Deli z drugimi

Poročni catering: 6 nasvetov za pravilni izbor

poroka slavje obred porocni sopek pogostitev

Vabila si poslala, gostje so potrdili svoj prihod in vsi se veselijo, da končno vidijo tebe, ki se boš poročila z ljubeznijo svojega življenja. Si že mislila, kajne? Seveda se veselijo tega, vendar ne pozabi, da pričakujejo in se veselijo tudi odlične hrane, ki jih čaka. Dnevi, ko je bila na porokah postrežena le peščica jedi in poročna torta so že zdavnaj mimo. Dandanes lahko izbiraš med nešteto ponudniki, ki ponujajo vse in še več. Le kako izbrati pravi poročni catering za tvojo poroko? Ne skrbi, zate smo pripravili nekaj enostavnih nasvetov, ki jih upoštevaj pri izbiri ponudnika in garantiramo ti, da boš s svojo izbiro na koncu zadovoljna.

poroka postrezba osebje porocni catering pijaca

1. Ne prehitevaj!

Ključni podatek pri izbiri cateringa je število gostov, zato najprej poskrbi, da boš imela v glavi čimbolj točno število povabljenih in nato šele začni iskati ponudnika. Na številu gostov temelji celoten gostinski proračun, zato bo brez tega podatka pogovor med tabo in gostinskim podjetjem zgolj hipotetičen in bolj nekoristen.

2. Poročni catering in prioritete

Odloči se, kaj ti je najbolj pomembno! Želiš imeti čim več povabljenih ali želiš svojim gostom ponuditi pravo gurmansko izkušnjo? Tu ni pravilnega odgovora, le poskrbi, da se boš osredotočila in upoštevala svoje želje. Vsaka nevesta ti lahko potrdi, da pri poroki pač ne moraš imeti vsega. Včasih pride čas, ko je nekaj potrebno zmanjšati oziroma omejiti. Ali bo to število svatov, ali število jedi postreženih na poroki? Če boš vedela kaj so tvoje prioritete, bo dogovor glede cateringa veliko lažji. Mogoče poročni catering ni niti najboljša izbira za vaju!

3. Ne šparaj pri postrežbi!

Najpomembnejša stvar pri cateringu je seveda hrana, kajne? Ne, to ni res. Pri izbiri gostinskih storitev moraš biti pozorna na tri stvari, ki si sledijo v naslednjem vrstnem redu: strežba, hrana in prezentacija le-te. V primeru da sama postrežba ni dobra, je svatom popolnoma vseeno kakšna je hrana. Zato poskrbi, da tvoj poročni catering vsebuje vse tri stvari na nivoju.

4. Obišči dogodek, na katerem dela izbran gostinec

Danes se lahko vse zmeniš preko e-pošte. Oni ti pošljejo menije, ti jih prebereš, poveš svoje želje in skupaj pridete do rešitve, ki ustreza vsem. Enostavno, kajne? Vendar včasih to ni dovolj. Nekaj so besede, čisto drugo pa dejanska realizacija. Priporočamo ti, da se udeležiš nekega dogodka, na katerem dela izbran gostinec, da boste iz prve roke doživeli njihove storitve, začutili njihovo energijo in se odločili, ali si to zares želite na svoji poroki. Bodoča mladoporočenca ponavadi zaprosita zgolj za degustacijo, vendar je to le osnova. V zgoraj omenjeni situaciji boš najbolje spoznala storitve in sama boš občutila, kako se bodo na tvoj dan počutili svatje. Lahko boš pozorna na obnašanje gostinca in kako se obnesejo v primeru neprijetne situacije. Na poroki namreč ne boš morala biti pri 12 mizah hkrati, v tem primeru pa boš vedela, da so tvoji svatje v odličnih rokah. Ena skrb manj, super!

porocna pogostitev porocni catering obred slavje hrana

5. Ohrani zdravo pamet

Ne pretiravaj s specialitetami. Drži se standardnega poročnega menija in ga zgolj malo prilagodi svojim željam, saj je ta vedno cenjen. Ni potrebno da zgolj zaradi vtisa vpeljuješ drago in eksotično hrano v klasičen meni, katere imena še izgovoriti ne znaš. Včasih se to izkaže kot metanje denarja proč in pokvari nekaj, kar bi bila lahko edinstvena gurmanska izkušnja.

6. Zaupaj svojim čutom

Na koncu vseeno ne glej zgolj na postrežbo, hrano in ceno. Predvsem zaupaj sebi in poslušaj svoje srce! Izberi ponudnika, s katerim si začutila posebno povezavo, s katerim si uživala v pogovoru in tistega, ki razume tvojo vizijo in skrbi. Ta oseba bo namreč velik del tvojega posebnega dne. Prepričaj se, da je vreden te časti.

Primeren poročni catering za vajino poroko lahko najdeš kar na naši spletni strani!