Deli z drugimi

Poročni protokol in njegovi najbolj romantični trenutki

poroka porocni protokol zenin nevesta

Ne glede na to, kako naporen in kaotičen se ti bo zdel tvoj poročni dan, še vedno bo zagotovo poln romantike. Navsezadnje gre za poroko! A kateri del poroke je najbolj pretresljivo romantičen? Tu je izbor naših najljubših trenutkov, ki jih vsebuje vsak poročni protokol.

via GIPHY

Poročni protokol: Veliko razkritje

Naj bo to prvi pogled pred poroko ali pogled čez ramo, ko bo nevesta šele stopala do oltarja. Ne glede na to, kakšen je vajin poročni protokol,  je prvi trenutek, ko se vidita na svoj poročni dan, čaroben. Ta mešanica živcev, občudovanja in ljubezni je zelo intimen in romantičen trenutek med nevesto in ženinom.

Oddajanje neveste (ali ženina)

Najbolj romantični trenutki na vsaki poroki se seveda zgodijo med parom, a tudi trenutek, ko pospremijo starši mladoporočenca pred oltar, je zelo poln čustev. Takoj po tem posebnem trenutku poročni protokol pripelje do naslednjega romantičnega trenutka med parom: ko nevesta in ženin končno prvič na poročni dan skleneta roki.

Izmenjava zaobljub

Najbolj ključen dogodek za poročni protokol so poročne zaobljube. Tradicionalne, napisane na prtiček ali celo na podplate čevljev. Ko si obljubita večno zvestobo – v dobrem in slabem, te besede izražajo največ čustev, ki jih je mogoče ubesediti. Pomen teh besed je tako zelo velik, da predstavlja samo bistvo romantike.

poroka porocni protokol nevesta mama

Prvi ples

Lahko, da sta ti in tvoj dragi takšen par, ki se bo prvič skupaj zavrtel na klasičen hit ali pa bosta navdušila z živahno naučeno koreografijo – v vsakem primeru boš preplavljena s čustvi. Zakaj? Saj se bosta s partnerjem prvič skupaj zavrtela kot mož in žena. Prvi ples mladoporočencev je topel, navdušujoč, romantičen trenutek. Nič ni lepšega kot opazovati par, ki se zabava ob naučeni koreografiji ali zaljubljeno pozibava v ljubečem objemu.

Ko starši pokažejo svojo ljubezen

Na porokah se slavi ljubezen – tudi ljubezen vajinih staršev. Ko starši ženina in neveste plešejo, se držijo za roke med obredom ali točijo solze sreče, nas opomnijo na eno malenkost. Da je ljubezen, ki so ji priča med svojim otrokom in njenim partnerjem oz. njegovo partnerko tudi spomin na njihovo lastno poroko. Njihova modrost in zgled ljubečega in srečnega zakona, ki so ga prenesli na svoje otroke je najlepše darilo in zelo romantičen prizor.

Odhod

Poroke je lahko konec, a odhod s poročnega prizorišča na tak ali drugačen način je vse prej kot grenko-sladek. To je lahko neizmerno romantičen trenutek, saj se ženin in nevesta odpravita izpolnjevati obljube, ki sta jih sprejela tisti dan. Ko z roko v roki zapustita svate, sta pripravljena na vse izzive skupnega življenja – zelo simboličen in lep trenutek!