Deli z drugimi

Poročni prevoz: Vse kar moraš vedeti!

porocni prevoz zenin nevesta

Potrebno je nekaj znanja, da svojo poroko organiziraš pravočasno in da so poročni gostje zadovoljni. Še posebno zadovoljni pa bodo, če bodo svatje imeli organiziran poročni prevoz. Zato poskrbi za svoje svate tako, da bodo tudi oni uživali v vajinem poročnem dnevu brez skrbi.

Okusna hrana, ganljivo nazdravljanje in energična plesna glasba so osnove poročne zabave, vendar je najprej potrebno sploh priti na poroko – če se le da, pravočasno. Zamujanje na poroko je lahko zelo neprijetna stvar, saj ti lahko pokvari celotno organizacijo, te naredi živčno, goste pa nejevoljne. Da bodo vsi prišli pravočasno, poskrbi za poročni prevoz svojih gostov.

porocni prevoz ravnokar porocena

1. Rezerviraj avtomobile za poročni prevoz pravočasno

Najboljše je rezervirati poročne avtomobile že veliko prej, približno pol leta pred poroko (ko imaš seveda že izbran datum poroke, lokacijo in število gostov). Če se poročiš v aprilu, maju ali juniju, ko so maturantski plesi, je lahko najem prestižnih avtomobilov še večja težava, saj jih najemajo tudi maturanti za svoje zabave. V tem primeru je bolje rezervirati avtomobile še prej, okoli 9 mesecev pred poroko.

2. Izbire ne omeji le na limuzino

Navadno poročni pari za poroko najamejo limuzino, a če ta ne ustreza tvojemu stilu, razmišljaj o drugačnih avtomobilih. Bodi kreativna in izberi vozilo, ki bo tvoji poroki najbolj ustrezalo. Za prestižne okuse bo najprimernejši prestižen avto kot je Rolls-Royce, za poroko v podeželskem okolju ali stilu pa je primerna tudi kočija s konjem. Za preproste ljubitelje zabav je lahko zanimiva izbira tudi avtobus ali komplet koles.

porocni prevoz limuzina nevesta

3. Ponudi poročni prevoz svojim gostom

Čeprav naj bi poročni gostje za svoj pravočasen prihod poskrbeli sami, jim lahko narediš uslugo in za njihov prevoz poskrbiš sama. Če prihajajo iz drugih krajev kot ti in se ne bodo vozili s tabo, ponje pošlji drugo vozilo, ki jih bo pripeljalo na poroko. Ko je poroke konec, verjetno pozno ponoči, vidva pa bosta odšla svojo pot, pa lahko gostje namesto nočne vožnje domov prespijo v bližnjem hotelu.

4. Ne pusti, da bi se gostje izgubili

Če imaš veliko gostov, ki prihajajo iz oddaljenih krajev in mesta, v katerem se boš poročila, ne poznajo dobro, se lahko med prihodom na poroko izgubijo. Da to preprečiš, jim lahko zagotoviš prevoz od hotela do kraja poroke. Če je gostov veliko, je primeren navaden avtobus, če pa želiš tudi zanje še bolj udobno vožnjo, pa lahko najameš tudi dvonadstropno avtobus, v katerem bodo ob vožnji lahko uživali v pogledu na mesto.

porocni prevoz limuzina zenin nevesta

5. Poročni prevoz rezerviraj osebno

Si že kdaj rezervirala vozilo preko telefona ali elektronske pošte, nato pa bila razočarana, ko je prišel voznik? Naj se na poročnem dnevu to ne zgodi. Najboljše je, da avtomobil rezerviraš osebno, da si ga boš lahko med rezervacijo tudi dobro ogledala. S tem se boš prepričala, da je vozilo zate idealno in se izognila neprijetnim presenečenjem.

6. Vsak poročni prevoz naj ima nekaj minut dodatnega časa

Nič ni hujšega kot če ti popolno organiziran dan pokvari gneča na cesti. Da to preprečiš, vsak prevoz organiziraj z dodatnim časom, od 20 do 30 minut, da bodo prav vsi prišli pravočasno. Poleg gneče upoštevaj tudi, da tudi gostje potrebujejo dalje časa, če se prevažajo z več avtomobili. Če želiš biti zares prepričana, da bo šlo vse kot po maslu, lahko pot preizkusiš ob istem času in dnevu v tednu, kot bo tvoja poroka, in vidiš, koliko časa porabiš za pot. Prepričaj se tudi, da na poročni dan ne bo kakšnih posebnih dogodkov, zaradi katerih je na cestah še večja gneča ali so ceste celo zaprte, ki lahko zelo podaljšajo čas vožnje.

porocni prevoz zenin nevesta kocija

7. Načrtuj plačilo za čakalne ure

Večina najetih vozil računa na uro in ima minimalno postavko, navadno tri ure. Zelo verjetno boš avto potrebovala cel dan, a v vsakem primeru izračunaj, koliko časa boš avto potrebovala, od začetka poroke do konca poročne pogostitve, da boš lahko ocenila, koliko te bo poročni prevoz stal in ali se splača plačati tudi ure, ko bo šofer čakal.

