Deli z drugimi

Poročna zgodba: Jure & Anita

porocna zgodba nevesta anita zenin jure

Živjo neveste!

Sem Jure, star 27 let, in 7.7.2018 sem dobil laskavi naziv »Mož« in ženo Anito. Z ženo (še vedno se mi čudno sliši, ko to rečem) sva skupaj že 7 let.

Od trenutka, ko sva se odločila, da se poročiva, pa do poroke je preteklo približno 2 meseca.

Poročna zgodba: Organizacija poroke v manj kot 2 mesecih

Najprej sva se odločila kdaj bo poroka. Pred ali po porodu. Odločila sva se za pred, in to čimprej, da ne bo z ogromnim trebuhom v poročni obleki. Takrat je bila v 4. mesecu.

Prostor

OK, se pravi poroka čimprej, kaj sedaj? Najprej sva poklicala za prostor, da sva videla kateri termini so na voljo v juliju. Prijazna gospa je rekla, da je prosti termin 7.7. – super! Pa še lep datum je. Za prostor za ohcet sva izbrala restavracijo Raj v Tržiču. Restavracija streže odlično hrano, postrežba je res na nivoju, zelo ugodno, pa še večini svatom je blizu. Dogovorili smo se za kratek sestanek, kjer sva dobila nekaj vprašanj, na katere sva odgovorila v sledečih tednih.

Glasba na zabavi – DJ

Ko sva imela prostor, je bil na vrsti DJ, ki je vrtel že na poroki od ženine sestre in je bil super. DJ Dady. Ko sva ga poklicala nama reče, da ima že zasedeno. Vendar se mu par, ki je datum rezerviral že nekaj časa nazaj, ne oglaša na telefon. In tako je rezerviral termin za naju. TOP!

jure anita porocna zgodba dj dady
Fotografija: Foto Čebron

Civilna in cerkvena poroka

Drugi dan sva šla na občino Kranj. Povedala sva, da se bova poročila in kje bi se rada poročila. Tam so nama uredili datum in poslali kontakt od lokacije – Preddvor. Super! Dobila sva lokacijo in termin za civilno poroko – 7.7.2018 ob 14:30.

Isti dan sva šla še do župnika v Tržiču, kjer smo opravili hiter razgovor, poiskali najine krstne in birmanske podatke ter rezervirali termin ob 17:30.

Fotograf, vabila, zahvale

Tudi s fotografom sva imela precej sreče. Želela sva si Foto Čebron, ker poznava njegovo delo in so nama izdelki nadvse všeč. Poleg tega sva vedela, da se s porokami ukvarja že mnogo let. Prosti termin je imel ravno na dan najine poroke. Vsi preostali termini so bili že zasedeni. Kakšna sreča! Tudi z njim smo se okvirno dogovorili kako bo stvar izgledala.

Čebron se ukvarja tudi z izdelavo vabil in zahval, zato sva se dogovorila tudi za tiskovine. Naslednji dan (tretji dan) sva imela že pripravljena vabila, ki sva jih med vikendom raznosila naokrog. Tako so imeli svatje dovolj časa za priprave.

Snemalec

Nekaj časa sva se odločala ali bi imela snemalca ali ne. Naposled sva se vseeno odločila, da bova imela snemalca. In sicer sta prišla dva. Par, ki se ukvarja s snemanjem porok iz Laškega, dokaj ugodno in zelo profesionalno. Trailer poročnega dne sva prejela 2 tedna po poroki.

Rože

Rože sva vzela v lokalni cvetličarni Gaja. Tamkajšnja cvetličarka Alenka res obvlada aranžiranje. Storitev pa opravi po ugodni ceni. Tam sva naročila šopek za nevesto, čipko za torto, okrasitev avtomobila, naprsne zadeve za svate, posebne naprsnike za ženina in priči.

Torta

Tudi s torto nisva kaj dosti komplicirala. Razgovor smo zaključili kar v pičlih 20 minutah. Na koncu je bil izdelek fantastičen, cena pa zelo ugodna, saj sva vzela pri njih še nekaj peciva.

porocna zgodba poroka jure anita nevesta
Fotografija: Foto Čebron

Prstani

Prstane sva vzela v BTC-ju, v zlatarni Močnik. Bili so nama zelo všeč in tudi prstani so naju prišli precej manj, kot bi naju sicer. Sodelujejo namreč z DJ Dadyem, preko katerega dobiš 30 % popusta na prstane – bomba!

Podvezica in blazinica

Te drobnarije sva dobila v City Parku. Za podvezico se niti ne spomnim več… Mislim, da je bila neka trgovina s spodnjim perilom, blazinica za prstane, pa trgovinica z darili.

