Deli z drugimi

Kakšna bo vajina poroka? Najbolj vroči poročni stili 3. del

dekoracije-okolju-prijazna-poroka

Še vedno nista našla in izbrala svojega poročnega stila? Nič hudega, za vaju smo pripravili nadaljevanje najbolj vročih poročnih stilov, da bo vajina poroka resnično edinstvena.

Romantična poroka

Na romantičnih porokah so prisotne blede barve, nežna svetloba in skoraj nadzemeljski detajli, kot so na primer valujoče obleke iz zračnih tkanin.

Ključne besede: delikatna, ženstvena, luksuzna.

Kako izgleda: Že pred samo poroko se lahko spije kakšen aperitiv, še najbolj prikladno je peneče vino rose ob spremljavi lahkih prigrizkov. Najbolj pomemben element je večnadstropna torta, ki je elegantno okrašena s cvetlicami.

Ideja za poročno lokacijo: plesna dvorana.

nevesta romantična poroka porocčna obleka poročni šopek

Vintage poroka

Paziti moraš, da ne zamešaš vintage in retro tematike. V čem je razlika? Besedo retro uporabimo, ko govorimo o točno določenem času, vintage pa se nanaša bolj na starine in elemente iz viktorijanske dobe.

Ključne besede: starinska, starodobna, vintage

Kako izgleda: Na mizah je namesto običajnih prtov lahko več slojev čipke. V oči bo najbolj padlo starinsko pohištvo, zato lahko pripravita kotiček za sproščanje, v katerem naj bodo starinski fotelji ali zofe.

Ideja za poročno lokacijo: zgodovinska stavba.

V prejšnjem članku smo razkrili še več poročnih stilov.

Rustikalna poroka

Pri tej temi so prisotni naravni materiali, kot sta les in kamen in tudi izdelki iz recikliranega papirja. V središču pozornosti je sveža, zdrava hrana, ki pride naravnost od kmetije do mize.

Ključne besede: lokalna, minimalistična, neobdelana.

Kako izgleda: Mize iz neobdelanega lesa krasijo nizki, na vse strani razširjeni aranžmaji iz poljskih in travniških cvetlic. Kozarci različnih oblik dodajo pridih eklektičnega glamurja.

Ideja za poročno lokacijo: prenovljen skedenj.

pogrinjki rustikalna poroka dekoracije

Glamurozna poroka

Najboljši navdih za glamurozno poroko? Dogodki z rdečo preprogo ali zabave po podelitvah nagrad. Obleka, ki jemlje dih, na eno stran počesana pričeska in rdeča šminka v kombinaciji z razkošnim okrasjem bo zagotovila bleščeče praznovanje.

Ključne besede: bleščeča, elegantna, privlačna.

Kako izgleda: glamurozne poroke imajo nekaj izjemnih elementov, ki bodo pozneje zagotovo pristali na Instagramu, na primer elegantni dolgi prti, cvetlična stena ali izvrstno pripravljena hrana. Okrasje je lahko minimalistično, povsem razkošno in ekstravagantno ali pa nekje vmes.

Obvezno morajo biti prisotne metalične barve. Pripravita tudi presenečenje, ki bo naredilo vtis na goste: primer je glasbeni nastop v živo ali ognjemet.

Ideja za poročno lokacijo: luksuzno posestvo.

poroka polnoč ognjement glamurozna zabava

Poroka v muhastem stilu

Muhasti stil poroke (po angleško whimsical wedding) je nekakšen križanec med naravnim in boemskim slogom, a je tu naglavni venček iz cvetlic skoraj obvezen dodatek za nevesto. Ta tema ima pravljični pridih, vendar na eleganten način in brez nepotrebnega kiča.

Ključne besede: sanjava, čarobna, nenavadna.

Kako izgleda: kot vrtna zabava v stilu Alice v čudežni deželi. To temo lahko nakažeta že v poročnih vabilih: v samo besedilo vključita zabavno besedno igro. Poročna zabava bo videti bolj unikatna, če bosta hrano in pijačo postregla v neujemajočih se kosih porcelanaste posode, na mizah pa bodo cvetlice v raznolikih vazah. Vajini gostje se bodo še bolj zabavali, če bosta dodala še foto stojnico.

Ideja za poročno lokacijo: botanični vrt.

Si spregledala naše prejšnje članke na temo tematskih porok? Preberi tukaj.