8. Bodi natančna

Poročni prevoz naj bo luksuzen, unikaten, in prilagojen tvojim željam. Navadno izposojevalnice avtomobilov ustrezajo željam kot je tvoj najljubši šampanjec pri roki, posebni priključki za tvoj predvajalnik glasbe, posebna obleka šoferja in druge. Ko rezerviraš avtomobil, povprašaj tudi o teh posebnostih.

via GIPHY

9. Povprašaj o okrasitvi avtomobila

Veliko izposojevalnic avtomobilov ima zadržke do okrasitve avtomobila, ker nekateri okraski lahko poškodujejo lak avtomobila, ali pa ovirajo vožnjo in niso v skladu s cestnimi predpisi. Preden se navdušiš nad popolnim poročnim vozilom, v izposojevalnici avtomobilov vprašaj, kaj smeš dodati na vozilo in česa in se s tem izogneš nevšečnostim. Skupaj boste prišli do kompromisa in zadovoljni vsi. Če pa si zares želiš nekaj posebnega, kar ti z izposojenim vozilom ne bi dovolili početi, pa je bolje, da za poročni prevoz poskrbiš kar s svojim avtom.

10. Izberi glasbo za v avtomobil

Ni treba, da se voziš v tišini – prav med vožnjo je pravi čas, da se spraviš v dobro voljo. Za med vožnjo izberi nekaj najljubših skladb za različne dogodke kot so sprehod do oltarja, odhod na poročno gostijo in na koncu odhod domov. Če se bodo s tabo vozili tudi gostje, lahko pripraviš glasbo tudi za njih, ali pa ti bodo to izbrali kar oni.

porocna okrasitev avtomobila medvedka

Kako okrasiti avtomobil za odhod s poroke?

Vsi smo videli v filmih napis »just married« na zadnjem delu avtomobila in pločevinke, privezane za zadnji odbijač. Ampak obstajajo še boljše ideje, kako bo vajin odhod s poroke bolj unikaten. V Grčiji imajo mladoporočenci velik napis »Opa!«, nekateri okrasijo avtomobile z okrasnimi rastlinami, obstaja pa še mnogo drugih načinov. Tu je nekaj namigov, ki ti bodo olajšali okraševanje avtomobila.

Kdaj okrasiti avtomobil?

Vsaka poroka je drugačna, zato se je najbolj primerno dogovoriti z načrtovalcem poroke ali koordinatorjem (oziroma kdorkoli je že zadolžen za to, da poroka poteka brezhibno), na kakšen način se bosta poslovila od gostov. Najbolje se je dogovoriti čim prej, če pa je ideja spontana, pa se o tem dogovori ob primernem trenutku pred poroko. Bolj pomembno od tega je to, da je avtomobil pripravljen vnaprej.

porocna okrasitev avtomobila staromodnik

Kako boš avtomobil okrasila?

Pomembno je vedeti, s katerim avtom bosta odšla. Če je to najeta limuzina, je pametno vprašati, kaj vse lahko z njo počneš, da ne boš zapravila celega premoženja za čiščenje.

Če je avto vajin ali od poročnega gosta, se lahko malo bolje pozabavaš z njim, a pazi, da boš uporabljala materiale, ki avta ne bojo poškodovali. Za vsako ceno se izogibaj raznih barvnih sprejev, smetane (sladkor lahko poškoduje lak in uniči barvo) in izolirnih ali zaščitnih lepilnih trakov. Zapomni si tudi, da pločevinke ob drgnjenju ob asfalt naredijo iskre, zato so lahko zelo nevarne (ponekod po svetu so tudi prepovedane).

S čim okrasiti avtomobil?

Na avto lahko brez strahu pišeš in rišeš z milom, brivsko peno ali z belim loščilom za čevlje. Namesto pločevink lahko na zadnji odbijač privežeš plastenke (ob katerih ne bo isker) ali trakove. Trakove lahko z navadnim lepilnim trakom nalepiš tudi na antene ali druge dele avta, a naj te ne preseneti, če kakšen odleti stran že takoj, ko se avto premakne. Še en pomemben nasvet: ne zakrij registrske tablice. Žalostno bi bilo, da bi vaju ob popolnem dogodku za na Instagram zaradi take stvari ustavila policija.

Zakaj okrasiti avtomobil?

Če si že kdaj videla kolono okrašenih poročnih vozil, veš, kakšno pozornost lahko vzbudi: ljudje hupajo, vpijejo in čestitajo mladoporočencema ali jim mahajo s pločnikov. Je zabaven način, kako vsem pokazati vajino srečo ob prihodu ali odhodu s poročne zabave!

Poišči ponudnike poročnega prevoza tukaj.