Deli z drugimi

Kako se poročni dodatki uskladijo s poročno obleko (2.del)

nevesta zenin ples porocni ansambel

Kje smo ostali?Poročni dodatki! Poročni dan je eden izmed najpomembnejših mejnikov v tvojem življenju. Da boš res uživala v svoji poročni obleki in dnevu upoštevaj spodnje dodatne nasvete!

Naj bodo poročni dodatki udobni:

Nobena oprava ni dovršena brez popolnega para čevljev. Seveda si poleg poročne obleke želiš tudi prečudovite čevlje, vendar to ne pomeni, da ti v njih ne sme biti udobno. Ne pozabi, da boš dolgo stala in najbrž se nočeš zvijati v bolečinah še preden stopiš na plesišče.

Med nakupovanjem upoštevaj višino pete (višja kot bo peta, višja bo verjetnost za bolečino), vrsto paskov in material. Tvoja stopala morajo biti dobro podprta. Da se ne bi počutila nestabilno, morajo biti tvoja stopala dobro podprta (izberi čevlje, ki imajo pasek nad gležnjem in čez prste in ne takšnih, ki jih samo natakneš).

Išči čevlje iz visokokakovostnih naravnih materialov. Ti so neskončno bolj udobni od tistih iz sintetičnih materialov ter bolj trpežni. To pomeni, da jih boš lahko znova nosila. Za najboljše prileganje se odpravi po nakupih zvečer, saj so takrat tvoje noge zatečene.

porocne petke tancica porocni dodatki

Z nakupom ne čakaj do zadnjega trenutka. Nekaj tednov pred poroko jih nosi po hiši, da bi ugotovila, katera področja so nagnjena k žuljem. Da bi svoje čevlje naredila bolj udobne, razmisli o nakupu silikonskih blazinic ali vložkov, ki so posebej zasnovani za visoke pete. Poročni dodatki ne smejo bili le lepi za fotografije temveč tudi udobni in praktični.

Imajo tvoji čevlji preveč tanke trakce, da bi prikrili vložek ali blazinico? Kupi sprej, vosek ali kremo, ki ščiti pred trenjem, ali ima protibolečinsko delovanje.

Če te zebe, se pokrij!

Če se boš poročila v hladnejših mesecih ali v cerkvi, kjer moraš imeti pokrita ramena, boš obvezno potrebovala tudi bolero, pregrinjalo ali nekaj podobnega. Izbrati moraš takšno, ki bo pristajalo tvoji obleki. Poročni dodatki se morajo barvno skladati ne le s tvojo barvno paleto temveč tudi s tvojim makeupom.

Če je tvoja obleka preprosta, nad njo lahko oblečeš nekaj bolj kompleksnega, recimo pregrinjalo z biserčki ali pa bolero, prekrit z bleščicami ali perjem. K že okrašenim oblekam se bo podalo nekaj preprostega, recimo čipkasta jakna ali prosojno ogrinjalo. Če bo vajina poroka v rustikalnem stilu ali pa bolj neformalna, lahko čez oblečeš tudi pleteno jopico.

nevesta druzice porocna obleka porocni dodatki

Upoštevaj vratni izrez svoje obleke:

Če boš izbrala nakit, ki bo pristajal vratnemu izrezu obleke, bo ta izgledala še bolj čudovito. Sledi tem preprostim smernicam:

Srčast izrez ali obleka brez naramnic: Namesto ogrlice si lahko nadeneš viseče uhane. Če želiš izgledati bolj elegantno, naj bodo kristalni, če pa želiš poživiti svoj videz so barvni uhani prava izbira. Poskusi uporabiti dragulj, ki ima nek pomen, kot je recimo tvoj rojstni kamen, ali izberi odtenek ene izmed cvetlic, ki bo v poročnem šopku.

Za bolj svež, organski videz si lahko v lase vdeneš dve do tri majhne sveže ali svilene cvetlice. Ti je bolj pri srcu vintage eleganca? Nadeni si zapestnico v slogu art déco ali naravni trak s peresi, kakršne se je nosilo v dvajsetih letih prejšnjega stoletja.

porocna priceska okraski lasnice porocni dodatki

Obleka z izrezom v obliki črke V: Ta tip izreza skorajda moraš okrasiti z verižico. Elegantno bo izgledala tanka verižica s preprostim obeskom, lahko pa si nadeneš tudi bisere, ki so brezčasna izbira. Če ciljaš na nekoliko bolj dekadenten videz, z uhani kombiniraj kristalno oprijeto ali zelo izstopajočo ogrlico.

Obleka z naramnico, ki gre okrog vratu (halter izrez): Pri tem izrezu preskoči ogrlico in se osredotoči raje na svoje lase. Naglavni trakovi bodo tvoji poročni pričeski (pa naj bodo lasje speti v figo ali v ohlapen rep) dodali nekaj posebnega.

Če trakovi niso ravno v tvojem slogu, lahko lasem dodaš malo blišča s pomočjo kristalnih sponk. Če imaš bujne kodraste lase, jih boš potrebovala pet do sedem, če pa so tvoji lasje bolj tanki (ali kratki), bodo dovolj že dve ali tri.

Bodi to, kar si …

Čeprav je poroka poseben dan, ostani zvesta svojemu običajnemu slogu. Če redko nosiš nakit, se ti na poročni dan ni treba utopiti v diamantih. Navsezadnje je tvoj cilj postati najboljša, najlepša različica same sebe.

Ker vemo, da bi rada na svoj veliki dan bila kar se da pripravljena, si lahko prebereš prvi del o poročnih dodatkih.