Deli z drugimi

Poroka in prijateljice: Kako ohraniti stik s svojimi prijateljicami?

nevesta poroka prijateljica objemanje sreca

Ne rabiš nam povedati, da si zaposlena. Od službe, planiranja poroke, do ohranjanja zveze s partnerjem, vedno se bo našlo nekaj, kar lahko pride med tebe in tvoje prijateljice. Poroka in prijateljice gredo lahko z roko v roki, pomembno je le, da dobro načrtuješ svoje opravke in čas.

Ker si ne moremo predstavljati življenj brez naših BFF, smo na kup zbrali sedem načinov, kako ohranjati prijateljstva kljub drugim obveznostim.

1. Napiši si na koledar

Najboljši način, kako se prepričati, da imaš čas za svoje kolegice? Poroka in prijateljice naj bodo vedno prisotne v tvojem koledarju. Čeprav to pomeni planiranje vašega snidenja za dva ali tri tedne vnaprej, boste tako najlažje našle čas ena za drugo. Ko boste vse proste, uredite rezervacijo za večerjo in skupaj preživite nekaj ur. Če je na tvojem urniku, boš lahko vse ostale obveznosti in sestanke organizirala tako, da tega časa ne bodo motili. In nikar tega ne naredi samo enkrat! S kolegicami ali kolegi se zmeni za določen dan v tednu, ter ga namenite tedenskim ali mesečnim dobivanjem. Tako boš vedno imela nekaj, česar se lahko veseliš, čeprav se drugače slišite le prek telefonov.

poroka in prijateljice zapisovanje druzenje koledar

2. Izmislite si zanimive načine komunikacije

Čeprav je komunikacija v živo najboljša, verjetno ne bosta vedno imeli priložnosti, da se dejansko tudi dobita, zato je najbolje biti odprt več različnim opcijam. Ne glede na to ali je to pozen nočni klic, ali celo pošiljanje smešnih fotografij prek Instagrama, moraš vedeti, da tudi to velja kot prijateljski pogovor. Seveda, si nekatere tematike zaslužijo več, kot samo slike na Facebooku, zato takšne stvari prihranita za takrat, ko se bosta lahko videli na štiri oči.

3. Zapomni si njen urnik

Sta s tvojo najboljšo prijateljico osebi, ki se večkrat slišita prek telefona? Imata nori službi, ki vama ne dovoljujeta dopisovanja prek celotnega dne? Vzemi si minuto in za tvojo BFF napiši svoj dnevni urnik, njo pa prosi naj stori isto. Nato si poskušaj njenega čim bolje zapomniti. Če vesta, kdaj sta prosti, se bosta verjetno precej lažje organizirali ter se dejansko tudi slišali, brez da bi se pri tem preveč motili.

poroka in prijateljice manikura druzenje

4. Poroka in prijateljice – zanesi se na njeno pomoč

Poroka in prijateljice lahko gredo super z roko v roki. Za narediti imaš precej stvari, in prav tako tvoja najboljša prijateljica, zakaj ne bi torej nekaj izmed teh stvari počeli skupaj? Če imaš opravek za poroko, jo povabi zraven, naj pomaga pri polnjenju kuvert ali jo s seboj vzemi na pomerjanje poročne obleke. V primeru, da morata obe po nakupih, se zmenita ter pojdita skupaj. Tako bosta lahko opravile kar nekaj stvari, vmes pa našli še čas za klepetanje.

5. Dvojni zmenek

Hrana, vino in vajini boljši polovici – kaj boljšega bi si lahko želela? Če imata ti in tvoja boljša polovica stalen večer namenjen zmenkom, lahko zraven povabita še tvojo najboljšo prijateljico in njenega partnerja. Res je, da tako ne bosta dobili priložnosti za vajine dekliške pogovore, toda že samo snidenje v živo bo vse skupaj izboljšalo.

nevesta zenin prijatelj prijateljice dvojni zmenek

6. Organiziraj nekaj velikega

Pijača vsakih nekaj tednov je super, toda če si to lahko privoščiš, se skupaj s svojo najboljšo prijateljico za nekaj dni skupaj nekam odpravita. Vikend oddih v mestu, toplicah ali na morju so vse odlične ideje. Samo pomisli – imela boš cel dan (in noč), da se z njo dobro pogovoriš, brez motenj, ter se hkrati odpočiješ od tvojega norega urnika. Ko se boš poročila in imela otroke, se lahko ti izleti spremenijo v družinske počitnice ali pa jih ohranita samo kot oddih mamic.

7. Povej ji, da razmišljaš o njej

Čeprav se ne morete drugače dobiti ali povezati, zapolni praznino s preprostim sporočilom, da o njej razmišljaš. Kratko sporočilo ali email je način, ki ga lahko brez problemov opraviš hitro in hkrati veš, da si tisti dan nekoga spravila v dobro voljo.

Za prav vsako zvezo si je potrebno vzeti čas, od partnerske zveze pa do družine in prijateljev. Naj te ideja za oddih navduši – preseneti svojo prijateljico in preživi z njo nekja kvalitetnega časa v popolnoma sproščujočem ambientu.

nevesta druzica poroka najboljsa prijateljica oddih