Deli z drugimi

Kdaj med poročnim sprejemom je čas za rezanje poročne torte?

nevesta zenin poroka sreca porocena

Medtem ko je izbira vašega poročnega menija lahko težka odločitev, o sladici ni dvoma: poročna torta! In kako ne bi imeli radi poročne torte, ki služi kot desert in dekor hkrati – je ena izmed redkih stvari, ki se jih nevesta spomni pojesti na svojem poročnem sprejmu. Ampak, če bo ta prvi ugriz postal ena izmed prvih stvari, ki ste jo pojedli v nekaj urah, je vprašanje sledeče: kdaj zarezati v poročno torto? Rezanje poročne torte predstavlja prelomnico samega sprejema, zato jo je pomembno dobro načrtovati.

Pred prvim plesom

Tradicionalno se v poročno torto zareže, ko je večerja končana in preden se nevesta in ženin odpravita na plesišče za svoj prvi ples. To je odličen način za poziv, da se bo zabava začela in tudi kot obvestilo starejšim gostom, da lahko brez problema odidejo domov, če ne nameravajo ostati do konca sprejema.

Seveda ta čas ni striktno določen. Če boste imeli na vašem sprejemu manjše časovne razmake med sedenjem za mizo, hranjenjem in zabavo na plesišču, lahko v torto zarežete tudi kot uvod v katerikoli plesni set.

torta rezanje porocne torte sprejem

Po prvem plesu

Morda boste želeli odplesati, potem pa takoj do mize, kjer je torta. Čim prej zarežete vanjo, prej jo bo gostinsko osebje lahko razrezalo in razdelilo med sedeče goste, še preden poplavijo plesišče. Kot dodatni bonus to pomeni, da bo vaš fotograf uspel ujeti trenutek, ne da bi mu vam bilo treba plačati še dodatno uro. Tako bo njegovo delo na poroki bolj strateško razporejeno.

Rezanje poročne torte deluje kot prelomnica sprejema

Rezanje poročne torte poda neizrečeni signal gostom: sedaj je sprejemljivo oditi, brez da bi imeli pomisleke, ali so koga užalili. V starih časih je bila torta razrezana na samem koncu sprejema in za nekatere goste je bil to čarobni trenutek, ki je pomenil, da lahko zapustijo poroko, saj bi se sicer razpletla dolgo v noč. Danes se iz vljudnosti (zlasti do starejših gostov) torta razreže med sprejemom, tako da lahko gostje odidejo, ko so pripravljeni. Torta je po navadi razrezana po večerji, kar predstavlja še dodaten plus. Namreč, če torto razrežete preden je ples v polnem teku, ta vmesni dogodek ne razbije energije na plesišču.

porocna dvorana polnoc ples

Ne glede na to, kdaj se odločite postreči poročno torto smo prepričani, da bodo vsi gosti z veseljem počakali na ta dogodek. Poročne torte so po večini prava paša za oči, kar zagotovo pritegne prav vsakega povabljenega. Če še nisi odločena, kako bo izgledala tvoja poročna torta, smo zate pripravili nekaj sanjskih idej!