Deli z drugimi

Popoln poročni nakit 5 nasvetov za izbiro

Poročni nakit lasnica in vlečka

Poročni nakit lahko doda tisto piko na i tvoji poročni opravi. Izbira popolnega poročnega nakita, ki bo dopolnil tvoj poročni videz, bo s pomočjo teh uporabnih nasvetov lažje in enostavnejše. 

Če govorimo o stilu, smo absolutno za kršenje pravil. Vendar pa to ne pomeni, da ne obstajajo preverjena načela, ki ti bodo pomagala izgledati kar najboljše, vključno s poročnim nakitom. Če pri izbiri dodatkov za poročno obleko potrebuješ kakšen namig, beri naprej.

1. Ne pretiravaj s poročnim nakitom

Prvo pravilo izbire poročnega nakita: ne pretiravaj. Mogoče te mika, da bi se okitila z goro nakita, vendar ne smeš dovoliti, da bi tvoj nakit sijal močneje kot ti. Zapomni si, manj je več. Namesto, da bi okrasila vsak del svojega telesa, raje izberi nekaj ključnih kosov.

2. Poročni nakit uskladi z barvo svoje obleke

Se ne moreš odločiti med srebrnim in zlatim poročnim nakitom? Naj ti pri odločitvi pomaga barva tvoje obleke.

Bela obleka: V kombinaciji s tem bleščim odtenkom bo najlepše izgledal platinast ali srebrni poročni nakit.

Obleka v barvi slonovine: Tej kremasti barvi bo najbolj pristajal zlat poročni nakit.

Porocni nakit dodatki porocna priceska

Obleka v barvi šampanjca: Zlat poročni nakit bo lepo dopolnil tople barvne tone te svetlo bež barve. 

Poročno obleko s starinsko noto bo lepo poudarilo oksidirano srebro s kristalčki.

Pudrasto roza obleka: Poizkusi rožnato zlato. Rožnata barva te kovine se bo ujemala z nežno rožnato barvo obleke.

3. Upoštevaj vratni izrez svoje obleke

Izrez obleke bo pomagal uokviriti tvoj obraz, še posebej če boš izbrala pravšnji poročni nakit.

porocni nakit verizica izbira

Če ima tvoja obleka srčast izrez ali pa je brez naramnic: Da bi ustvarila učinek višine in vse poglede usmerila k svojemu nasmehu, izberi kratko ogrlico ali pa ogrlico, ki se prilega vratu. Ta stil se vrača v modo in v kombinaciji s tem izrezom izgleda brezčasno.

Lahko pa tudi izpustiš ogrlico in se namesto nje odločiš za vpadljive viseče uhane. Lase umakni z obraza in vanje vstavi nekaj svežih cvetlic, pernato sponko za lase v stilu 20ih let ali kakšen drug preprost okrasek. Ker je pri tem tipu izreza osrednja točka pozornosti dekolte, ga okrasi z nakitom, ki bo izstopal. Za uravnotežen videz lahko dodaš še koktajl prstan ali pa obročasto oziroma nežno zapestnico.

Če ima tvoja obleka izrez v obliki črke V: Ta izrez je kot nalašč za okrasitev z ogrlicami. Izberi takšno, ki se prilega vratu ali pa ogrlico z obeskom. Če gre za nežni ogrlici, lahko nosiš tudi obe hkrati. Zraven se podajo uhani, ki so lahko majhni ali viseči, odvisno od tvoje pričeske.

Če ima tvoja obleka naramnico, ki gre okrog vratu (halter izrez): Osredotoči se na svojo pričesko in jo okrasi z sponkami, glavničkom ali lasnico. Ti okraski so lahko elegantni, cvetlični ali pa imajo kristalčke, odvisno od želenega izgleda. Bi rada izgledala retro? Poizkusi čudovito kratko tančico v stilu birdcage. Zraven lahko nosiš še zapestnico ali koktajl prstan.

4. Naj te izbira poročnega nakita ne prestraši

Če se ti zdi izbira poročnega nakita bolj zapletena kot izbira obleke, se pri iskanju osredotoči na en sam kos. Najdi takšnega, ki ga boš oboževala in v katerega si pripravljena vložiti denar.

Se še vedno ne moreš odločiti? Preprosti biserni ali diamantni uhani so večna klasika, a ne kupi jih v setu z ogrlico. Seti poročnega nakita so bili včasih popularni, vendar se sodobne neveste izogibajo pretirano ujemajočemu nakitu.

porocni nakit verizica srce izbrani kos

5. Bodi to, kar si

Najpomembnejša stvar pri izbiri popolnega poročnega nakita je, da ta izraža tvojo osebnost. Če ne maraš nositi velikih, visečih uhanov, izberi raje majhne. So ti všeč lariat ogrlice? Nadeni si jo! Če boš zadovoljna z vsemi svojimi dodatki, se boš počutila samozavestno, to pa je najboljši dodatek izmed vseh.

Še nimaš obleke? Nujno si poglej zapovedi za izbiro popolne poročne obleke.