Deli z drugimi

Poročna zgodba: Petra & Valter

nives brelih petra valter porocna zgodba porocna torta

Poročna zgodba Petre in Valterja

Najin poročni dan je bil vse prej kot le en dan. Razlog za to je bil, da sva poročni dan praznovala v dveh delih, v razmaku enega meseca. Poleg tega se je vsak del poroke odvijal na drugem koncu Slovenije. Prvič sva usodni DA izrekla neuradno na civilni poroki v kraju iz katerega prihaja mož – v Tolminu. Edino smiselno je bilo, da se en del najinega velikega dne dogaja tudi v njegovih koncih. Tja sva povabila zgolj najbližje. Po obredu smo imeli pogostitev pri njegovih starših, kamor smo povabili tudi sosede in smo skupaj dodobra zažurali.

nives brelih petra valter porocna zgodba porocna obleka
Fotografija: Nives Brelih

Drugi del se je odvijal v Škofljici (iz tu prihajam jaz). Najina poroka se je praktično odvijala cel mesec. Pri mojih starših smo imeli tudi mlaje. Cela ulica sosedov je imela z najinimi mlaji priprave vsaj tri tedne. Zadnji teden je bil kar intenziven. Počutila sva se kot da sva iz kraljeve družine. Vsakič ko sva namreč prišla k mojim staršem je cela ulica počela nekaj za najino poroko (okrasitev, tablo, sladice, …).

nives brelih petra valter porocna zgodba oce nevesta
Fotografija: Nives Brelih

Dan poroke

Na dan poroke so se svatje začeli zbirati pri mojih starših okoli 12. ure, kjer sem tudi sama čakala na ženina. Ob 14. uri smo ženina končno dočakali. Prijazni sosedje so mu namestili tudi šrango. Ženin je moral žagati stari hlod, felati rožice iz papirja in med drugim je moral tudi molsti živo kozo. Bilo je fenomenalno!

nives brelih petra valter porocna zgodba zaganje
Fotografija: Nives Brelih

Ko je to opravil in me je oče predal ženinu, sva se v zvoku harmonike malo zavrtela, se osvežila in že smo šli proti cerkvi v Črni vasi. Tam smo imeli krajši obred, kjer sva tudi uradno rekla DA in bila zasuta s suhimi listki vrstnic (katere so sosedje prijazno obirali in sušili). Nastavljala sva se fotografom in po vseh čestitkah, poljubih in objemih smo našo piskajočo četico popeljali do Suse (Želimlje), kjer je vrhunski piknik prostor na prostem.

nives brelih petra valter porocna zgodba roze
Fotografija: Nives Brelih

Imeli smo ogromno vrhunske hrane, odličen duet in z veseljem se spominjava kako sva cel večer žurala vse do zadnje minute. Ob 6. uri zjutraj smo zabavo le zaključili, vendar se je že ob 9. uri zjutraj nadaljevalo z zajtrkom pri mojih starših doma. Nekaj svatov je namreč tudi prespalo in slavje poroke se je nadaljevalo.

nives brelih petra valter porocna zgodba porocna slika
Fotografija: Nives Brelih

DATUM POROKE: 27. 08. 2016

nives brelih petra valter porocna zgodba poroka
Fotografija: Nives Brelih

Opis poroke v enem stavku…

Najina poroka je bila pika na i po vseh predpripravah na dan D. Bilo je nepozabno in sanjsko!

Tematika poroke

Na prostem, predvsem pa sproščujoče vzdušje in veliko pozitivne glasbe.

nives brelih petra valter porocna zgodba poljub
Fotografija: Nives Brelih

Poročno slavje

Ob 9. uri dopoldan je bil prvo na vrsti frizer. Ob 11. uri je na vrsto prišel make-up in ob 12. uri so se začeli zbirati prvi svatje. Po tem ko sva se kot nevesta in ženin končno našla po vsej vaščanski drami in šrangi, smo odhiteli v cerkev in nato na glavno dogajanje.

Poročna pogostitev

Pogostitev je bila na prostem, pod kozolcem. Hrana je bila samopostrežna, prav tako pijača. Tako je vsak moral poskrbeti zase. Ko so svatje prebili led so vsi zelo uživali.

nives brelih petra valter porocna zgodba svatje
Fotografija: Nives Brelih

Gostje na poroki

Imela sva približno 60 gostov. Na poroki sva poskrbela zase in za to, da bo nama najin dan najlepši in najboljši. Poroka je bila za naju. Za goste sva poskrbela s hrano in pijačo, ki jo je bilo na pretek ter je zadostila tako zahtevnim kot nezahtevnim gostom.

nives brelih petra valter porocna zgodba podvezica zenin
Fotografija: Nives Brelih

Bodoče neveste…

Poslušaj sebe in partnerja! O poročnem dnevu in detajlih se odločajta skupaj. Vse ostale pripombe od drugih ljudi, ki ti želijo karkoli svetovati, pa prijazno odkloni.

Poroko si naredita zabavno, sproščujočo in čim manj stresno. Če si kot nevesta sanjala o zeleni obleki jo imej. Zakaj ne! Jaz sem imela živo roza in ni mi žal! Če bi poslušala druge, bi moja poročna obleka bila bela. Torej uživajta v pripravah in naredita si priprave čim bolj zabavne. Poročni dan pa naj bo točno tak, kot si želita vidva.

Drugače pa… vedno gre kaj narobe. To vzemita kot zgodbo poročnega dne, kateri se bosta nekoč smejala!

nives brelih petra valter porocna zgodba rezanje torte
Fotografija: Nives Brelih

Poročna zgodba je vir inspiracije za mnoge neveste. Zato na Bride.si nenehno iščemo nove zgodbe! Vabimo vaju, da svojo poročno zgodbo delita s številnimi bodočimi mladoporočenci. Svojo poročno zgodbo nam pošljita na sledeči povezavi.

Poglej si tudi slike kužkov, ki so bili vključeni v poročno slavje.

nives brelih petra valter porocna zgodba zenin nevesta
Fotografija: Nives Brelih

Poročni ponudniki

  • Poročna lokacija: Črna vas, piknik prostor Susa (Želimlje)
  • Poročni make-up: Tina Tavzelj
  • Poročna obleka: Ebay
  • Poročni prstani: Zlatarna Celje
  • Videografija: Nives Brelih
  • Poročna fotografija: Nives Brelih