Deli z drugimi

11 idej, kako uporabiti poročni monogram

porocni monogram pero crnilo

Tvoj poročni dan je dan, ki pooseblja tebe, od pisanja lastnih poročnih zaobljub do popolnega jedilnika. In če bo že hrana, pijača, glasba in sam obred po tvojem okusu, je prav, da je poroka po tvoje tudi okrašena. Da je poroka tvoja, pa boš najbolje pokazala, če uporabiš poročni monogram!

Poročni monogram lahko narediš na različne načine. Moderni načini so večinoma minimalistični, zato so monogrami čim manjši in večinoma vsebujejo prvi črki vajinih imen (na primer A + C), ne pa tudi priimkov (to je še posebno priporočljivo, če boš ohranila svoj priimek v imenu).

Obstajajo tudi druge možnosti, recimo kombinacija inicialk glede na to, ali boš prevzela partnerjev priimek – v tem primeru je najbolje dati inicialko ženinovega priimka za obe nevestini inicialki. Če ti takšen monogram ustreza, ga lahko uporabiš na veliko načinov, na primer na prtičkih v tvojem novem domu.

No pravega ali napačnega načina uporabe ali sestavljanja monogramov, a zapomni si, da preden se poročiš, naj bo v monogramu tvoj dekliški priimek. Vemo, da komaj čakaš, da s partnerjem postaneta celota, a najbolj bo slavnostno, če pred samo zaobljubo še uporabljaš svoj priimek.

V nadaljevanju predstavljamo nekaj idej, kako uporabiti poročni monogram ali inicialke pred, na ali po poroki.

porocni monogram ab kratica
Poročni monogram

V baru

Eden najboljših načinov, kako okrasiti poročni bar, je poročni monogram. Tako bosta ta prostor, kjer bodo gostje preživeli največ časa, označila za svojega. Skupaj z monogramom pripravi tudi druge okraske, ki se bodo barvno ujemali.

Krožniki

S posebej izdelanimi krožniki boš okrasila poroko, kasneje pa tudi dom, v katerem se bosta s partnerjem ustalila. Mize okrasi s krožniki z vajinim monogramom (ali pa le glavno mizo, da ne bosta vsega zapravila za krožnike), po poroki pa jih lahko odneseš domov in ti bodo služili kot lep spomin.

Pijače

Z vajinimi inicialkami lahko okrasiš pijače – za šampanjce, s katerimi boste nazdravili, izdelaj posebne nalepke. Takšne steklenice bodo lepo izgledale tudi na poročnih fotografijah.

porocni monogram porocna vabila
Poročna vabila v ovojnici

Poročna vabila

Veliko ljudi pravi, da poročno vabilo veliko pove o tem, kakšno poročno vzdušje jih čaka. In prav imajo. Izdelaj svoja poročna vabila z monogrami, da bodo vsi vedeli, da jih pričakuje poroka po tvojem okusu.

Poročni monogram na prtičkih

Najbolj praktična uporaba monograma je na prtičkih. Se sprašuješ, zakaj? Prtički izgledajo odlično in so nepogrešljiv okras na poroki, ki bo krasil vse, na kar ga lahko daš. Služijo pa tudi kot spomin, ki ga po poroki vzameš domov in obdržiš še dolgo časa. Na monogramu uporabi svoje inicialke, lahko pa jih tudi prirediš posebej za goste in uporabiš njihove.

Na seznamu gostov

Seznam gostov s shemo miz, h katerimi bodo sedli, okrasi z monogramom. Tako bodo tvoj monogram vsi gostje, pa tudi miz ne bodo iskali.

Na plesišču

Če boš po svoje okrasila tudi plesišče, ga okrasi s svojim monogramom! Tako bodo vsi vedeli, da je zabava namenjena vama (in ne pozabi se ob fotografiranju postaviti v ospredje).

porocni monogram porocna vabila
Monogram na sedežnem redu

Prt za glavno mizo

Tudi tega lahko uporabiš po poroki. Priporočamo, da prt okrasiš le z inicialko svojega priimka, da bo prt popoln tudi za družinske večerje.

Trata

Če bo v okolici tvoje poroke travnik, ga lahko okrasiš z monogramom. Inicialke se lahko upodobi z rožami ali pa s kombiniranjem pokošene in nepokošene trave. Tako bodo gostje zagotovo vedeli, da so prišli na pravo zabavo.

Igre

Ko bo čas za zabavo, na plan prinesi namizne igre, okrašene s tvojimi inicialkami. Tudi to lahko po poroki odneseš domov za spomin in sproščujočo zabavo, v kateri bodo uživali tudi poročni gostje, ki jim mirna zabava bolj prija.

Spominki

Ob koncu lahko gostom ponudiš še spominke s svojim monogramom, prek katerega se bodo spominjali tega zabavnega dne. To so lahko na primer stekleničke z olivnim oljem, ali pa druga stvar z daljšim rokom trajanja.