Deli z drugimi

Poročni običaji: Te bo ženin videl v obleki že pred poroko?

porocni obicaji nevesta porocna obleka

Poročni običaji imajo svoje prednosti in slabosti. O tem, da boš našla tisto pravo poročno obleko v družbi najpomembnejših ženskih oseb v tvojem življenju, pa naj bodo to mama, sestre in/ali prijateljice, ni dvoma. Toda ali sme pred obredom poškiliti tudi tvoj bodoči ženin? Če so ti poročni običaji pri srcu, si rada tradicionalna ali nagnjena h vraževerju, bo tvoj odgovor najverjetneje »ne, saj lahko počaka do oltarja!«. A nekaterim parom se zdi, da ima prvi pogled lahko svoj trenutek, ki bodočima mladoporočencema pomiri živce. Lahko gre torej tudi za vajin posebni privatni trenutek in priložnost za nastanek čudovitih fotografij prvega pogleda.

Vraževerje izhaja iz časov, ko se ženini in neveste nismo smeli videti do zadnjega trenutka, da si ni imel časa premisliti (noro, kajne!?). Ta običaj se je sčasoma spremenil v splošno idejo, da prinaša nesrečo, če ženin vidi nevesto na njun poročni dan. Danes se mnogi pari držijo tradicije, ker imajo radi vznemirjenje in pričakovanje trenutka, ko se zagledajo pred oltarjem. Odločita se, kako je najbolj všeč in udobno vama. Poznamo veliko parov, ki se niso odločili iti po tradicionalni poti in so noč pred poroko spali v isti postelji, na poročni dan skupaj zajtrkovali in (kar je še najbolj prikladno) skupaj odšli na fotografiranje pred obredom. Nič ni boljšega od čustvene fotografije prvega pogleda.

Tu so razlogi za in proti temu, da pustiš ženinu, da vidi tvojo poročno obleko še pred poročnim obredom ali se ti celo pomaga odločiti, katera je prava zate. Boš dovolila ženinu, da te vidi že pred poročnim obredom ali boš svoj končni videz v skladu s tradicijo in vraževerjem pred njim skrivala?

porocni obicaji nevesta zenin tancica

Ohrani skrivnost

Pravijo, da prinaša nesrečo že to, da se vidita pred obredom, kaj šele, da te vidi v poročni obleki! Želiš, da je tvoj končni videz presenečenje za vse, vključno z njim, saj boš tako bolj uživala v pomembnem trenutku. Ko boš hodila proti oltarju, bo zelo čustveno. Če pa te bo kot svojo čudovito nevesto, takrat videl prvič, pa bo še desetkrat bolj osupljivo. Rad te ime zaradi tebe, zato veš, da mu boš všeč, ne glede na to, katero obleko boš izbrala.

porocni obicaji metanje riza

Pokaži se mu, naj te poročni običaji ne ustavljajo

Ni potrebno, da se mu v obleki pokažeš že veliko časa pred poroko. To je lahko vajino presenečenje na jutro poročnega dne. Tako bosta bolj pomirjena, zaradi česar bosta lahko bolj polno uživala tudi v ostalih pomembnih trenutkih, ki bodo sledili temu.

Veliko fotografov ponuja možnost slikanja trenutka, ko se prvič zagledata. To lahko dodaš tudi na seznam želenih fotografij, da bo fotograf vedel, da je to en izmed ključnih trenutkov, za katere hočeš, da jih ujame. Na ta način ne prepustiš naključju ali bo njegov pogled ujet na fotografiji.

Če želiš imeti poroko, ki je v skladu s tradicijo, bodo tvoje družice, ravno tako oblečene v belo. To naj bi to zbegalo zle duhove (pa pravijo, da se ravno bele na porokah ne nosi!).

Kako poskrbeti za popoln poročni protokol? Preberi tukaj!

via GIPHY