Deli z drugimi

10 najboljših destinacij za poročno potovanje v 2019

srecno-porocena-medeni-tedni-porocno-potovanje

Potrebuješ nekaj inspiracije pri izbiri destinacije za poročno potovanje? Lightfoot Travel je objavil seznam idej za poročna potovanja v 2019. Izbrala si obleko, napisala sta zaobljubi in vadila prvi ples. Zdaj pa je čas, da se odločita, kam se bosta prvič odpravila kot mož in žena.

porocno potovanje v 2019 par peru

1.   Poročno potovanje v 2019: Dajanje nazaj

Po vsem direndaju in pozornosti si bosta morda zaželela sicer zabavnih medenih tednov, ki pa bodo osredotočeni na nekaj velikega, na nek namen. Pojdita v popolnoma novo okolje z novo, nepoznano kulturo – tako se bosta vrnila domov vedoč, da sta se ne le imela prelepo, temveč tudi naredila nekaj dobrega.

Kje? Gostje v hotelu Sol y Luna v Peruju ne le uživajo v razkošju Svete doline, temveč so tudi priča, kako njihovo gostovanje pozitivno vpliva na življenja domačinov, njihovih otrok in prihodnjih generacij. Celoten profit hotela gre namreč fundaciji, katere cilj je izboljšati kakovost življenja ljudi v regiji.

2.   Poročno potovanje v 2019: Safari

Safari je precej popularen med mladoporočenci, nova verzija pa ne temelji več le na obiskovanju najbolj obiskanih razglednih točk, temveč v razburljivih urnikih združuje avanture, oglede divjine, dejavnosti ohranjana kulture in romantiko v enem.

Kje? Pojdita na treking ali se s kajaki spustita vzdolž preliva Selinda v Bocvani, kjer lahko v grmovju mimogrede opazita še kakšnega bivola ali slona. Čez čudovito pokrajino lahko poletita tudi s helikopterjem. Nato pa obiščita Cape Town v Južni Afriki in se nagradita z dobro hrano in zasluženim kozarcem vina.

porocno potovanje v 2019 safari par vesel

3.   Poročno potovanje v 2019: Nazaj k naravi

Pobeg na drevesno hiško združuje zavedanje naravnih holističnih zdravilnih lastnosti in družbene naraščajoče potrebe po umirjenosti in tišini.

Kje? Apartma za mladoporočence Canopy, ki se nahaja globoko v deževnem gozdu Kostarike, je odlično tropsko skrivališče, če iščeta razkošje in zasebnost. Občudujeta lahko 9-metrske slapove, poleg apartmaja, ki je dostopen le preko zasebnega visečega mostu, pa je tudi bazen.

4.   Poročno potovanje v 2019: Potovanje z vlakom

Romantično in luksuzno potovanji se vrača! Naj bo vožnja po podeželju, ogledovanje Unescove svetovne dediščine ali potovanje z gorskimi železnicami, prav za vsak okus obstaja pravi vagon.

Kje? Z vlaka TranzAlpine si med Christchurchom in Greymouthom oglejta osupljive novozelandske reke in gore ali med potjo z vlakom odkrijta džungle in plantaže prelepe Šrilanke.

porocno potovanje v 2019 par vlak

5.   Poročno potovanje v 2019:  »Pop up« bivališča

Obstajajo »pop up« bari, pisarne in trgovine – in zdaj tudi medeni tedni. Preprosto izbereta želeno destinacijo in bivališče, ki je v obliki elegantnega, najsodobnejšega šotora z vsem potrebnim udobjem.

Kje? Od solin v Boliviji do Tajske džungle – ekipa bo pripravila vajino bivališče in vama z njim sledila tudi, če si bosta želela ogledati več različnih destinacij.

6.   Poročno potovanje v 2019: Tradicija s preobratom

Čeprav so v letu 2019 še vedno popularne tudi klasične obalne destinacije s prelepimi plažami, poskusita to združiti z nečim novim in vznemirljivim. Z lenarjenjem na plaži je v kombinaciji z očarljivimi znamenitostmi bosta spoznala dvakrat več kulture in dvakrat bolj uživala.

Kje? Obisk pokrajin, muzejev in samostanov v Etiopiji skombinirajta s snorklanjem, sproščanjem in kulinaričnim uživanjem na Sejšelih ali zmešajta antični čar in veličastno arhitekturo Irana in romantični pobeg v Oman.

porocno potovanje v 2019 oman ladjica

7.   Poročno potovanje v 2019: Nazaj k osnovam

Minimalizem je popularen že nekaj časa in zdaj je pravi trenutek, da tudi vidva sprejmeta mantro »manj je več«. Po stresu, ki je na žalost del poroke, si privoščita preproste užitke.

Kje? V nomadskih hišicah v puščavi Gobi, ki so opremljene v ljubkem tradicionalnem stilu. V vsaki je najti udobno posteljo, kopalnico, klimo in grelnike. Če sta med bolj radovednimi in pustolovskimi pari, pa lahko bivalne prostore za kakšno noč tudi zamenjata in jo preživita z avtentičnim nomadskim plemenom.

8.   Poročno potovanje v 2019: Pustolovščina za dva

Če si želita nenavadnih medenih tednov, o katerih bodo vsi radi poslušali, razmišljajta o destinacijah z veliko raznolikostjo. Dobila bosta resnično unikatne izkušnje in se domov vrnila s spomini, ki bodo trajali večno.

Kje? Sredi sušnih rdečih pokrajin Čila in v Beli puščavi. V puščavi Atacama se preizkusita v fotografiji in pohodništvu in se nastanita v luksuznem hotelu Awasi, ki spada pod hotelsko verigo Relais & Chateaux in kjer je v sobo vključen tudi privaten turistični vodič. Nato si privoščita še križarjenje po Antarktiki, in sicer čez prehod Drake do Južnih Šetlandskih otokov. Zaključita pa lahko z opazovanjem pingvinov, kitov in tjulnjev na Antarktičnem polotoku.

porocno potovanje v 2019 opazovanje kitov

9.   Poročno potovanje v 2019: Potep z avtomobilom

Odkrijta streho avtomobila, povečajta jakost radija in okusita svobodo, ko se peljeta po vijugastih cestah, obalnih poteh in ljubkih vasicah. Brez vpadljivosti in pretiravanja – potep z avtom je preprost, v vajinem tempu in v stilu preteklosti.

Kje? Z Alfa Romeom po italijanskem Amalfiju, seveda! Občudujta panoramske poglede na ocean, sem pa tja se ustavita in imejta piknik, vajin novi dom za nekaj dni pa lahko postane Belmond Hotel Carus, ki se nahaja na najvišji točki mesta Ravello. V zgradbi, ki je bila v preteklosti palača in je iz davnega leta 1800, romantika kar pronica, zato verjamemo, da bo bivanje v njej dodalo prefinjeno noto tudi vajinemu poročnemu potovanju.

10.  Poročno potovanje v 2019: Klasični oddih na plaži

Morda se zdi oddih na plaži malce retro, a gre za klasiko, ki ne more iti iz mode. In ni čudno – po naporni organizaciji vajinega najlepšega dne bo preprost oddih, kjer ne potrebujeta misliti na prav nič, preprosto božanski.

Kje? Maldivi so odlična izbira, predvsem otok Como Cocoa. Luksuz hoje z bosimi nogami po nedotaknjenem pesku, snorklanje in potapljanje dajejo ene izmed najboljših občutkov na svetu. Izklopita internetno povezavo in uživajta v čudoviti naravi.

Kakšne medene tedne so si zamislili kraljevi pari si lahko prebereš tu!

via GIPHY