Deli z drugimi

Katere poročne tiskovine potrebuješ?

nevesta zenin porocne tiskovine

Tudi, če si samo na hitro pregledala ponudbo poročnih vabil na spletu ali v trgovini, potem veš, da je izbire ogromno. Poleg tega bosta morda morala z zaročencem kupiti tudi druge poročne tiskovine, kot so na primer kartice z imeni za sedežni red ali jedeilni listi.  To je seveda odvisno od stila vajine poroke, poročnega proračuna in časa, ki ga imata na voljo. Da bi vaju spomnili na vse potrebne elemente in vama tako olajšali izbiro, smo za vaju pripravili vodič po nakupovanju poročnih tiskovin. Najboljše je, če vse naenkrat naročita pri istem oblikovalcu , saj bo to še najbolj praktično in cenovno ugodno.

Poročna vabila

Vabila so najbolj pomembne poročne tiskovine, saj vajinim gostom poleg vseh glavnih informacij s svojim izgledom sporočajo tudi slog vajine poroke.

Izgled: Na voljo imata poročna vabila raznoraznih velikosti, oblik, barv in tekstur, ki so okrašena z različnimi vzorci, ilustracijami ali fotografijami. Z njimi lahko nakažeta barvno shemo in stil poroke. Če recimo želita doseči klasičen, eleganten videz, potem izberita vabila iz debelejšega papirja iz 100% bombaža ali lana v beli ali bež barvi. Vanje naj bo besedilo ročno napisano s črnilom v črni ali temno sivi barvi.

Kdaj naročiti: Tri do štiri mesece pred poročnim dnem. Prej kot jih naročita, več časa bosta imela za morebitne popravke in za pisanje naslovov.

Kdaj poslati: Osem do šest tednov pred poročnim dnem (če bosta povabila tudi goste iz tujine jim vabila pošljita vsaj deset tednov pred poroko).

nevesta dogovor poročne tiskovine

Kartice z imeni

Če bosta sestavila sedežni red, bodo kartice z imeni gostom povedale, kam naj se usedejo.

Izgled: Klasične kartice z imeni so majhni, na sredini prepognjeni kartončki, na katere so natisnjena imena gostov. Če si želita nekaj drugačnega, lahko uporabita kakršenkoli predmet: recimo majhen kamenček, na katerega ročno napišeta ime gosta.

Kdaj naročiti: Skupaj z vabili (ali pa približno štiri tedne pred poročnim dnem).

poroka sedežni red svatje poročne tiskovine

Tudi sedežni red spada med poročne tiskovine

Sedežni red je tabla, ki bo gostom pomagala najti svoj sedež in ponavadi stoji pri vhodu v prostor, kjer se odvija poročna zabava.

Kako naj izgleda: Običajno je to večji uokvirjen kos kartona, nanj pa so pritrjeni manjši kartončki, na katerih so napisane številke miz in pod vsako imena gostov, ki tam sedijo.

Kdaj ga morata naročiti: Skupaj z vabili (ali pa približno štiri tedne pred poročnim dnem).

Poročne zahvale

Vajini gostje so si vzeli čas za udeležbo na vajini poroki in vama prinesli darilo, zato se spodobi, da se jim pozneje tudi pisno zahvalita.

Izgled: Še najbolj popularne so kartice, na katere nalepita svojo najljubšo fotografijo s poročnega dne.

Kdaj naročiti: Skupaj z vabili.

Kdaj poslati: V tednu po poroki (če pa bosta šla že takoj na poročno potovanje, jih pošljita po prihodu domov). Zahvale pošljita tudi ljudem, ki niso bili prisotni na vajini poroki, a so vama vseeno kupili darilo.

nevesta poročne zahvale darilo pisanje

Poročni jedilni list

Meniji na porokah postajajo vse bolj popularni, kar je odlična stvar za goste, saj jim povedo, kaj bodo pozneje jedli.

Izgled: Meniji so ponavadi kartončki pravokotne oblike, na katere je natisnjena izbira jedi, različnih vin in ostale pijače, ki jo bosta gostom postregla na poroki. Če meniju želita dodati osebni pridih, pod vsako jed napišita razlog za vajino izbiro. Na točilni pult lahko postavita tudi menije pijač (še posebej, če bosta gostom ponudila tudi izbiro koktajlov).

Kdaj naročiti: Vsaj šest tednov pred poročnim dnem.

Ali iščeš oblikovalca poročnih tiskovin. Preveri in najdi svojega tukaj.