Deli z drugimi

Poročno darilo: 11 unikatnih idej za pare, ki imajo že vse

Ste siti običajnih daril kot so kozarci za vino, prti in družabne igre? Večina parov ima tako ali tako že vse, kar potrebujejo! Poročno darilo je pa že tako naporno opravilo za svate. Kaj šele ko ti primanjkuje idej, saj ima par vse.

Ali sta tvoja prijatelja eden takih parov? Lahko da sta bogata, lahko imata svojevrsten okus ali pa sta skupaj že dolgo in sta zbrala že vse – takšnemu paru nek kuhinjski pripomoček kot darilo ne bo preveč koristil.

Kadar neko običajno darilo ni dovolj, smo zate predstavili nekaj unikatnih daril, zaradi katerih si te bo par zapomnil kot nekoga, ki vajino zvezo vidi kot posebno.

porocna darila roze darilo
Poročno darilo in rožice

Poročno darilo, ki je osebno

Tisti, ki imajo vse, verjetno že imajo spodaj naštete predmete (ne verjetno, kar zagotovo), ampak – ali so narejeni prav zanje?

Darila, v katera so vgravirane inicialke mladoporočencev so bolj osebna in unikatna (če si nevesta ne bo zamenjala priimka, strokovnjaki priporočajo graviranje inicialk obeh priimkov. Še bolj zanimivo izgleda, če je ena črka tiskana, druga pa pisana).

Za takšno darilo si je potrebno vzeti čas, razen če si pripravljena črke vgravirati sama. Če imaš še nekaj časa in še čakaš na inspiracijo za dobro darilo, pa poskusi z naslednjimi darili.

Osebno graviran kuhinjski pribor

Včasih je bil običaj, da so se inicialke gravirale v jedilni pribor. Danes pa je to že malo preveč staromodno, zato je bolje, če so z inicialkami gravirani drugi kosi priborov, ki so bolj eksotični, kot na primer pribor za izdelavo koktejlov, ki bo uporabljen ob posebnih priložnostih.

Osebni portret

Ne glede na to na kakšen način prikažeš podobo mladoporočencev, bo zanju unikatno darilo, ki se ga bosta razveselila. Portret je lahko velik, ki se ga izobesi na steni, ali pa majhen, ki lahko služi za dekoracijo kakšnega predmeta. Portrete izdelajo umetniki, ki jih delajo po fotografijah, zato je vse, kar moraš narediti, to, da na Facebooku najdeš kakšno njuno fotografijo, oddaš naročilo – in na poroki navdušiš z rezultatom.

porocna darila gravirana skatla
Gravirana škatljica

Inicialke na lesu

Lahko so na plošči za rezanje, na cvetličnem lončku, podstavku za pijačo ali karkoli drugega – idej je mnogo. V takšne predmete lahko daš vgravirati njune inicialke in datum poročnega dne.

Ljubo doma, kdor ga ima

Če imata mladoporočenca že vse, kar potrebujeta, je to lahko tudi prednost. Na podlagi stvari, ki jih že imata, lahko ugotoviš, kakšen okus imata, in vidiš, da sta si že ustvarila dom, ki jima ustreza. Tako lahko dobiš več inspiracije za darilo, ki bo še bolj poudarilo unikatnost njunega doma, v katerem očitno zelo uživata.

Osebna umetnina

Razišči, če je v okolici kakšen umetnik z lastnim, originalnim stilom in poglej, če prodaja kakšno umetnino, ki bi polepšala dom mladoporočencev. Če sta ljubitelja filmov, mogoče poseben filmski poster, če imata rada knjige, kakšno umetnino s knjižnimi junaki, portret živali, idej pa je še mnogo!

porocna darila slikanje umetnina
Slikanje poročnega darila

Boljši kuhinjski pribor

Seveda mladoporočenca verjetno že imata glavne kuhinjske pripomočke, verjetno pa nimata nečesa posebnega, kot na primer zbirke ponev iz različnih materialov (baker, lošč, nerjaveče jeklo), ki jih lahko uporabita za posebne priložnosti – ponev, ki bo ustrezala kulturi jedi, bo poskrbela za še večji užitek pri jedi.

Praznični predmeti

Kakorkoli že čutiš glede praznikov in praznične nakupovalne mrzlice, verjetno se vsi strinjamo da je na to dobro misliti že prej. Tudi izbire je vedno več, zato boš zlahka našla nekaj prazničnega, kar bo mladoporočencema všeč in bosta z veseljem uporabila pri naslednjem praznovanju božiča, ali pa drugih praznikov kot je na primer velika noč.

Osebni pladnji

Resno. Nihče nima dovolj lepih pladnjev. Kupiš jim lahko lep pladenj, ki bo enostaven za pranje in uporabo, lahko pa tudi unikatnega, ročno izdelanega, če par zelo ceni umetnost.

porocna darila darilo za dojencka
Darilo za novorojenčka

Osebna otroška oprema

Tako darilo je lahko zelo občutljivo, zato ga kupi samo, če par zelo dobro poznaš in veš, da načrtujeta imeti otroke. Kupiš lahko odejo za dojenčka ali plišasto žival, kar bo uporabno tudi, če ne bosta takoj imela otrok.

Tehnologija

Izbira je velika – od visokokakovostnih zvočnikov do termostata. Taka ali drugačna praktična »igrača« bo mladoporočencema naredila dom bolj prijeten in udoben.

porocno darilo gost z darilom
Gost in poročno darilo

Unikatna in doma izdelana poročna darila

Noben industrijski izdelek se ne more primerjati z doma izdelanim!