Obleka

Za nevestin del seveda pojma nimam koliko je pomerjala. Vem samo, da si je  obleko izposodila v Poročnem salonu Grazia v Ljubljani.

Za mojo obleko sva šla v lov kar z ženo. Dobila sva jo v Hali A, v spodnjem delu blizu Kitajske trgovine, kjer je bila res super storitev. Punce se res posvetijo in zrihtajo vse tako, kot mora biti. Čevlje, pas in nogavice sva šla iskat v Humanica.

To je to! Glavne stvari – prostor, glasba, civilna, cerkvena poroka in fotografa sva imela rezervirane v 3 dneh. Ostalo sva opravila v roku 2 ali 3 tednov. Stvari sva vzela nekoliko počasneje in šla na par izletov v Ljubljano. Sledili so še mini sestanki in nekaj usklajevanja preko mailov, da se sporoči število svatov, sestavi sedežni red, odloči katere ponudbe se vzame, predlaga glasbo za poroko, določi kraj fotografiranja in načrt. Pa smo ready za poroko!

Poročni avto in šofer

Za poročni avto sva prosila sorodnika, ki ima najboljši avto. Vse skupaj je izpadlo vrhunsko! Škoda Kodiak. Za šoferja sem zadolžil kar mojega bratranca.

porocna zgodba dekoracija avto
Fotografija: Foto Čebron

Harmonikaš in orgle

S tem kakšne posebne organizacije nisva imela, ker so to zrihtali starši in stari starši.

Plesne vaje

Plesni studio Špela sva obiskala 6x, da sva malo osvežila najino znanje ter se naučila par novih korakov. Tako ples ni bil čisto klasičen valček, kot ga imamo vsi na veselicah. Za otvoritveno pesem sva izbrala Me boš še ljubila od Markota Vozla.

Dan poroke

Na dan poroke sva se po protokolu pripravila vsak na svojem domu. Snemalca sta posnela detajle. Pri meni so se zbrali sorodniki in prijatelji po moji strani ter pri ženi »njeni« svatje. Pri nas smo nazdravili in šli skupaj po nevesto. Tam so nas pričakali ostali svatje in sosedje, ki so zagnali ogromen rompompom in zrihtali nekaj »fejk« nevest. Potlej sem končno dobil svojo bodočo ženo v roke. J

Tam smo še nazdravili, pojedli kakšen kanape, se malo poslikali ter skupaj odšli v Preddvor na civilno. Tam sva se po protokolu najprej poročila, potem sva šla še skozi drevored, skozi katerega sem jo nazaj grede nesel in za konec sva dobila še garancijo za 50 let poroke, ker sem jo uspešno prinesel skozi drevored.

Tam smo se poslikali še z ostalimi svati. Jaz, sveže pečena žena, priči, šofer ter fotograf smo odšli na lokacijo za slikanje. Medtem so se ostali svatje preselili k nam na vrt in se tam nekoliko okrepčali ter osvežili.

Ob 17:35 smo bili pri cerkvi, kjer smo opravili še cerkveni del. Bolj na ameriško varianto! Pričakal sem jo pred oltarjem, nevesto pa mi je pripeljal njen oče.

Po cerkvenem delu smo šli zopet na slikanje na drugo lokacijo, da naredimo še nekaj poročnih fotografij. Mimogrede, fotografije so nore! Kot se spodobi smo prišli zadnji na zabavo.

Ko sva prišla v restavracijo Raj, naju je DJ Dady napovedal. Na prizorišče sva priplesala, se zahvalila svatom, predstavil se je tudi DJ in skupaj smo nazdravili. Kmalu za tem je sledil najin otvoritveni ples. Od tam naprej je zabava veselo stekla. DJ je imel točno preračunano kdaj se je, kdaj se pleše in bilo je super. Skratka, enostavno, sproščeno, brez komplikacij in dramatiziranja! Poročni dan je bil lep in nepozaben tako za naju, kot tudi za svate.

Poročna zgodba je vir inspiracije za mnoge neveste. Zato na Bride.si nenehno iščemo nove zgodbe! Vabimo vaju, da svojo poročno zgodbo delita s številnimi bodočimi mladoporočenci. Svojo poročno zgodbo nam pošljita na sledeči povezavi.

poroka jure anita
Fotografija: Foto Čebron

Poročni ponudniki

  • Restavracija: Raj, Tržič
  • Glasba: DJ Dady
  • Lokacija: Preddvor
  • Poročna fotografija: Foto Čebron
  • Poročni video: Najlepši dan
  • Poročno cvetje: Cvetličarna Gaja
  • Poročni prstani: Zlatarna Močnik
  • Poročna obleka: Poročni salon Grazia
  • Poročni ples: Plesni studio Špela