Deli z drugimi

Pogosta poročna vprašanja z odgovori, ki jih potrebuješ

poroka-obred-slavje-zenin-nevesta-pogostitev-veselje

Se ti porajajo nenavadna poročna vprašanja? Tu so vse informacije o tem kako poskrbeti za tiste majhne detajle, za katere preprosto nimaš časa. Poleg tistih pomembnih degustacij hrane in pomerjanja poročne obleke, imaš v ozadju še precej majhnih a pomembnih odločitev. S tako nabitim urnikom se prav zlahka zgodi, da nanje pozabiš ali preveč odlašaš z nejasno logistiko.

Verjemi nam: Obvladuješ lahko vsako nezaželjeno situacijo, ki se prikaže na tvoji poroki, zato se nikar ne obremenjuj. Toda, če se želiš nanje že vnaprej pripraviti, smo ti na enem mestu zbrali nekaj vprašanj, ki jih od nevest največkrat slišimo na dan njihove poroke.

1. Kdo naj dvigne mojo tančico?

Moderne tančice sicer res počasi spreminjajo to pravilo. Toda pri tradicionalnih tančicah obstajata dve možnosti. Prva je, da jo preden te odda ženinu, dvigne tvoj oče ter te tako ”razkrije” bodočemu možu. Druga možnost je, da jo tik pred poljubom, ki zapečati vajin zakon, dvigne ženin.

2. Kje naj z bodočim možem med obredom stojiva?

Med pogosta poročna vprašanja se uvrsti tudi pozicija mladoporočencev med poročnim obredom. Če sta v cerkvi, obrnjena proti oltarju, nevesta stoji na levi, ženin na desni strani. Gostje obeh, naj bi sledili stranem. Namig: skupni prijatelji naj stojijo na tisti strani, kjer je gostov manj. Veliko parov se sicer vse pogosteje odloča za prost sedežni red, kar pomeni, da se lahko gostje usedejo kamorkoli si želijo.

porocna vprasanja postavitev pred oltarjem

3. Kaj točno ženin in nevesta počneta med rezanjem torte?

Rezanje torte se po navadi odvija po večerji. Da bo dogodek pritegnil čim več pozornosti, prosi tvojega DJ-ja, naj rezanje napove prek mikrofona. V primeru, da gostiš goste, ki načrtujejo zgodnji odhod, se odloči, da bo rezanje torte na začetku zabave ali pa takoj po večerji.

Skupaj s tvojim novim možem poprimita za nož  ter zarežita v spodnjo plast torte. Ne potrebujeta najlepšega kosa, naj bo le dovolj velik, da si lahko izmenjata grižljaj. Uživaj!

4. Kako naj udeleženci pridejo na zabavo?

Lahko ti zagotovimo, da bodo gostje  vedno iskali odgovore na poročna vprašanja kot so prihod, prevoz med lokacijo in parkiranje. Stavimo, da sta ti in tvoj ženin organizirala popoln odhod z obreda, kjer skupaj skočita v starinski avto ter se skupaj odpeljeta na zabavo. To se sliši odlično, toda odgovorna sta tudi za to, kako bodo do tja prišli vajini gostje.

Če sta se odločila, da naj do lokacije zabave pridejo sami, jih pred poroko nujno obvestita o naslovu, morebitnih posebnostih v lokaciji, možnostih parkiranja, itd. Lahko podrobnosti zapišeta na poročno vabilo, pošljeta navodila po elektronski pošti ali pa se pogovorita z gosti osebno oz. po telefonu. Lahko tudi vidva pripravita skupinski prevoz.

mladoporocenca vintage avto porocna vprasanja

5. Kam naj med obredom dam zaročni prstan?

Nosi ga na desni roki ali pa prosi nekoga, naj ga ta čas drži zate. Če si ga med zabavo želiš nositi, ga lahko nadeneš takoj po obredu.

6. Ali se lahko kadarkoli med zabavo sezujem?

Vsi smo bili na porokah, kjer gostje na plesišču snamejo svoje neudobne čevlje. Toda pri tem vedno obstaja nevarnost, da stopiš na nekaj ostrega, ali da te s salonarji pohodi ena izmed gostij. Zato ti svetujemo, da na zabavo prineseš balerinke ali elegantne superge, ki ti bodo precej olajšale noč na plesišču.

Če se poročaš poleti, lahko tvojim gostom, kot darilo podariš udobne natikače v barvah tvoje poroke, ki jih bodo lahko uporabili že isti dan.

porocna vprasanja kdaj sezuti cevlje

7. Ali res potrebujem nekoga, da mi na stranišču drži obleko?

To je popolnoma odvisno od obleke, ki jo imaš. Če boš nosila dolgo in razkošno obleko, boš verjetno res potrebovala dodaten par rok, ki ti bo pomagal držati težko krilo. Verjemi nam – rajši potrpiš nekaj nerodnih trenutkov, kot da se ti kaj ponesreči. V primeru, da imaš v mislih lahkotno svileno krilo in te že samo ob misli na družbo v stranišču zmrazi, lahko brez problema vse opraviš sama.

8. Ali obstaja primeren način, kako se med obredom poljubiti?

Se še spomniš zaroke, ko si prvič zagledala prstan, začutila naval čustev in potem tistega norega poljubljanja, ki je sledilo vsemu skupaj? Ja… Tega raje ne ponovita. Toda to še vedno ne pomeni, da bi moral biti vajin prvi poljub kot poročen par le poljubček. Naj teče naravno, vsaj dokler ne vsebuje vidnega jezika in traja manj kot 10 sekund.

porocna vprasanja kdaj sneti tancico

9. Kdaj po obredu naj si snamem tančico?

Vsi radi govorijo o tančici, toda nihče zares ne pove, kdaj naj jo nevesta sname. Sicer je popolnoma sprejemljivo, da jo nosiš čez celotno zabavo, toda obstajata dva najbolj primerna trenutka, kdaj se je lahko rešiš.

Prvi je takoj po obredu – naj tvoja frizerka eni izmed tvojih družic pokaže, kako naj jo sname brez, da bi pri tem uničila tvojo frizuro. Drugi pa je po prvem plesu, medtem ko tvoji gostje jedo. Po tem, ko jo snameš, jo odloži nekam, kjer bo ostala nedotaknjena in nikogar ne bo motila.

10. Kaj je najboljši način za sprejem in pozdrav gostov, če nočeš, da nerodno postopajo naokoli?

Razumemo, da po obredu ne želiš stati na miru in sprejemati gostov, ki ti en za drugim čestitajo in nosijo darila. Namesto tega jih posamično pozdravljaj med zabavo, tako da se pri prvi jedi sprehodiš med njihovimi mizami.

Prepričaj pa se, da boš tudi ti imela dovolj časa za hrano! Mogoče sestavi tudi kratek govor, v katerem se boš svojim gostom zahvalila za udeležbo ter izpostavila vse, ki so ti pomagali pri načrtovanju in postavitvi. Čeprav to ne predstavlja najbolj osebnega stika, je lahko super način, kako izraziti koliko ti pomeni njihova podpora.

porocna-torta-rezanje-sladko-pogostitev-dekoracija

Če pa imaš sama kakšna poročna vprašanja, na katera iščeš odgovore nam lahko kadarkoli napišeš na [email protected]