Dišave za v predale. Staromodno a še vedno prisrčno, hitro in ročno izdelano darilo, ki zagotovi vse kriterije za unikatno darilo s posebnim pomenom. Ugotovi, katere vonjave imata mladoporočenca najraje, nato pa izberi posušena dišeča zelišča (ali fin pesek , v katerega vmešaš dišeča olja) in s tem napolni vrečke iz blaga, ki jih nato zapreš s posebnimi sponkami za blago, ali pa jih zašiješ, ob čemer lahko všiješ tudi kakšen zanimiv vzorec, ki bo naredil darilo še bolj unikatno (prednost takega darila je to, da verjetno nikjer drugje ne bosta našla posebne vrečke, pa tudi vonjave verjetno ne bojo naravne).

Unikatne oznake za potovalke

Verjetno že imata svoje potovalke (če pa jih še nimata, pa so gotovo že na poti do njiju), ampak nimata pa unikatnih oznak, da so njune, da jih s toplim srcem spet zagledata na prevzemu prtljage. Oglej si ideje na internetu, kjer je veliko projektov s šivanjem, barvanjem in žigosanjem v usnje. Oznake lahko uporabita že takoj, za medene tedne!

Darilo, zavito v zemljevid. Poišči kakšen star zemljevid domačega mesta mladoporočencev in ga uporabi za izdelavo darila – ali pa kakšno preprosto darilo kar zavij vanj. Zemljevid lahko tudi uokviriš in ga okrasiš, da bo postal unikaten sobni okras!

porocno darilo darilo polno disav
Vrtnice in poročno darilo

Na hitro, a s srcem

Potrošna roba navadno ni poročno darilo, ampak bodimo realni: ali bosta mladoporočenca (ki, kot vemo, imata že vse), bolj navdušena nad novimi skodelicami za čaj, ne vedoč, kam jih dati, ali nad lepo zapakiranim čajem njunih najljubših okusov? Ali bosta bolj navdušena nad novo skledo za solato ali nad košaro najljubših starinskih sladkarij?

Kadar ti zmanjkuje časa, so takšna enostavna darila najboljša. Veš, kaj je mladoporočencema najbolj všeč in s takšnim darilom boš poskrbela za lepe trenutke, ki jih bosta skupaj preživela.

Napolni njun minibar

Košara z najboljšimi alkoholnimi pijačami. To je to. Nekaj buteljk vina, domače žganje od njunega najljubšega proizvajalca ali nekaj najbolj popularnih pijač. Ko bosta potrebovala malo počitka po poroki, jima boš s tem pomagala.

Domače orodje

Verjetno imata že vse orodje, ki ga potrebujeta, a to se sčasoma obrabi in porazgubi. Čopiče je treba zamenjati in pravega izvijača ni nikjer, ko ga potrebuješ. Kovček s kvalitetnim orodjem, po možnosti graviran z njunima inicialkama, jima bo lepo koristil pri njunih nadaljnjih projektih.

Mesečna naročnina

Dandanes se lahko mesečno naročiš na praktično vse. Knjige, vino, oblačila, hrano, pripomočke za hišne ljubljenčke in drugo. Pomisli, kaj mladoporočenca najraje počneta in poskrbi, da bosta nekaj od tega počela vsaj enkrat na mesec!

porocna darila skatla vina
Škatla vina za mladoporočenca

Podari zanimivo izkušnjo

Imata res že vse? No, še vedno imamo nekaj adutov v rokavu. Namesto predmeta jima lahko podariš zanimivo izkušnjo, na katero bosta imela lep spomin, in ravno to je lahko najboljše poročno darilo.

Posebni dogodek

Za mladoporočenca organiziraj dogodek, ki jima bo ostal v lepem spominu. Nekaj preprostega, kot je popolna večerja, letalska karta ali darilni bon za popolni dan z razvajanjem v toplicah. Darilo lahko začiniš z lepo čestitko.

via GIPHY

Prenočitev

Če živiš v mestu ki je mladoporočencema všeč, ali blizu kakšne znamenitosti, ki si jo želita ogledati, jima za nekaj noči ponudi prenočitev, skupaj z dobrim zajtrkom in večerjo pred in po dnevnih izletih.

Donacija v dobrodelne namene

Ali sta mladoporočenca človekoljuba? Najdeš lahko organizacijo, ki bo tvoj denar porabila za dobre namene. Za donacije boš dobila pismo z zahvalo ali kakšno majhno darilo. Tako se bosta tvoja prijatelja razveselila, da sta z donacijo Zdravnikom brez meja omogočila cepljenje 50 otrokom.

Moraš pa biti pri tem previdna, da prijatelja res podpirata ustanovo, ki ji doniraš, in ne tiste, ki se zdi pomembna tebi! Nikoli ne sklepaj po sebi glede tega, kakšna politična in druga stališča imata mladoporočenca, saj lahko donacija namesto kot darilo izpade kot prepričevanje ali propagiranje.

porocno darilo zavite knjige
Knjige kot poročno darilo

Knjige

A ne katerekoli! Če imata mladoporočenca skupni interes, na primer kuhanje, ali imata rada posebne vrste jedi, jima kupi ilustrirano knjigo, ki jo bosta z užitkom prebrala in ki ju bo naučila skuhati popolne jedi. Na tak način boš pokazala, da ju dobro poznaš in veš, kaj jima je všeč, ob hrani pa bosta tvoje darilo tudi okusila.

Ali imaš tudi ti kakšno unikatno idejo za poročno darilo za tiste, ki ničesar ne potrebujejo? Sporoči nam svoje ideje! Tu smo nabrali še nekaj idej za poročno darilo za ženina!