Deli z drugimi

Poročne podrobnosti, na katere lahko preveč zlahka pozabiš

nevesta-pozabljiva-zaskrbljena

Vsi vemo, da poroke zahtevajo veliko načrtovanja. Je zato sploh presenetljivo, da se zna zgoditi, da pozabiš na kakšne poročne podrobnosti, ki se na koncu lahko izkažejo za zelo pomembne?  Vse majhne podrobnosti, gostje, ponudniki in organizacija – zlahka spregledamo kakšno stvar, ki bi potrebovala vsaj nekaj razmisleka. Zato smo se na Bride.si odločili, da ti vse skupaj olajšamo in na enem mestu zberemo nekaj teh podrobnosti, o katerih moraš vsekakor razmisliti.

1. Kaj boš, če bo deževalo?

Zelo hitro se lahko zgodi, da ob pripravah na poroko pozabiš na neprijetne vremenske pojave. Še huje je, ker lahko dodatne priprave na dež, ki sicer sploh ni napovedan, pripeljejo do veliko višjih cen kakor smo predvidevali. Verjemi pa nam, ko ti rečemo, da je to zelo vredno, saj lahko dež zelo hitro uniči še tako razigrano zabavo.

prozoren-deznik-lucke gostje porocne podrobnosti

2. Ne pozabi na sončni zahod

Sončni zahodi so en najlepših pojavov, ki hkrati izgledajo fantastično v živo in na vsaki fotografiji. Zato se ne pozabi pozanimati kdaj bo sonce zašlo na tvoj posebni dan, saj lahko zelo vpliva na urnik tvoje poročne zabave!

3. Imenuj koordinatorja logistike

Če je skrb za prevoz na poroko in z nje v vajinih rokah, poskrbita, da je v vsakem avtu ali avtobusu vsaj ena oseba, ki ve, kako se do lokacije pride. Neverjetno je kako hitro dobiš voznika, ki po tej poti še nikoli ni vozil, in zares nočeš doživeti, da gostje na poti izgubijo. Podajanje navodil za iskanje poti po telefonu je izjemno nepraktično.

4. Pripeljati poročne priče od točke A do točke B

Največkrat zapustijo hotel ob drugačni uri kot ženin in nevesta, a hkrati prej kakor preostali gostje. Zato ne pozabi, da se moraš z njimi točno domeniti kdaj in kako, saj se ob skupinah ljudi, še prehitro zgodi, da se kdo tudi izgubi.

poročne podrobnosti poročno slavje jutranje ure poroka

5. Preveri pretekle dnevne temperature

Vsi držimo pesti, da bi dan poroke krasilo sonce in rahel vetrič, toda saj veš – bolje preventiva, kot kurativa. Če načrtuječ zunanjo poroko, ti močno priporočamo, da ne pozabiš na te poročne podrobnosti. Na izbrani poročni lokaciji preveri povprečne temperature zadnjih preteklih let. Tako se boš res lahko pripravila na vsakršno situacijo, ki bi ti lahko prekrižala načrte (seveda upamo, da se to ne bo zgodilo).

6. Uredi poročne podrobnosti za glasbenike

Če imaš v načrtu sodelovati z bandom oziroma glasbenikom, katerega primarna dejavnost ni igranje na porokah, se moraš pozanimati ali imajo vso opremo. Nekateri glasbeniki so navajeni, da je za vso opremo (ozvočenje, luči) poskrbljeno na sami poročni lokaciji. Zato le povprašaj, saj bo le s pravimi lučmi in ozvočenjem, njihov nastop izgledal točno tako, kot si si zamišljala.

glasba kitara poročne podrobnosti zabava

7. Poskrbi za dodatna sedišča

Ne pozabi, da večini ljudi ni prijetno sedeti 5 centimetrov stran od neznancev, zato ti svetujemo, da na slavju postaviš nekaj več stolov, kot imaš povabljenih gostov. Saj veš, veseli gostje, lepa poroka.

8. Ko že govorimo o stolih, ne pozabi, da bo vsem najlažje, če imaš več setov

Lahko je nadležno, da si moraš izposojati dva seta stolov, vendar je na večini prizorišč zelo nepraktično, da bi morali prenašati le te iz obrednega konca do prostora, kjer bo večerja. Pozanimaj se, ali je to kljub vsemu možno storiti tako, da samo prenašanje ne bo motilo gostov ali kvarilo zabavo.

9. Imenuj ‘’foto pastirja’’

Verjetno se sprašuješ kaj mislimo s ‘’foto pastirjem’’. Naj ti razložimo. To je nekdo, ki poskrbi, da so na slikah vsi pomembni strici, tete in družinski prijatelji… Foto pastir se bo spretno gibal s fotografom in določal kdaj in koga naj poslika.

Sliši se malce neumno, vendar nam verjemi, da bo na koncu vsem skupaj olajšano delo, na slikah pa bodo ovekovečeni vsi trenutki tvoje poroke. Naj bo to nekdo, ki dobro pozna vajine družine, saj bo le tako vedel kaj in kako naj vse poteka.

nevesta-zenin-porocna-obleka-fotograf

10. Pozanimaj se koliko stane poštnina

Hitro pozabimo na poročne podrobnosti, kot so poštne storitve. Poštne službe prav hitro najdejo razlog za višjo poštnino, zato ne pozabi, da teža in velikost kuvert nanjo vplivajo. Najbolje bo, če se z vabili odpraviš na pošto ter se osebno pozanimaš za ceno znamk, ki jih boš dala na vabila. Le tako boš lahko zares brez skrbi, da bodo poročna vabila prišla na svoj cilj.

11. Ustvarita si samo vajino poročno spletno stran…

…še preden si dokončno izbereta datum obreda. Za stran ni potrebno, da je dokončana ali da vama vzame preveč časa in denarja, toda njen link lahko vključita na vabila. Na strani nato objavita vse poročne podrobnosti in pomembne informacije, kot tudi lokacijo in bližnje hotele. Če potrebujeta pomoč pri izdelavi, nas lahko kadarkoli kontaktirata na [email protected]

poročne podrobnosti spletna stran

12. Ne pozabi na poročne podrobnosti, kot so alergije

Nikar ne pozabi na to, da ima zelo verjetno vsaj kakšen izmed tvojih gostov alergijo na določeno hrano, ali pa je vegetarijanec ali vegan. Tvojemu ponudniko ghran priskrbi seznam česa ti gostje ne jedo ter kje sedijo, tako bo vsem skupaj najlažje.

13. Zabava naj traja do poznih jutranjih ur!

Pri svojih poročnih ponudnikih in sodelujočih partnerjih na poroki preveri ali so pripravljeni ostati dlje, kot je bilo najprej rečeno. Čeprav se ti zdaj se zdi, da boš to možnost na koncu izkoristila, je vseeno dobro vedeti ali so pripravljeni in koliko bodo v tem primeru dodatno zaračunali. Saj veš, z dobre zabave je vedno težko oditi!

glasba zabava do jutranjih ur poročne podrobnosti

14. Prosi nekoga, naj po koncu zabave poskrbi za vsa darila in dokumente

Najdi nekoga in ga prosi, da poskrbi za vsa darila in pomembne stvari po koncu zabave, saj verjetno takrat nočeš razmišljati o teh malce nezanimivih stvareh, mar ne? Aja pa še tole, na poročni dan nikar ne pozabi na zajtrk!