe. Poroke so lahko zelo naporne, zato je dobro, da ima tvoja poroka med nosečnostjo na urniku čas za trenutke tišine in miru, ko lahko umiriš čustva in si privoščiš prigrizek .

poroka med nosecnostjo nevesta zenin prigrizek
Lačna ženin in nevesta

Pripravi si prigrizke.

Že tako je včasih težko zdržati med obroki, a če si noseča je to skoraj nemogoče. Zato je dobro, da poskrbiš, da imaš vedno nekaj pri sebi za krizne trenutke. Izberi si zdrave in energijsko polne priboljške, kot so sveže sadje, koščke trdega sira, banano ali arašidovo maslo ali pa oreščke in suho sadje. Ne pozabi piti veliko vode!

Izberi si družbo za na stranišče.

Vsaka nevesta potrebuje nekoga, ki ji bo pomagal iti na stranišče v njeni poročni obleki. To je še toliko bolj pomembno, ko na mehur pritiska tvoj nosečniški trebušček. Ugotovi, kdo bo najprimernejša oseba za to nalogo in poskrbi, da bo vedno nekje v bližini.

Poroka med nosečnostjo zahteva počitek.

Tudi če bo obreda konec v 15-ih minutah, je to lahko več stanja na nogah, kot lahko tvoje telo udobno prenese. Da bo tvoja poroka med nosečnostjo tekla čim bolj gladko, poskrbi, da sta pri oltarju pripravljena dva stola (eden zate in eden za tvojega partnerja, da ne boš sedela sama), v primeru, da potrebuješ premor še preden vama je uspelo izmenjati zaobljube.

Bodi natančna pri izbiri menija.

Ko se odločaš s čim boš postregla na sprejemu, imej v mislih svojo nosečnost. Obstaja nekaj jedi, ki naj bi se jim nosečnice izogibale, denimo nepasterizirani siri ali surovo meso. Čeprav lahko vsekakor ustvariš poseben meni le zase, lahko svoja pravila preneseš na celoten sprejem, da se ne boš počutila osamljeno in prikrajšano. Pečena rebrca so prava poslastica – in nihče ne bo pogrešal fileta.