Deli z drugimi

Poročni konfeti: kaj metati namesto riža na poroki

porocni konfeti poroka zenin nevesta

Poleg popolnih poročnih fotografij konec poroke spremlja tudi zelo stara tradicija obmetavanja, ki datira v Rimsko antiko (obmetavanje z žiti je simboliziralo plodnost – tako za mladoporočenca kot za žita). Poročni konfeti na poroki!

Obmetavanje se lahko začne na dveh dogodkih – ko ženin in nevesta prideta z oltarja ali ko zapuščata hotel po poročni noči. Želiš izkoristiti najboljše od teh dveh? Naredi odhod s poroke čim bolj prefinjen, odhod iz hotela po poročni noči pa čim bolj slavnosten.

porocni konfeti stozci z disavami

1. Konfeti v pločevinki

Dobila jih boš v vsaki trgovini s pripomočki za zabavo. Pločevinka poči in iz nje zletijo barvni konfeti, ki bodo hitro obarvali celoten prostor.

2. Papirnati stožci z dišavami

Ne samo, da bodo ozračje napolnili z dišečim vonjem, lahko jih uporabiš tudi za romantično dekoracijo česarkoli.

3. Papirnati aviončki

Zberi poročne goste in skupaj naredite čim več papirnatih aviončkov, ki vaju bojo z ženinom pospremili v skupno življenje.

4. Barvni cofi

So poceni in pisani ter mehki, odlični (in varni) za obmetavanje.

porocni konfeti cofi

5. Eko-feti

Za tiste, ki jih skrbi za okolje (ali tiste, ki se jim ne ljubi čistiti) so ekološki konfeti najboljša izbira. So biorazgradljivi in ne škodujejo naravi, v vodi pa se raztopijo, zato lahko po obmetavanju nanje preprosto pozabiš.

6. Palice z zvončki in trakovi

Odhod s poroke lahko gostje namesto obmetavanja pozdravijo tudi s palicami, na katerih so zvončki in svileni trakovi.

7. Konfeti v obliki srca

Ni boljšega načina prikazati vajino ljubezen kot s polnim prostorom srčkastih konfetov.

8. Pisani sprinkles

Bolj moderna in tudi sladka ideja od konfetov so pisani sprinklesi (majhni sladki koščki, ki se uporabljajo za dekoracijo sladic), ki jih lahko daš gostom v majhnih vrečkah.

porocni konfeti milni mehurcki

9. Mehurčki

Namesto konfetov lahko goste oborožiš s stekleničkami za pihanje balončkov, s katerimi bodo tvojemu odhodu s poroke dali zabaven pridih.

10. Cofi s trakovi

Odhod s poroke lahko gosti pozdravijo tudi s posebnimi cofi s trakovi, ki si jih verjetno že videla pri srednješolskih navijačicah v ameriških filmih.

11. Majhne napihljive žogice

Za bolj poletni pridih lahko gostom razdeliš podobne žogice kot tiste za na plažo, le manjše.

12. Cvetovi vrtnice

Metanje cvetnih listov rdeče vrtnice so tudi ena od tradicionalnih načinov pozdravljanja mladoporočencev. Če ti je samo rdeča dolgočasna, lahko uporabiš tudi cvetove drugih barv.

porocni konfeti cvetovi vrtnice

13. Lampijoni

Za odhod s poroke ponoči so idealni lampijoni, vendar je potrebno paziti in vprašati za dovoljenje, saj so lahko zelo nevarni.

14. Poročni konfeti in trakovi

Za bolj nebeški izgled lahko odhod s poroke okrasiš z metanjem belih trakov.

15. Srebrni in zlati svetleči konfeti

Preprosti zleti in srebrni konfeti poudarijo blišč na poroki

porocni konfeti srebrni trakovi

16. Zastavice

Gostom daj zastavice s slavnostnimi citati, s katerimi bodo pozdravili vajin odhod, po poroki pa jih lahko za spomin odnesejo domov.

17. Riž

Preverjeno z rižem ne moreš zgrešiti. Je poceni in pogosto uporabljen, dobiš pa ga lahko kjerkoli – samo prej vprašaj lastnike prostorov za dovoljenje.

18. Peresa

Poročni konfeti so lahko tudi peresa. Hitro se jih pomede in ne boš jih našla v laseh še dneve po poroke, kot bi konfete in riž.

Na katere poročne fotografije ne smeš pozabiti? Preberi si tukaj!

via GIPHY