Deli z drugimi

Poročni ponudnik je zatajil. Kdaj zahtevati povračilo denarja?

nevesta-zenin-porocena-racuni-denar-nezadovoljna

Pogodbe, računi, naročilnice in urniki dostave obstajajo zato, da vidva in izbrani poročni ponudnik lažje dosežeta dogovor in da imata zagotovilo, da bosta od njih prejela vse, kar pričakujeta. V večini primerov so ponudniki dosledni, a vseeno obstaja verjetnost, da se kaj zalomi. Nista dobila vsega, za kar sta plačala? Pripravili smo nekaj nasvetov s pomočjo katerih se bosta lažje pogodila o povračilu denarja.

Upravičenost do povračila denarja

Ko ponudniku plačata za njegovo storitev, od njega pričakujeta, da bo vse opravil v skladu z dogovorom. Kaj pa, če lestenci, ki sta si jih izposodila, sploh niso delovali, ali če so iz cvetličarne dostavili samo polovico naročenih šopkov? Če razlog za nezadovoljstvo nista samo vajini osebni mnenji, ampak kršitev dogovora s strani poročnega ponudnika, je vajina zahteva po povračilu denarja povsem upravičena.

porocni ponudnik nacrtovanje nevesta zenin

Preberita dogovor o sodelovanju

Če sta bila s poroko razočarana, vaju zagotovo zanima, kaj lahko naredita. Najprej poglejta, kaj točno piše v pogodbi in preverita, če sta jo podpisala tako vidva kot poročni ponudnik. Največ možnosti za povračilo imata, če je ponudnik storitve prekršil pogodbo.

Na primer, če sta naročila 12 namiznih aranžmajev, a sta jih dobila samo 10, lahko od cvetličarja zahtevata povračilo denarja za dva nedostavljena aranžmaja. Zato je zelo pomembno, da zahtevata pisno pogodbo. Če se bosta s ponudnikom samo ustno dogovorila, bo storitev pozneje veliko težje reklamirati.

nevesta iskanje resitve porocna pogodba porocni ponudnik

Poročni ponudnik ni izpolnil pričakovanj

Kaj pa, če sta dobila vse, za kar sta plačala, a vama ni bilo všeč? Nista bila zadovoljna s fotografijami? V tem primeru bosta bolj težko dobila povračilo, razen, če je šlo nekaj resno narobe (recimo, če je poročni fotograf prišel šele po tem, ko se je slovesnost že začela).

Razumeti morata, da na določene stvari (na primer slabo vreme ali pomanjkanje naravne svetlobe) fotograf ne more vplivati. Temne fotografije, ki so nastale, ker je cel dan deževalo, lahko digitalno obdela samo do določene mere. Sprijazniti se morata s tem, da nikakor ne morejo izgledati tako lepo kot tiste, ki bi bile posnete sredi lepega poletnega dne.

poroka-priprava-napoved-dezja-dezniki-oltar

Reagirajta takoj

Če na poročni dan opazita, da je nekaj narobe, to čim prej povejta dotičnemu poročnemu ponudniku ali pa načrtovalki poroke. Če cvetličarju takoj sporočita, da je dostavil kak šopek premalo, ga bo mogoče lahko naredil in še pravočasno prinesel.

Napake pa nikakor ne bo mogel popraviti, če mu zanjo povesta šele po koncu poroke. Ponudniki se bodo potrudili, da bi čim prej popravili ali zamenjali nedelujočo opremo, zato jih opozorita takoj, ko opazita nepravilnost.

Hranita dokazila

Verjetnost, da bosta od ponudnika dobila povračilo denarja je odvisna od tega, za kar sta se s ponudnikom že na začetku dogovorila, ne glede na to ali gre za kršenje pogodbe z njegove strani ali za višjo silo. Ko zahtevata reklamacijo je pomembno, da imata pri roki dokaze o vašem dogovoru in da se vedeta razumno in spoštljivo. Tako boste najhitreje dosegli neko skupno odločitev o tem, kako rešiti nastalo situacijo.

nevesta-srecna-porocena-brez-skrbi

Preberi si katera vprašanja moraš postaviti na ogledu poročne lokaije.